Homepage  / Vedete româneşti

Nicu Covaci, omagiat de colegii de breaslă. Ce mesaj a transmis Mircea Baniciu: „Pentru asta îi mulțumesc!”

Nicu Covaci, omagiat de colegii de breaslă. Ce mesaj a transmis Mircea Baniciu: „Pentru asta îi mulțumesc!”
8

de Cristina Țapu,

Nicu Covaci, fondatorul legendarei formații Phoenix, s-a stins din viață pe 2 august, după ce luni întregi s-a luptat cu o formă foarte agresivă de cancer la creier. La scurt timp după moartea artistului, nume cu rezonanță din lumea muzicii, dar și alte personalități marcante din România și-au exprimat gândurile și au scris mesaje emoționante în memoria cântărețului.

Artiștii au transmis mesaje emoționante după moartea lui Nicu Covaci

Medicul Dorel Săndesc de la Spitalul Județean din Timișoara a declarat că Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a avut cea mai agresivă formă de cancer cerebral. Fondatorul legendarei formații a murit vineri seara la spital.

nicu 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Nicu Covaci a decedat vineri seara la vârsta de 77 de ani. Recent, starea sa de sănătate se deteriorase, iar colegii din trupă anunțaseră că tratamentul postoperatoriu nu a putut fi finalizat din cauza complicațiilor. Problemele de sănătate ale lui Covaci au apărut la începutul lunii martie, când a început să simtă amorțeală în față și probleme de vedere. Un RMN a relevat o tumoră pe creier, iar boala a evoluat nefavorabil în scurt timp, curmând viața artistului.

Colegii din industria muzicală au transmis mesaje de condoleanțe familiei și au scris texte pline de emoție despre artistul răpus de boala nemiloasă. „Fie să renască numai cel ce har Are de-a renaşte, curăţit prin jar, Din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum, Astăzi ca şi mâine, pururi şi acum!”, a scris Tudor Chirilă. „Drum în lumină, Nicu Covaci! Dragul meu prieten, ai lăsat o moștenire muzicală extrem de importantă pentru rock-ul românesc!”, a fost mesajul lui Ovidiu Lipan Țăndărică.

„De data asta chiar e adevărat… Dumnezeu să te odihnească în pacea Lui, Nicu… Ce greu ne va fi să vorbim despre tine la timpul trecut. Câtă nemurire însă în tot ce ne-ai lăsat moştenire… Pentru tot ce ai fost, pentru tot ce eşti şi pentru tot ce vei rămâne în eternitatea clipelor, mulţumim adânc….”, a transmis artista de muzică folk Maria Gheorghiu.

„Dumnezeu să-l odihnească. Am fost o perioadă solistul, dar eu spun că perioada cea mai bună, în care s-au făcut lucrurile cele mai frumoase. Din păcate, noi nu ne-am prea înțeles în ultima vreme, urmând ca abia în ultima perioadă a vieții lui să ne întâlnim, mai apropiați fiind. Pentru că toată lumea ne spunea. Sunt momente în care lucrurile trebuie repuse în pagină.

Îmi pare rău că s-a dus atât de repede. Mulți dintre prietenii noștri ne spun: ‘voi ați fost Beatles-ul României’. Cred că nu au fost departe de adevăr. Momentele noastre au fost aproape inegalabile, pentru că un asemenea fenomen ar fi, în principiu, greu de egalat. Asta din cauza energiei lui Nicu, care a condus ideile și tot ce s-a făcut într-o anumită perioadă. Și după aceea. Pentru că el a încercat să construiască în continuare câte ceva.

Eu mă bucur că a încercat și a trăit intens și arzând până în ultima clipă. Cu siguranță că a făcut foarte multe și, din păcate, lucrurile cele mai apropiate de Phoenix nu au avut un ecou favorabil, mai ales în ultima vreme. S-au întâmplat niște lucruri pe care noi, cei din prima echipă, le-am acceptat sau le-am acceptat mai puțin, dar Nicu Covaci rămâne pentru noi omul cu care am început fenomenul acesta extraordinar, cu care am avut cele mai frumoase momente, cei mai frumoși ani. Eu pentru asta îi mulțumesc”, a transmis Mircea Baniciu, fost solist al formației Phoenix.

Nicu Covaci și-a dorit să fie incinerat

Nicu Covaci, legendarul muzician de la Phoenix, care a decedat vineri seară, va fi înmormântat conform ritualului creștinesc. Deși membrii formației au spus că Nicu Covaci ar fi dorit să fie incinerat, familia nu este de acord. Ivone, partenera sa de viață și moștenitoarea testamentară, a decis că va avea loc o înmormântare.

Membrii formației Phoenix au anunțat că fanii lui Nicu Covaci își vor putea lua rămas bun de la acesta la Filarmonica Banatul din Timișoara, unde trupul său va fi depus. Ceremonia va avea loc marți între orele 11:00-20:00 și miercuri între orele 9:00-17:00, iar înmormântarea va fi una privată, fiind interzis accesul presei și al admiratorilor.

Sursă foto: Instagram

Citește și:


PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton