; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Apocalipsa pe numere

15 June 2009

“Knowing” este un SF in care Nicolas Cage joaca rolul unui profesor universitar care nu reuseste sa impiedice sfarsitul lumii, dar care salveaza viitorul omenirii.

1959. Elevii scolii William Dawes isi imagineaza viitorul, iar foile cu desenele lor sunt ingropate intr-o capsula a timpului, in curtea cladirii. Majoritatea viseaza la navete spatiale sau masini zburatoare si doar micuta Lucinda (Lara Robinson) umple, concentrata, o foaie intreaga cu o succesiune de cifre.

2009. Scoala William Dawes sarbatoreste, cu fast, 50 de ani de la infiintare. Capsula timpului este deschisa si mesajele din trecut sunt impartite elevilor de astazi. Caleb (Chandler Canterbury) primeste foaia Lucindei si, curios ce inseamna, i-o arata si tatalui sau, John (Nicolas Cage). Acesta este profesor de astrofizica la MIT si isi da seama rapid ca numerele au o semnificatie zguduitoare: reprezinta datele, locurile si numarul victimelor celor mai mari catastrofe si accidente din ultimii 50 de ani. In mod tragic, John descopera ca ultimele cifre de pe lista anunta un eveniment catastrofal global, iar pustiul lui are o importanta majora pentur viitorul umanitatii.

de Monica Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare