Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Angela Gheorghiu a lansat albumul „Eternamente”

Angela Gheorghiu a lansat albumul „Eternamente”

de Redactia Tvmania

Celebra soprană a lansat un nou material discografic, „Eternamente”, care include, pe lângă arii și duete celebre, o suită de partituri mai puțin cunoscute.

 

Înregistrările pentru „Eternamente”, primul disc de operă al sopranei din ultimii șase ani, au fost realizate împreună cu Orchestra Pragheză Philharmonia, condusă de maestrul Emmanuel Villaume. Partenerul Angelei Gheorghiu pentru duete este tenorul maltez Joseph Calleja.

Titlul discului este inspirat de partitura lui Angelo Mascheroni, „Eternamente”, pe care soprana o consideră pe cât de emoționantă, pe atât de dificilă, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care este interpretată mai rar.

„Pentru mine, „verismo” sună foarte mult ca o simfonie cu un vocalist, muzica este foarte dramatică, orchestra și artistul sunt, deopotrivă, implicați într-un duet emoționant, vorbim aici despre un dialog veritabil, nu despre un simplu acompaniament”, a declarat artista.

„Este un stil muzical care pune mare accent pe interpretare, pe cuvinte, pe sentimente, e mai mult o formă de teatru pe muzică, fapt pentru care cred că mi se potrivește foarte bine. Încă din vremea în care studiam la canto aceleași partituri pe care, înaintea mea, le cântaseră atâția alți soliști mi-a fost limpede că singurul mod în care îmi pot găsi calea, în afara timbrului vocal distinctiv, este interpretarea. Emoția aceea specială și autentică este cea care mă ajută să-mi asum o partitură, să o fac una cu trupul și sufletul meu”, a mai spus ea.

 

Repertoriul abordat pe album include, pe lângă arii celebre, emblematice pentru cariera internațională a Angelei Gheorghiu, cum e cazul rugăciunii din Tosca, de Puccini, arii și duete mai puțin reprezentate. Astfel, pe disc se regăsesc extrase din „La Bohčme” și ”Zingari”, de Ruggero Leoncavallo, dar și aria Stephanei din „Siberia” lui Umberto Giordano.

Născută la Adjud, Angela Gheorghiu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohčme”, debutând în același an la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. De atunci, Angela Gheorghiu a cântat pe toate marile scene ale lumii.

 

 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton