Homepage  / Vedete străine

Angelina Jolie, în lumina reflectoarelor la Premiile Oscar 2024, deși actrița nu a fost prezentă. Cum s-a remarcat printre criticii de modă

Angelina Jolie, în lumina reflectoarelor la Premiile Oscar 2024, deși actrița nu a fost prezentă. Cum s-a remarcat printre criticii de modă
4

de Cătălina Matei,

Cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar a fost, evident, în centrul atenției în întreaga lume, mai ales că pe covorul roșu au defilat cei mai cunoscuți actori de la Hollywood. Însă, printre marii absenți, s-a numărat și Angelina Jolie. Chiar dacă nu a fost prezentă fizic la evenimentul anului, celebra actriță a fost, totuși, în lumina reflectoarelor. Cum așa?

Angelina Jolie, în lumina reflectoarelor, chiar dacă nu a participat la Oscar 2024

Chiar dacă nu a fost prezentă fizic la Premiile Oscar 2024, Angelina Jolie a fost, totuși, implicată în cel mai important eveniment din lumea cinematografiei la nivel mondial. Însă nu ca actriță, nici regizoare ori producătoare sau scenaristă. Pentru starul de la Hollywood, cea de 96-a ediție a premiilor Oscar a reprezentat debutul ei ca designer vestimentar.

Actrița, care a lansat recent Atelier Jolie, o linie de modă și un spațiu de vânzare cu amănuntul – și-a făcut debutul ca designer de modă la cea de-a 96-a ceremonie de decernare a Premiilor Academiei de duminică seara. Ea a ales-o pe scriitoarea și jurnalista Suleika Jaouad, cea care apare în documentarul „American Symphony”, să fie prima persoană care a purtat un design original Jolie, potrivit Harper’s Bazaar.

Ținuta a fost realizată dintr-o țesătură delicat pliată într-o nuanță luminoasă de gri metalic. Detaliile remarcabile au inclus mâneci cloșate, integrate într-o minipelerină, o fustă cu talie înaltă și o trenă acoperită cu o ilustrație negru grafit desenată de artistul Chaz Guest.

Această rochie a fost concepută de unica Angelina Jolie”, a spus Jaouad într-un interviu pe covorul roșu cu postul canadian de divertisment Etalk. „Prima dată când a conceput o rochie pentru covorul roșu și l-a invitat pe uimitorul artis Chaz Guest să picteze o simfonie pe spatele acesteia”, a mai spus jurnalista.

Oscars 2024: RED CARPETIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

De ce a ales-o Angelina Jolie pe Suleika Jaouad să-i poarte creația?

Potrivit celor de la Vogue, Angelina Jolie  și-a explicat decizia de o îmbrăca pe Jaouad pentru Premiile Oscar 2024  într-o declarație. „Am o admirație atât de profundă pentru Suleika și pentru felul în care își trăiește viața – cum întâmpină dificultățile cu putere și har”, a spus ea. „O forță creativă strălucitoare care îi inspiră pe toți cei care o cunosc. Aș fi îmbrăcat-o pentru orice avea nevoie; nu ar trebui să fie niciodată despre rochie, ci despre cum orice lucru purtat trebuei să fie perceput ca o extensie a persoanei”, a mai spus Angelina.

Suleika Jaouad este scriitoare și jurnalistă. S-a născut la New York dintr-un tată tunisian și o mamă elvețiană. A urmat studii muzicale la Juilliard, și-a obținut licența cu brio la Princeton University și a absolvit masteratul în literatură la Bennington College. La 22 de ani s-a mutat la Paris din dorința de a deveni corespondent de război. Visurile i-au fost însă curmate de un diagnostic necruțător: leucemie.

Au urmat patru ani de tratamente pe patul de spital, despre care Suleika Jaouad a scris o serie de articole pentru New York Times intitulată Life, Interrupted, distinsă cu Premiul Emmy. Alte articole ale ei au fost publicate în The New York Times Magazine, The Atlantic, The Guardian, Vogue, Paris Review, Los Angeles Times, Glamour și pe site-ul NPR.

Este, de asemenea, un speaker de mare succes. Discursul ei TED a fost unul dintre cele mai populare în 2019, înregistrând aproape 5 milioane de vizualizări.

A creat platforma Isolation Journals, cu peste o sută de mii de membri, menită să încurajeze creativitatea și sentimentul de comunitate în vremuri de pandemie. A fost consilierul lui Barack Obama în probleme referitoare la cancer și a primit mai multe distincții pentru efortul ei de a-i susține pe cei care se luptă cu această boală.

Ținuta Angelinei Jolie din 2004, la Premiile Oscar 2024

Stilul Angelinei Jolie a fost prezent pe covorul roșu și printr-o altă ținută. Astfel, Sydney Sweeney din „Euphoria” a a purtat aceeași rochie ca Angelina, cu 20 de ani în urmă, la petrecerea Vanity Fair.

Până și accesorizarea ținutei creată de Marc Bouwer a fost identică, Sydney optând pentru un colier ca al Angelinei.

Foto: Hepta

Sursă foto:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton