; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Antena 1 lansează ”X Factor” în Romania

28 March 2011

simon-Cowell-x-factorUn  alt format marca Simon Cowell va fi realizat în România. După ce „Românii au talent', show inventat de celebrul britanic, a spart audienţele la Pro TV, postul Antena 1 a achiziţionat „X Factor', o emisiune care caută să lanseze noi cântăreţi.

 În curând, Antena 1 le va aduce telespectatorilor „X Factor', un format internaţional de succes, originar din Marea Britanie. Produs şi difuzat în peste 20 de ţări, show-ul îşi propune să descopere cele mai valoroase voci.

Creat de Simon Cowell în Marea Britanie, formatul a fost rapid achiziţionat de televiziunile din întreaga lume, fiind cea mai valoroasă competiţie din Europa care lansează cântăreţi. 

Formatul „X Factor' se diferenţiază de alte show-uri din lume prin faptul că juriul, format din personalităţi reprezentative din domeniul muzical, nu doar alege finalistii, ci îi şi îndrumă. Pe parcursul emisiunii, membrii juriului se transformă din judecători în adevăraţi mentori.

X Factor va lua startul cu un casting la nivel naţional, unde aspiranţii la o carieră muzicală vor face tot posibilul să demonstreze că merită să meargă mai departe. Urmează apoi o nouă etapă, în care membrii juriului sunt desemnaţi pentru a pregăti semifinaliştii, iar alegerea câştigătorului se va face în urma unei succesiuni de reprezentaţii live, în timpul cărora telespectatorii vor avea posibilitatea să îşi voteze preferaţii. Cei care însumează cele mai puţine voturi vor părăsi pe rând competiţia pentru ca decizia finală să îi aparţină tot publicului, el fiind cel care va alege cine are acel factor  necesar unui om talentat să devină un superstar.  

Succesul show-ului se datoreaza şi personalităţilor implicate în procesul de jurizare şi îndrumare a participanţilor. Printre membrii juriului din Marea Britanie, locul unde a fost difuzat pentru prima data X Factor, se numără pe lângă Simon Cowell, creatorul formatului, Danii Minogue, Cheryl Cole, Sharon Osborne şi Louis Walsh.

Nume mari se vehiculează şi în juriul din Statele Unite, unde show-ul urmează să fie lansat în septembrie 2011. Printre vedetele ofertate să se implice în „X Factor' din Statele Unite se numără Mariah Carey, Naomi Campbell, Jessica Simpson şi alţii. Până acum, s-au anunţat ca membri siguri Simon Cowell şi L.A Reid, producător american, de trei ori câştigător al unui premiu Grammy.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare