; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Aparate foto: digital sau digital?

01 November 2004

Atunci cand cumparati un aparat foto digital, trebuie si va ganditi la ce-l veti folosi. Utilitatea lui determina alegerea unui aparat cu anumite caracteristici : rezoluaia maxima, puterea obiectivului, a blitului si a zoom-ului, capacitatea de face filme scurte, diversele iesiri pentru mufe. Si mergem la cumparaturi.
V-ati hotarat si aruncati vechiul aparat foto cu film si sa cumparati unul digital. Oferta este atat de bogata, incat trebuie sa va ganditi cum il veti folosi, ca sa stiti ce sa alegeti. Daca tot ceea ce vreti este sa faceti poze in timpul calatoriilor turistice, un aparat complet automat, cu un blia minim ai o rezolutie de un megapixel poate fi de ajuns. Daca veti imprima pozele, ele vor arata destul de bine in format 9×13 cm. Gasiti un astfel de aparat la Altex (Philips Key007 – 6 milioane de lei) si la Flamingo (Philips Key 008 – 5 milioane). Daca vreti sa va incercati calitatile de artist si sa imprimati fotografiile in format 10×15 cm, va trebuie un aparat cu rezolutia de doi megapixeli, cu un obiectiv care sa apropie si cu un blit cu bataie medie. Puteti alege de la www.digitals.ro un Canon PowerShot A60 la 10 milioane de lei, de la Flamingo un Logitech ClickSmart 820 la 6 milioane sau de la Altex un aparat Kodak CX6200 care costa 6 milioane.
Astazi, cam toate aparatele permit realizarea de filme scurte, dar nu va asteptati ca acestea sa aiba calitatea optima. De asemenea, aparatul ales ar trebui sa aiba un mic ecran LCD.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare