Homepage  / Advertorial

Apelează la prestigeasig.ro pentru un RCA ieftin

Apelează la prestigeasig.ro pentru un RCA ieftin

de Redactia Tvmania

Prima cheltuială pe care trebuie să o facă o persoană care a achiziționat un autoturism este achiziționarea unui rca. Asigurarea de răspundere civilă auto ( RCA ) este instrumentul care garantează că prejudiciile comise de către un conducător auto sunt plătite de către o firmă de asigurări. Spre deosebire de CASCO, asigurarea de răspundere civilă auto este un tip de asigurare obligatorie. Fără deținerea unei astfel de asigurări conducătorul auto nu poate conduce în condiții legale un autoturism. Sancționarea conducătorilor auto depistați că utilizează un autoturism fără ca acesta să dețină o asigurare de răspundere civilă auto este foarte dură. Este vorba despre retragerea plăcuțelor de înmatriculare, reținerea certificatului de înmatriculare a autovehiculului precum și o amendă care este cuprinsă între 1000 și 2000 RON. Așadar, este vorba despre o sancțiune pe care nici un șofer auto nu și-o dorește. Pentru a o putea evita este necesară achiziționarea unui rca. Așa cum probabil știe orice proprietar de autovehicul prețurile practicate de către firmele care oferă asigurări auto sunt foarte mari în comparație cu prețurile din anii trecuți. Printre altele, această creștere se datorează și faptului că în piața asigurărilor auto există incertitudini cu privire la buna funcționare a anumitor firme care oferă servicii de asigurări auto. Cu toate că prețurile la asigurări auto au crescut foarte mult în ultimul an de zile, există posibilitatea achiziționării unui rca ieftin. Pentru a putea achiziționa un astfel de rca trebuie respectate o serie de aspecte, cele mai importante fiind prezentate în continuarea acestui articol.

Cu toate că au crescut prețurile la rca există posibilitatea de a achiziționa un rca ieftin. Iată cum!

Conducătorii auto care în ultimele luni de zile au achiziționat rca-uri au constat cu tristețe că prețurile au crescut foarte mult. Această situație face ca întreținerea unui autovehicul să devină o povară din ce în ce mai greu de suportat din punct de vedere financiar. Pentru ca această povară să fie cât mai ușor de gestionat este necesară identificarea celor mai mici prețuri care trebuie plătite în vederea întreținerii autoturismului. În ceea ce privește achiziționarea rca-ului trebuie respectate o serie de măsuri pentru a putea plăti o sumă rezonabilă pentru achiziționarea unei astfel de asigurări. Printre cele mai importante sfaturi care trebuie respectate în vederea achiziționării unui rca ieftin sunt următoarele:

  1. Capacitatea cilindrică a autoturismului trebuie să fie cât mai mică. Respectarea acestui sfat favorizează atât achiziționarea unui rca la un preț decent cât și protejarea mediului înconjurător. Ultimul aspect a fost înțeles și de către producătorii de autovehicule motiv pentru care aceștia pun accentul pe producerea autovehiculelor a căror motoare au o capacitate cilindrică mică. În schimb, în cazul în care se achiziționează un autoturism rulat există toate șansele ca acesta să fie prevăzut cu un motor a cărui capacitate cilindrică este mare. Așadar, nu trebuie pierdut din vedere acest aspect în cazul în care nu se dorește plata unei sume mari de bani pentru achiziționarea unui rca.
  2. Durata de timp pentru care se achiziționează polița de asigurare auto. În momentul de față există mai multe opțiuni în ceea ce privește durata de timp pentru care se poate achiziționa o asigurare auto obligatorie. Evident, cea mai eficientă soluție din punct de vedere financiar este achiziționarea unei polițe de asigurare pentru o perioadă de un an de zile.
  3. Comportamentul rutier trebuie să fie ireproșabil. Acesta este cel mai important aspect care trebuie respectat de către șoferii care doresc să plătească cât mai puțin pentru achiziționarea unui rca. În momentul de față există un sistem foarte bine definit prin care șoferii sunt răsplătiți în cazul în care au un trecut rutier imaculat. De asemenea, există și reversul medaliei. Penalizările pe care trebuie să le suporte șoferii care în ultimul an de zile au comis accidente auto sunt destul de mari având în vedere costul unei astfel de asigurări auto.
  4. Apelarea la mediul online. Pentru a putea analiza toate ofertele existente pe piața asigurărilor auto este recomandată apelarea la mediul online. Prin intermediul acestuia pot fi analizate într-un timp foarte scurt o varietate foarte mare de oferte. În felul acesta există posibilitatea de a fi aleasă oferta care oferă cel mai mic preț de pe piață.

Rca-ul scutește șoferul de probleme care pot deveni extrem de serioase!

Șoferii nu trebuie să achiziționeze rca-uri doar pentru că așa spune legislația rutieră ci pentru că aceasta oferă protecție în cazul comiterii unui accident auto. Traficul rutier este pe zi ce trece din ce în ce mai aglomerat și haotic ceea ce face să crească șansele comiterii unui accident auto. Pentru ca o astfel de situație să nu se lase cu reprercursiuni foarte grave este necesară deținerea unui rca. Această asigurare poate face diferența dintre libertate și pierderea acesteia.

Pentru ca șoferul să fie asigurat din toate punctele de vedere este necesar ca pe lângă polioța de asigurare auto obligatorie să fie achiziționată și o poliță de asigurare facultativă. Polița CASCO îl despăgubește pe șofer chiar și în cazul în care acesta este vinovat de producerea unui accident auto. Este un aspect foarte important având în vedere costul reparațiilor autovehiculului.

Apelarea la serviciile oferite de către o firmă serioasă, care are o vastă experiență în domeniul asigurărilor, dar și respectarea unei conduite rutieră ireproșabilă sunt cele mai importante detalii de care trebuie să țină cont orice șofer care dorește să plătească un preț cât mai mic pentru achiziționarea unei polițe de asigurare auto obligatorie.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton