Homepage  / Vedete străine

Angelina Jolie, de nerecunoscut în rolul legendarei Maria Callas. Au apărut primele imagini din noul film biografic

Angelina Jolie, de nerecunoscut în rolul legendarei Maria Callas. Au apărut primele imagini din noul film biografic
12

de Andreea Hentea,

Angelina Jolie o interpretează pe legendara cântăreață de operă Maria Callas în „Maria”, noul film biografic regizat de Pablo Larraín (după „Jackie” și „Spencer”).

Publicate recent, primele imagini din noul film biografic „Maria”, semnat de cineastul chilian Pablo Larraín, o înfățișează pe Angelina Jolie în rolul faimoasei cântărețe de operă Maria Callas.

Conform descrierii oficiale, cel mai recent film al regizorului care a semnat peliculele „Jackie” (2016) și „Spencer” (2021) va „explora viața legendarei, emblematicei și controversatei cântărețe, numită în epocă «La Divina». Bazat pe fapte adevărate, «Maria» spune povestea tumultuoasă, frumoasă și tragică a vieții celei mai mari cântărețe de operă din lume, retrăită și re-imaginată în ultimele ei zile, în Parisul sfârșitului anilor ’70”, scrie variety.com.

Deoarece „Maria” este un film independent, care beneficiază de un acord interimar cu SAG-AFTRA, producția se va desfășura pe o perioadă de opt săptămâni la Paris, în Grecia, la Budapesta și Milano. Scenariul, care a fost finalizat înainte de greva scenariștilor de la Hollywood, este scris de Steven Knight („Peaky Blinders”, „Eroi și ticăloși”), care a colaborat cu Pablo Larraín și la „Spencer”.

Alături de Angelina Jolie, distribuția îi include pe Pierfrancesco Favino („Adagio”), Alba Rohrwacher („Fiica ascunsă”), Haluk Bilginer („Somn de iarnă”), Kodi Smit-McPhee („În ghearele câinilor”) și Valeria Golino („Viața mincinoasă a adulților”).

Angelina Jolie, de nerecunoscut în rolul legendarei Maria CallasIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Filmările încep cu entuziasm

„Sunt incredibil de încântat să încep producția pentru «Maria», care sper că va aduce viața și munca remarcabilă a Mariei Callas spre publicul din întreaga lume, datorită scenariului magnific al lui Steven Knight, muncii întregii distribuții și a echipei și, mai ales, muncii geniale și pregătirii extraordinare a Angelinei Jolie”, a declarat regizorul Pablo Larraín într-un comunicat.

Costumele Angelinei Jolie se bazează pe piese vestimentare reale purtate de Maria Callas, inclusiv pe articole de blană din epocă, aflate în colecția de arhivă a lui Massimo Cantini Parrini. Producătorii filmului s-au consultat cu reprezentanții PETA asupra costumelor, tocmai pentru a nu folosi nicio blană nouă în realizarea vestimentației filmului.

Filmele biografice anterioare ale regizorului chilian Pablo Larraín, „Jackie” și „Spencer”, dedicate vieților a două prezențe feminine emblematice, Jackie Kennedy și prințesa Diana, le-au adus interpretelor lor, Natalie Portman și Kristen Stewart, câte o nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal. S-a estimat deja că Angelina Jolie, care nu a mai jucat în filme de la „Eternii” (2021), va fi de asemenea nominalizată la Oscar pentru rolul Mariei Callas. Actrița a fost recompensată cu un premiu Oscar în anul 2000, pentru rolul secundar din „Tinerețe furată” / „Girl, Interrupted” (1999) și a fost nominalizată pentru rolul principal din „Provocarea” / „Changeling” (2008).

Ce ne va oferi noul film

Maria Callas, celebra soprană americană de origine greacă, a fost considerată cea mai faimoasă și mai influentă cântăreață de operă a secolului XX. Filmul lui Larraín o va portretiza în zilele care i-au precedat moartea prematură, la Paris, la vârsta de 53 de ani. Maria Callas, ale cărei realizări artistice excepționale sunt recunoscute, a fost, la vremea sa, o figură îndelung analizată și chiar controversată. Presa i-a urmărit mereu, îndeaproape, lupta cu kilogramele, pierderea dramatică în greutate, rivalitatea aprigă cu soprana Renata Tebaldi și aventura pătimașă și nefericită cu magnatul grec Aristotel Onassis.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton