; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Aniela Petreanu a avut o vacanţă de vis în Egipt

21 January 2013

Actriţa din Serviciul Român de Comedie şi Spitalul de demenţă de la Pro TV şi-a petrecut vacanţa de iarnă în Egipt. Pe scurt, vacanţa ei s-ar putea rezuma în: safari, diving, plimbare pe Nil, plimbari la temple si prin livezi de portocali, guave si mango.

Ne-am planificat vacanţa astfel încât să profităm de zilele călduroase la plajă şi să vizităm împrejurimile', a mărturisit Aniela.

Eu am venit prea puţin bronzată pentru că turcoazul apei mă ademenea în aşa fel încât am stat mai mult în mare. Jumătate din şedere ne-am petrecut-o la plajă şi colindând străduţele din Hurghada, iar trei zile le-am rezervat pentru safari, diving şi o excursie la Luxor, în care am vizitat Templul Karnak, Valea Reginelor, Templul reginei Hatshepsut, o fabrică de papirus şi o fabrică de alabastru, am traversat Nilul şi am poposit într-o livadă de portocali, mandarini, banani, lămâi, guave şi mango', a povestit actriţa.

De ce Egipt?

Aniela a ales această destinaţie pentru că este pasionată de diving, iar instructorul ei i-a spus că în Marea Roşie va avea parte de cea mai frumoasă experienţă.

A fost prima mea experienţă în Egipt, iar întâlnirea cu civilizaţia şi religia locală a fost una mai mult decât agreabilă. Acolo am văzut că (aproape) tot ce este la vedere se poate cumpăra şi se negociază – de la prioritatea în circulaţie (pentru că nu am văzut să existe prea multe marcaje şi semne de circulaţie), până la costul unei deplasări cu taxiul, preţul suvenirurilor, al excursiilor sau al prieteniei' unui localnic alături de care voiai să faci o fotografie.

Au impresionat-o…

La fel de mult m-a impresionat condiţia femeii musulmane. Puţinele femei pe care le-am văzut pe stradă purtau veşminte lungi, care le acopereau în întregime corpul şi partial sau total capul. Am aflat că foarte puţine muncesc, iar acelea care o fac au conflicte puternice în familie, în special cu soţii lor, pentru că se consideră că îşi neglijează familia', a dezvăluit Aniela.

photo2

Picture 1 of 4

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare