; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Aparatorii intergalactici

09 June 2008

De 30 de ani fanii “Battlestar Galactica” asteapta cu sufletul la gura urmatorul episod. De duminica veti putea intra si voi in randul lor: serialul ajunge pe TVR 1.

In 1978, Glen Larson (care a creat si serialul “Knight Rider”, cu David Hasselhoff) dadea startul uneia dintre cele mai de succes francize de filme si seriale SF. Cu un buget nemaiauzit la acea vreme (1 milion de dolari pe episod), Larson nu reusea, insa, sa scada nivelul cheltuielilor si serialul “Battlestar Galactica” era anulat dupa numai un sezon. Dupa doi ani, socati de volumul scrisorilor de nemultumire din partea fanilor, cei de la postul de televiziune ABC au readus povestea pe micul ecran, in “Galactica 1980”. Cu un format de spin-off (un serial derivat din cel original), productia reducea din personaje (si costuri) si isi dadea obstescul sfarsit dupa numai 10 episoade. In 2003, postul de TV Sci-Fi reimagina serialul intr-o miniserie de trei ore care servea drept “backdoor pilot” (un episod-pilot realizat sub forma unui film) in care apareau actorii din distributia serialului care se lanseaza duminica si la noi, pe TVR 1.

Salvarea omenirii
Actiunea din “Battlestar Galactica” se petrece intr-un colt indepartat al Universului, unde o civilizatie umana locuieste pe planetele din Cele 12 Colonii ale Kobolului. Aflate in razboi cu rasa cibernetica a Cilonilor, coloniile sunt atacate si doar cateva mii de oameni supravietuiesc si se refugiaza pe diferite nave spatiale. Singura nava militara care nu e distrusa in conflict este Battlestar Galactica, care aduna supravietuitorii condusi de presedintele Laura Roslin (Mary McDonnell) si isi propune sa le gaseasca refugiu pe a 13-a colonie, planeta Pamant. Echipajul comandantului William Adama (Edward James Olmos) ii cuprinde pe Lee Adama (Jamie Bamber) – fiul acestuia, Kara Thrace (Kathryn Ann Sackhoff), afemeiatul doctor Gaius Baltar (James Callis), fostul pilot Saul Tigh (Michael Hogan), mecanicul Galen Tyrol (Aaron Douglas), electronistul Karl Agathon (Tahmoh Penikett), tacticianul Felix Gaeta (Alessandro Juliani) si ofiterul de comunicatii Anastasia Dualla (Kandyse McClure). Acestora li se adauga Numarul Sase (Tricia Helfer) si Numarul Opt (Grace Park), doua spioane ale Cilonilor care se afla la bordul navei.

Duminica 20.10, TVR 1, “BATTLESTAR GALACTICA”

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare