; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Anne Robinson, veriga scumpă a BBC

26 March 2010

Anne Robinson câştigă trei milioane de lire sterline pe an cu show-ul de la BBC.

O parte din conducerea BBC a luat foc atunci când a aflat că Anne Robinson, prezentatoarea emisiunii-concurs The Weakest Link', a cheltuit o grămadă de bani cu cazarea în timpul filmărilor la ultimul sezon al celebrei producţii.

Tu eşti veriga slabă! La revedere! Drum bun!', aşa îşi scotea afară Andrei Gheorghe concurenţii din emisiunea Lanţul slăbiciunilor', difuzată de Pro TV în 2001. Replica nu e originală, ci importată de la Anne Robinson, prezentatoarea formatului original englezesc.

Dacă adaptarea românească nu a rezistat foarte mult pe micile noastre ecrane, formatul original – The Weakest Link' – difuzat de BBC din vara lui 2000 încoace – încă face audienţe bune în Marea Britanie. Însă nici englezii nu sunt scutiţi de probleme!

Postul BBC trece acum printr-o furtună după ce s-a aflat că Anne Robinson, celebra prezentatoare a show-ului, a locuit timp de o lună, pe timpul filmărilor la cel mai nou sezon, într-unul dintre cele mai luxoase hoteluri, Blythswood Square Hotel din Glasgow, unde o noapte de cazare costă aproximativ 1000 de lire sterline.

Un membru din staff-ul hotelului a declarat, citat de Daily Mail', că prezentatoarea a fost încântată de camera sa şi a fost plecată la Londra doar pe perioada weekend-urilor'.

Anne Robinson – care este plătită cu 3 milioane de lire sterline pe an pentru a prezenta această emisiune concurs – a terminat de filmat o parte din cele 53 de episoade ale noului sezon. Filmările au avut loc în Glasgow (şi nu la Londra, ca până acum), pentru că BBC a decis să-şi regionalizeze producţia, aşa că a mutat filmările unor emisiuni din studiourile londoneze în studiouri din ţară. Însă postul a cheltuit mii de lire sterline atât pe transportul, cât şi pe cazarea echipei şi a concurenţilor.

Andrei Gheorghe a prezentat, începând din octombrie 2001, varianta românească la Pro TV.

Acum însă o parte din conducerea postului nu mai consideră regionalizarea o idee atât de bună, dat fiind că cheltuielile sunt mai mari decât înainte. Să o pui pe Anne Robinson să prezinte din Glasgow nu e regionalizare. Este un angajament că vei cheltui bani mulţi, spune un reprezentant BBC, citat de „Daily Mail (publicaţie la care Robinson a şi lucrat pe vremuri).

Cine e Regina Răului?

Fostă jurnalistă, cunoscută pentru tonul acid şi replicile ferme, Anne Robinson (65 de ani) şi-a căpătat porecla de Regina Răului' după ce a devenit prezentatoare a emisiunii concurs The Weakest Link', în august 2000. Iniţial aborda un ton îngheţat, rămânând total indiferentă la momentele hilare din timpul show-ului, avea replici caustice şi chiar insulta concurenţii.

Variantele străine ale show-ului au păstrat, de cele mai multe ori, o femeie în rol de prezentator. Adaptarea românească – difuzată de Pro TV din 13 octombrie 2001 – a fost una dintre puţinele variante care au ales un bărbat pe post de gazdă: Andrei Gheorghe.

Celebrul Radiotimes' o plasa, în 2006, pe Robinson pe locul 2 în topul celor mai de temut prezentatori de pe micul ecran din Marea Britanie.

Deşi are o carieră strălucitoare şi o avere estimată la peste 70 de milioane de lire sterline, Robinson a avut o viaţă personală tumultoasă: fosta alcoolică a pierdut custodia propriului copil, o fetiţă, când acesta acea numai doi ani şi a divorţat de două ori.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare