; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Casa chirie

Apartamente de vânzare în Bistrița: Sfaturi-cheie la cumpărarea unei proprietăți pe timp de pandemie (P)

20 April 2021

Dacă ați economisit niște bani și căutați cea mai bună modalitate de a-i investi, mai cu seamă pe fondul incertitudinii locului de muncă, poate n-ar fi rău să aruncați o privire peste apartamente de vânzare în Bistrița. Se pot dovedi o investiție deșteaptă, inclusiv în această perioadă, pentru că pot genera venituri, prin închiriere ulterioară.

Criza actuală le oferă câteva avantaje clare investitorilor în imobiliare, în ideea că au posibilitatea de a câștiga bani atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, atâta vreme cât urmează anumite sfaturi și recomandări.

De ce acum este un moment bun pentru a investi în imobiliare

Înainte de a investi propriu-zis într-o proprietate imobiliară în circumstanțele actuale, este bine de înțeles motivul pentru care investiția în proprietăți imobiliare pentru închiriere este o idee bună în timpul pandemiei de coronavirus cu care ne confruntăm.

În primul rând, valoarea proprietăților imobiliare scade deoarece foarte puțini cumpărători de case și investitori sunt dispuși să achiziționeze astfel de bunuri în acest moment. Deși nu este de așteptat o prăbușire a pieței imobiliare, prețurile proprietăților vor continua să scadă cel puțin încă câteva luni, până când lucrurile vor începe să revină la normal.

Pentru investitorii imobiliari, acest lucru înseamnă că pot pune la cale o afacere foarte bună. Acesta este momentul în care chiar și piețele supraevaluate în mod tradițional devin ceva mai accesibile. Între timp, chiar și locațiile în mod obișnuit cu prețuri rezonabile se confruntă, de asemenea, cu o tendință descendentă.

Mai mult, din moment ce cauzele crizei actuale nu sunt direct legate de domeniul imobiliar, se estimează că piața de real estate va reveni relativ repede la normal. În consecință, este momentul potrivit pentru a cumpăra proprietăți imobiliare nu numai pentru a câștiga venituri din închiriere, ci și pentru a câștiga bani din aprecierea acestora, care va veni odată cu sfârșitul pandemiei.

În al treilea rând, pentru că există mai puțini cumpărători pe piață dornici să investească, vânzătorii aflați în dificultate sunt disperați să vândă oricui este amator de o proprietate. Prin urmare, este o ocazie de a cumpăra cu ușurință un bun imobiliar sub valoarea de piață. La rândul său, aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a optimiza rentabilitatea investiției în imobiliare.

Nu în ultimul rând, deoarece activitățile de cumpărare a locuințelor devin mai puțin intense pe fondul incertitudinii, mulți oameni vor continua să închirieze. Aceasta înseamnă că cererea de închirieri pe termen lung va rămâne stabilă sau chiar va crește pentru câțiva ani de acum înainte.

Investiția pe o piață în scădere a prețurilor proprietăților

Pentru a profita de situația actuală de pe piața de real estate, investitorii imobiliari ar trebui să caute proprietăți pentru închiriere în locații care se confruntă cu cele mai mari scăderi ale valorilor locuințelor.

Această strategie are câteva beneficii importante. Cumpărarea de bunuri imobiliare ieftine scade atât costul inițial (avans și taxe de încheiere a contractului), cât și cheltuielile recurente (plăți ipotecare lunare, impozite pe proprietate, asigurări pentru locuințe etc.). Acest lucru îmbunătățește automat rata de rentabilitate a unei proprietăți închiriate.

Mai mult, investițiile în proprietăți accesibile scad riscul de neplată a creditelor ipotecare și de a ajunge la o executare silită. În plus, piețele care au înregistrat cele mai mari scăderi vor experimenta cele mai ridicate rate de apreciere atunci când pandemia se va diminua și situația va reveni la normal.

Investițiile în orașe mai mici

Nu întâmplător am menționat apartamentele de vânzare în Bistrița. În condiții critice datorate pandemiei de coronavirus, o tactică este aceea că orașele mici și izolate ar putea fi locația optimă pentru investiții.

Marile metropole au fost afectate în mod disproporționat de răspândirea COVID-19, în timp ce orașele mai mici au fost semnificativ mai puțin afectate. Aceasta înseamnă că proprietățile pentru investiții din astfel de locații ar putea fi mai bine protejate de diferitele tipuri de criză, întrucât orașele mici sunt, în general, mai puțin conectate la economia globală în mod specific și la sistemul global în ansamblu.

Astfel, este de evitat greșeala pe care o fac mulți investitori începători crezând că orașele cosmopolite sunt cel mai bun loc pentru a investi. Dimpotrivă, o mișcare inteligentă ar putea fi căutarea de alternative, unde prețurile să fie mai accesibile, iar tarifele de închiriere să nu fi scăzut foarte mult.

Goana după vânzători de imobiliare aflați în dificultate

În ciuda încetinirii activităților de cumpărare și vânzare a imobilelor, există încă mulți proprietari care trebuie să-și vândă locuința urgent. Într-adevăr, numărul lor ar fi putut chiar să crească ca urmare a crizei. Acești vânzători se află în fața unui grup foarte limitat de cumpărători de proprietăți pentru a-și comercializa casa, deoarece majoritatea cumpărătorilor potențiali ezită să se angajeze în tranzacții majore chiar acum, pe fondul incertitudinii care există.

Asta înseamnă că cei care vor să își cedeze proprietățile sunt și mai disperați să vândă în acest moment și vor fi disponibili în fața oricărei intenții de achiziționare a proprietății pe care o au de vânzare. Astfel, este posibilă obținerea unei oferte foarte avantajoase de cumpărare a unei proprietăți imobiliare.

Sondarea grupului de cunoștințe

O altă modalitate de a găsi proprietăți de vânzare la un preţ avantajos în acest moment este aceea de a întreba prietenii, colegii sau alte persoane cunoscute dacă își vând casa sau dacă știu pe cineva care caută un cumpărător.

Explicaţia pentru această abordare este simplă. E posibil ca proprietarii de case să fie de acord cu un preț semnificativ mai mic în acest moment dacă găsesc un cumpărător. Nu se ştie niciodată unde pot apărea oportunităţi înainte de a întreba.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare