Homepage  / Vedete străine

Anya Taylor-Joy, despre filmul care i-a schimbat viața. Când e programată premiera „Furiosa”

Anya Taylor-Joy, despre filmul care i-a schimbat viața. Când e programată premiera „Furiosa”
4

de Andreea Hentea,

Noua poveste a lui George Miller, „Furiosa: A Mad Max Saga”, cu Anya Taylor-Joy în rolul principal, va ajunge pe ecrane la sfârșitul lunii mai. Filmul promite să continue în forță distopia plină de adrenalină care a cucerit deja fanii.

O războinică face carieră

Cu acțiunea plasată cu ani buni înainte de evenimentele din „Mad Max: Drumul furiei” / „Mad Max: Fury Road” (2015), producția „Furiosa: A Mad Max Saga” este al cincilea film din seria lansată o dată cu „Mad Max” (1979). Din punct de vedere tehnic, noul film este atât un prequel, cât și un spin-off față de povestea principală. Primul film al francizei, cu Mel Gibson în rolul rebelului Mad Max, înfățișa un ținut apocaliptic, rămas după prăbușirea civilizației umane (cunoscută sub numele de „Colapsul”), în care supraviețuitorii erau obligați să lupte, într-un pustiu dezolant, împotriva unor războinici dezaxați, pentru resurse elementare ca apa și combustibilul.

Anya Taylor-JoyIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

După peste treizeci de ani și trei filme cu Mel Gibson în rolul principal, George Miller a relansat povestea în 2015, cu Tom Hardy în rolul lui Mad Max și Charlize Theron în rolul experimentatei războinice Furiosa.

În 2016, filmul „Mad Max: Drumul furiei” a fost recompensat cu șase premii Oscar și patru BAFTA. Într-o conferință de presă susținută la Cannes, Tom Hardy i-a cerut scuze lui George Miller pentru tensiunile din timpul filmărilor: „Trebuie să-mi cer scuze că am fost frustrat. Nu mi-am dat seama ce vedea George în nisip cât am fost acolo. Știam că este genial, dar nu am înțeles cu adevărat până nu am văzut filmul. Doamne, George, scuze că am fost atât de miop!”. Charlize Theron a recunoscut, și ea, că habar nu avea ce filmează și că a ajuns să-l întrebe pe regizor ce naiba face acolo. Filmul i-a depășit însă cu mult așteptările.

O lume neîmblânzită

Dacă în filmele cu Mel Gibson Mad Max era în centrul poveștii, „Mad Max: Drumul furiei” a divizat forța și carisma între el și Furiosa, iar noul film o plasează pe aceasta în prim-plan. „Într-o epocă în care lumea se prăbușește, tânăra Furiosa este smulsă de lângă familia ei și cade în mâinile unei hoarde de motocicliști condusă de temutul Dementus (Chris Hemsworth). În lunga lor peregrinare prin deșertul pustiu, ei dau peste Cetatea condusă de Immortan Joe. Cât timp cei doi tirani se războiesc pentru dominație, Furiosa trebuie să supraviețuiască multor încercări cumplite și să caute ce și-a propus: drumul spre casă”, ne explică rezumatul oficial al filmului.

Chris Hemsworth (vedeta francizei „Thor”) îl joacă pe Dementus, descris ca „o persoană foarte violentă, simbolul unui ținut al ororii”. În film îi vom mai vedea pe Alyla Browne (13 ani), care a lucrat cu George Miller la „3000 de ani de dorință” (2022), și pe Tom Burke („Living). Immortan Joe (jucat de regretatul Hugh Keays-Byrne în „Mad Max: Drumul furiei”) va apărea în film, dar încă nu se știe de cine va fi jucat, la fel ca tânărul Mad Max, despre a cărui posibilă interpretare nu se cunosc detalii. Distribuția îi mai include pe Angus Sampson, Daniel Webber și pe sportivul și actorul australian Nathan Jones (care va fi Rictus Erectus).

Îngemănare cu personajul

Furiosa devine o războinică extrem de dură în interpretarea versatilei Anya Taylor-Joy („Gambitul damei”), a cărei înfățișare este dramatic modificată și care este dotată cu brațul bionic pe care l-am văzut și la Charlize Theron, în filmul din 2015.

Într-un interviu recent pentru Entertainment Weekly, Anya Taylor-Joy a declarat despre rolul Furiosa: „Probabil că voi avea nevoie de aproximativ doi ani pentru a putea digera tot ce mi s-a întâmplat acolo. Am terminat lucrul recent și pot să spun că filmul mi-a schimbat viața. Am fost pe o altă planetă timp de șapte luni. Cu siguranță, a fost cea mai lungă filmare prin care am trecut vreodată, cu o echipă incredibilă și cu un personaj uluitor. Ne-am confundat una cu alta”.

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton