; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Animal Planet pregăteşte un maraton dedicat elefanţilor

02 May 2011

În dimineaţa de sâmbătă, 7 martie, Animal Planet le dedică cinci documentare consecutive celor mai mari mamifere terestre. Comportamentul neobişnuit al elefanţilor trădează o inteligenţă ieşită din comun pentru lumea animalelor.

Aristotel spunea că elefantul este „bestia care le întrece pe toate celelalte în spirit şi minte', iar cercetătorii moderni îl clasează pe aceeaşi treaptă cu primatele şi delfinii în materie de inteligenţă.

Creierul celor mai mari animale terestre cântăreşte, în medie, cinci kilograme şi este asemănător cu al oamenilor în multe privinţe. Din această perspectivă, nu este deloc de mirare că mamiferele cu trompă afişează o serie variată de comportamente: imitaţie, folosirea uneltelor, conştiinţă de sine, cooperare etc.

La fel ca în cazul oamenilor, elefanţii învaţă cum să reacţioneze cu lumea înconjurătoare pe măsură ce cresc şi nu se nasc cu un instinct natural de supravieţuire. Dacă majoritatea animalelor nu-şi protejează puii mai mult de trei ani, odraslele elefanţilor rămân sub tutela turmei cel puţin zece ani.

Citeşte textul integral în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare