; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Antena 1 împlinește astăzi 18 ani de emisie

29 November 2011

În urmă cu 18 ani, de la ora 21.30, Antena 1 transmitea pentru întâia oară şi devenea astfel, prima televiziune comercială din România cu capital 100% românesc. În tot acest timp, postul a fost constant în preferințele telespectatorilor.

La început, postul nou înființat a emis în București și în zonele din jurul Capitalei, iar în grilă erau programate filme și știri.

Istoria Antenei 1 este presărată cu momente frumoase, cu premiere şi oameni deosebiţi care au inspirat, de-a lungul timpului, milioane de telespectatori. Andreea Berecleanu şi Alessandra Stoicescu au fost alături de Antena 1 încă de la început.

Alessandra Stoicescu, din public direct la pupitru

„Un coridor lung care despărţea două redacţii: Antena1 şi Jurnalul Naţional. Câteva calculatoare, multe maşini de scris. Mulţi tineri la majorat. Printre ei, mă număram şi eu. De atunci au trecut 18 ani. Un lucru a rămas constant în aceşti 18 ani. Libertatea cuvântului, asta cred că este cel mai important atribut al Antenei 1 şi asta mă face să mă bucur de alegerea făcută, a declarat Andreea Berecleanu.

Şi Alessandra Stoicescu îşi aminteşte: Luasem bac-ul, intrasem la Jurnalism şi-mi doream din tot sufletul să fac o cariera în domeniu. Şi dacă avusesem şansa să fiu aleasă în public, mi-am zis că asta e marele tren al vieţii mele, trebuia să mă fac remarcată. Şi-am venit atunci hotărâtă să rămân la Antena 1. Aşa că, atunci când oamenii din public au putut să adreseze întrebări invitatului emisiunii, eu am luat microfonul şi nu i-am mai dat drumul', a povestit Alessandra Stoicescu.

Primul post cu emisie 24 din 24

Dacă la început difuza filme şi programe de ştiri, în mai puţin de doi ani, grila Antenei 1 cuprindea filme, buletine de ştiri, seriale şi emisiuni de divertisment, fiind primul post din România care emitea 24 din 24.

Au urmat apoi producţiile care au scris istorie: Duminica în familie', Dimineaţa devreme', Campionatul  Naţional de Fotbal, Din Dragoste', Noaptea Târziu' cu Mircea Badea, Academia Vedetelor' şi multe altele.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare