Homepage  / Cinema

„Aquaman și regatul pierdut”, totul despre filmul cu Jason Momoa. Premieră, trailer, distribuție, controverse

„Aquaman și regatul pierdut”, totul despre filmul cu Jason Momoa. Premieră, trailer, distribuție, controverse
11

de Andreea Hentea,

Îndelung așteptat de fanii poveștilor din universul DC, în urma întârzierilor cauzate de pandemie, „Aquaman și regatul pierdut” ajunge în cinematografe pe 22 decembrie. Filmul are în centru o alianță neașteptată împotriva unui adversar care amenință să spulbere întreaga lume pentru a-și satisface dorința de răzbunare.

Noua poveste ni-l arată pe Arthur Curry alias Aquaman (Jason Momoa) încercând să se bucure de viața de familie și de copilul lui, însă liniștea sa nu durează prea mult. Puternicul Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), care vrea să-și răzbune tatăl, amenință să distrugă lumea și tot ce iubește Aquaman, cu ajutorul maleficului Trident negru, care îi conferă puteri nelimitate. Aquaman (Jason Momoa) apelează la fratele său vitreg, Orm (Patrick Wilson), fostul rege al Atlantidei, de care s-a înstrăinat de mulți ani și care îl privește cu reticență. Cei doi frați vor trebui să-și uite însă diferendele, pentru a proteja lumea pe care au fost născuți să o conducă.

„Aquaman și regatul pierdut”, totul despre filmul cu Jason Momoa. Premieră, trailer, distribuție, controverseIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Ape foarte agitate

Fanii au fost afectați de amânarea producției „Aquaman și regatul pierdut” din cauza pandemiei, mai ales că știrea continuării sale fusese anunțată la numai o lună după lansarea lui „Aquaman” (2018). Ei au fost, de asemenea, intrigați de apariția scurtă a lui Amber Heard în film, după răsunătorul proces pentru defăimare din 2022, care i-a situat pe ea și pe fostul ei soț, Johnny Depp, în atenția publicului și a supus-o pe Heard unor comentarii vitriolante online. În timpul procesului, Amber Heard declarase că Warner Bros., care deține DC Comics, „nu a vrut să o includă” în „Aquaman și regatul pierdut” și că rolul ei a fost redus semnificativ față de scenariul original. Potrivit variety.com, la mijlocul lunii septembrie, exact în ziua lansării trailerului pentru „Aquaman și regatul pierdut” (care a avut un buget de aproximativ 215 milioane de dolari), documente jenante din procesul Depp-Heard apăreau pe Reddit, creându-le studiourilor Warner Bros. o nouă bătaie de cap. Atunci, unele voci au spus că au obținut note mâzgălite în grabă de la terapeutul lui Amber Heard, unde figurau observații de genul „Jason a spus că vrea să mă concedieze. Jason beat, ajuns târziu pe platourile de filmare. Îmbrăcat ca Johnny. Are și toate inelele”.

Reprezentantul lui Momoa a refuzat să comenteze, iar un purtător de cuvânt al studiourilor DC a declarat: „Jason Momoa s-a comportat tot timpul profesionist pe platourile de filmare de la «Aquaman și regatul pierdut»”. Totodată, o sursă aflată pe platoul de filmare de la Londra, în 2021, a declarat: „Lui Jason îi place să bea o bere din când în când, ca nouă, tuturor, dar nu se prezintă beat pe platouri. Iar Jason nu se îmbracă deloc ca Johnny Depp. S-a îmbrăcat întotdeauna în stilul lui boem”, adăugând că cele două vedete s-au înțeles și au fost văzute glumind împreună. Tot notele de la terapie ar fi indicat că Heard s-a simțit „nesusținută de regizorul filmului, James Wan” și „tratată ca un paria din cauza bătăliei sale juridice cu fostul soț”. Un purtător de cuvânt al studiourilor DC a declarat însă: „James este cunoscut pentru că îi tratează pe membrii distribuției și ai echipei lui cu cel mai mare respect și pentru că promovează un mediu pozitiv și cooperant pe platoul de filmare, iar filmele din seria «Aquaman» nu au făcut excepție”.

Amber Heard, acuzații grave la adresa lui Jason MomoaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 11

Și totuși, Heard a fost aproape concediată”, au afirmat surse apropiate de Variety. Acestea au susținut că, după lansarea filmului „Aquaman”, studiourile și James Wan au hotărât să renunțe la Amber Heard din cauza lipsei ei de chimie cu Momoa și i-au trimis o scrisoare avocatului ei, informându-l despre decizia lor. Aceleași surse au subliniat că decizia de respingere a lui Heard a avut loc înainte ca Johnny Depp să-i intenteze un proces actriței.

Regizorul James Wan a explicat că al doilea film a fost gândit de la bun început în jurul relației dintre Arthur și fratele lui. „Primul «Aquaman» a fost despre călătoria lui Arthur și a Merei, în timp ce al doilea film avea să fie despre Arthur și Orm. Dacă primul a fost o aventură romantică, al doilea este aventura unei prietenii între frați și așa va rămâne”, a explicat Wan pentru Entertainment Weekly.

Înlocuiri și despărțiri

Jason Momoa a fost primul care a lansat ideea unei continuări pentru „Aquaman”, așa că figurează pe generic și în calitate de co-scenarist. Deși Nicole Kidman a debutat în cinema în anii ’80, filmul „Aquaman și regatul pierdut” este prima continuare a unui lungmetraj în care celebra actriță apare consecutiv (în rolul reginei Atlanna, care devine sfătuitorul lui Aquaman în luptă, înlocuindu-l pe Willem Dafoe, care nu a putut relua rolul lui Vulko din cauza altor filmări). E adevărat, Nicole Kidman a jucat în „Batman revine”, din 1995, care era continuarea filmelor din seria „Batman”, dar nu a apărut nici în filmele care l-au precedat, regizate de Tim Burton, nici în vreo altă continuare aparținând francizei. „Aquaman și regatul pierdut” marchează, în schimb, a cincea și ultima apariție a lui Ben Affleck în rolul lui Bruce Wayne/Batman, actorul devenind, astfel, cel mai frecvent interpret al supereroului din Gotham.

O: Aquaman and the Lost Kingdom, SUA, 2023 R: James Wan D: Jason Momoa, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman, Temuera Morrison, Amber Heard, Ben Affleck, Dolph Lundgren, Pilou Asbæk

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton