; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Angelina Jolie vine la Antena 1 în rolul vrăjitoarei ”Maleficent”

Angelina Jolie vine în weekend la Antena 1, în rolul vrăjitoarei ”Maleficent”. 9 lucruri puțin cunoscute despre film

06 February 2017

Pe 11 februarie, de la ora 20:00 Antena 1 difuzează una dintre cele mai recente producții cinematografice inspirate din basmele clasice. Filmul 'Maleficent' o are în centrul acțiunii pe celebra vrăjitoare din povestea 'Frumoasa din pădurea adormită' scrisă de Charles Perrault și ecranizată în 1959 în desenul animat cu același nume.

Angelina Jolie vine la Antena 1 în rolul vrăjitoarei 'Maleficent'

Povestea din „Maleficent'

Tânăra Maleficent, o zână cu puteri binefăcătoare trăiește departe de oameni, în ținutul Moors, un loc idilic unde creaturile fantastice își duc existența în armonie. Într-o zi, ea îl cunoaște pe Stefan, un băiat care ajunge în pădurea fermecată. Întâlnirea neașteptată a celor doi se transformă într-o prietenie nemaiauzită între oameni și zâne. Faimos pentru bogățiile sale, Moors va atrage în curând o armată de invadatori în frunte cu regele Henry care jură că va face tot ce îi stă în putință să cucerească acest ținut. Din dorința de a împlini dorința regelui și de a fi numit succesor la tron, Stefan o trădează pe Maleficent și, după ce o adoarme, îi va tăia aripile. Suferința îi va împietri acesteia inima și va jura răzbunare tuturor celor care i-au făcut rău. Planul ei va fi pus în aplicare la botezul prințesei Aurorei, fiica lui Stefan, asupra căreia aruncă celebrul blestem al somnului etern.

Blestemul va transforma și ținutul Moors într-unul al amărăciunii și tristeții, mai ales că Maleficent nu va mai lăsa picior de om să îi calce granița. Însă, ea nu ia în calcul că tocmai prințesa Aurora, cea asupra căreia veghează și pe care o numește 'mica bestie' va fi cea care îi va înmuia inima.

[Not a valid template]

Trailer-ul filmului „Maleficent'

„Maleficent' a avut premiera la cinema în anul 2014, fiind regizat de Robert Stromberg, după un scenariu semnat de Linda Woolverton. Pe lângă Angelina Jolie, în distribuție mai apar Elle Fanning, Sharlto Copley, Brenton Thwaites, Kenneth Cranham, Juno Temple, Isobelle Molloy, Ella Purnell, Lesley Manville, Sam Riley și Kenneth Cranham.

9 lucruri mai puțin cunoscute despre filmul 'Maleficent'

Filmul 'Maleficent' a câștigat nouă premii și a avut 41 de nominalizări, printre care și una la premiile Oscar în categoria 'Cele mai bune costume'.

Mai jos puteți afla și alte nouă lucruri mai puțin cunoscute despre 'Maleficent'.

  • Copiii Angelinei apar și ei în film. Vivienne Jolie – Pitt o interpretează pe Aurora în copilărie și a fost aleasăîn special pentru că era singurul copil care nu se speria la vederea actriței în costumul de vrăjitoare, recunoscând-o pe mama ei. Pax și Zahara Jolie – Pitt și-au făcut debutul pe marele ecran, apărând într-uncadru, la curtea regelui în timpul botezului prințesei Aurora.

 

  • Angelina Jolie a fost foarte implicată în producția filmului și în deciziile legate de aspectul personajului său. Ea a lucrat îndeaproape cu designerii de costume și machiaj pentru ca apariția lui Maleficent să fie cât mai înspăimântătoare. Deși reprezentanții Disney au sperat ca frumusețea actriței să fie de asemenea un atu al producției, actrița a insistat ca personajul vrăjitoarei săîși menținăînfățișareaînfricoșătoare din desenul animat 'Frumoasa din pădurea adormită'.

 

  • Ea și-a construit discursul și accentul asemănător cu cel al vocii originale, ca un omagiu adus actriței Eleanor Audley, cea care i-a dat viață lui Maleficent în desenul animat din 1959.

 

  • Angelina a repetat mai multe feluri de râs ale vrăjitoarei în fața copiilor ei și aceștia au ales varianta care apare în film.

 

  • Angelina și-a făcut singură cascadoriile, folosind-se de hamuri pentru scenele de zbor și secvențele de luptă.

 

  • Actrița a ales-o special pe Lana Del Rey pentru a interpreta piesa originală din 'Frumoasa din pădurea adormită' – “Once Upon a Dream”, care în 'Maleficent' este coloana sonoră a genericului de final. Bucata muzicalăface parte din opera de balet 'The Sleeping Beauty' compusa de Pyotr Tchaikovskyși pusăîn scenă pentru prima dată în 1890. Opera a fost realizată de asemenea după povestea scrisă de Charles Perrault, iar acest vals a devenit apoi sinonim cu dansul Frumoasei adormite.

 

  • Filmul „Maleficent' a fost lansat pe 30 mai 2014, în ziua aniversării a 55 de ani de la crearea desenului animat 'Frumoasa din pădurea adormită', semnat de Walt Disney.

 

  • Actrițele care le interpretează pe cele trei ursitoare, Lesley Manville, Imelda Staunton si Juno Temple au luat lecții speciale de mișcare cu artiști de la Cirque du Soleil, pentru a căpăta lejeritatea și agilitateanecesară întruchipării zânelor zburătoare.

 

  • Angelina a purtat mai multe tipuri de coarne, de diferite greutăți. Una dintre ele a fost atât de grea încât se pare că actrița a avut dureri de gât la scurt timp după ce le-a dat jos, astfel că ele au fost considerate nepotrivite pentru scenele de zbor, luptă sau călărieși au fost înlocuite cu unele mai ușoare.

 

Angelina Jolie se întoarce pentru „Maleficent 2'

Disney a anunțat, în aprilie 2016, că Angelina Jolie își reia rolul în „Maleficent 2', dar încă nu există o dată de lansare a lungmetrajului. Scenarista Linda Woolverton, cea care a lucrat pentru primul „Maleficent' va scrie și urmarea.

Jolie regizează acum un film pentru Netflix, „First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers', bazat pe memoriile scriitorului cambodgian și activistului pentru drepturile omului Loung Ung, care a supraviețuit regimului Khmerilor Roșii. Potrivit IMDB.com, filmul va avea premiera anul acesta, fiind acum în post-producție.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Filmul Maleficent', cu Angelina Jolie, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Vivienne Jolie-Pitt a primit 3.000 de dolari pe săptămână la „Maleficent'

Angelina Jolie va juca alături de fiica ei Vivienne în „Maleficent'

Angelina Jolie va fi vrăjitoarea cea rea, în „Maleficent'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare