Homepage  / Muzică

Andrei Bănuță, de la muzică la actorie. „Cooptarea mea în Groapa a venit ca o surpriză pentru mine”. EXCLUSIV

Andrei Bănuță, de la muzică la actorie. „Cooptarea mea în Groapa a venit ca o surpriză pentru mine”. EXCLUSIV
6

de Cătălina Matei,

Pentru fanii serialului „Groapa”, difuzat inițial și la Pro TV, iar acum disponibil doar pe VOYO, apariția lui Andrei Bănuță în distribuție nu mai reprezintă o surpriză. Din contră, personajul său prinde bine la public și este o provocare pentru tânărul de 24 de ani, care cucerea YouTube-ul anul trecut cu piesa „Nu m-am gândit la despărțire”, un featuring cu Andra.

Se pare că Andrei Bănuță se simte pe platourile de filmare la fel de bine ca în studioul de înregistrări sau pe scene, în timpul concertelor. Tânărul de 24 de ani este în plină ascensiune în ce privește cariera sa muzicală, iar rolul său din serialul „Groapa” i-a deschis „apetitul” și pentru actorie.

Andrei Bănuță s-a născut la malul mării, în Eforie Sud. Și-a descoperit dragostea față de muzică de mic copil, educatoarea sa având un rol vital. Aceasta, observând pasiunea continuă manifestată de Andrei pentru muzică, i-a îndrumat pe părinții săi să îl înscrie la cursuri de canto.

În 2023, artistul a stat timp de 19 săptămâni în Top 10 Media Forest pentru colaborarea de succes cu nimeni alta decât Andra, pentru ,,Nu m-am gândit la despărțire”, ajungând până pe locul 1. Ultima sa colaborare alături de DOMINO pentru „Afară plouă” este deja în Top 10 cele mai ascultate piese de la radio.

Aflăm mai multe chiar de la Andrei Bănuță…

Care au fost cele mai mari provocări ale lui 2023 pentru tine?

Cred că cea mai mare provocare a fost să reușesc cumva să îmi gestionez timpul, toate proiectele și evenimentele fără să le las să mă copleșească.

Ai îmbinat muzica cu actoria în serialul „Groapa”. Cum ai ajuns în acest proiect?

În serial nu cânt, însă am lansat „Dă-le Bani”, soundtrack-ul oficial al serialului, alături de DOC. Cooptarea mea în „Groapa” a venit ca o surpriză pentru mine. Eram la masă cu prietenii și am primit un telefon, în urma căruia Anghel Damian m-a invitat să dau o probă pentru acest serial, lucru care m-a bucurat în aceeași măsură în care m-a speriat. Ajuns la casting, le-am spus că îmi doresc ca la finalul probei să nu fim dezamăgiți – nici eu și nici ei. Mi-au dat un text și se pare că m-am descurcat.

Și care au fost cele mai dificile scene pe care le-ai filmat?

De departe cele mai dificile scene pe care le-am filmat au fost cele ale bătăii personajului meu, Denis, cu Tibi Meclă. Deși pot părea secvențe foarte scurte atunci când urmărești episodul respectiv, noi am filmat destul de multe duble și aveam cumva presiunea faptului că trebuie să arate bine pe cameră, eu nefiind un expert în ale bătăii.

Ce se întâmplă cu personajul tău în sezonul 2?

Va trebui să urmăriți serialul ca să aflați prin ce întâmplări mai trece Denis.

Revenind la muzică, ce proiecte ai? Cu cine vei mai lansa piese sau te concentrezi pe apariții solo?

Tot ce vă pot spune e că urmează foarte multe piese interesante, poate chiar surprinzătoare. Fie că va fi vorba de piese solo sau de colaborări, vă invit să fiți cu ochii pe profilurile mele de pe rețelele de socializare, pentru că acolo anunț absolut totul.

Dintre toate genurile muzicale, în care te regăsești cel mai tare?

Ascult și cânt cu mare drag toate genurile de muzică tocmai pentru că am crescut cu toate. N-aș putea alege unul preferat, pentru că la mine ține foarte mult de starea pe care o am în acel moment. Muzica îmi transmite multe, mă face fericit indiferent de ce ritmuri are „pe spate”.

Care au fost cele mai memorabile reacții pe care le-ai primit de la public?

Am avut parte de câteva, dar cred că cea mai amuzantă e și relativ recentă. Filmam conținut pentru promovarea piesei „Afară plouă”, iar afară chiar ploua. Cântam un fragment din piesa și când am trecut pe lângă un grup de domni, m-am oprit. Ei mă auziseră deja, mi-au spus să nu mă opresc, căci chiar am o voce frumoasă și când am plecat de lângă ei, m-au îndemnat să mă apuc de muzică. Fix în momentul acela, a trecut și o doamnă care m-a recunoscut din serial și m-a felicitat. Încă nu m-am obișnuit să mă recunoască cei care urmăresc serialul și mă bucură enorm de fiecare dată.

În urmă cu câțiva ani, ai participat și la „Vocea României”. Nu ai mers mai departe atunci… Crezi că s-ar fi schimbat traiectoria ta dacă antrenorii s-ar fi întors?

O să recunosc că nu e un moment de care să îmi amintesc cu drag, dar am înțeles în timp ce aș fi putut face diferit. Poate că dacă s-ar fi întors scaunele atunci, câțiva pași din drumul meu ar fi fost diferiți, dar destinația cu siguranță ar fi rămas aceeași. Totuși, îmi place să cred că așa a fost să fie, astfel încât să ajung acum în punctul în care sunt.

Ce îți place să faci cel mai mult când nu cânți și nu filmezi?

Deși nu am foarte mult timp liber, încerc ca atunci când prind momente de răgaz, să le petrec cu prietenii, cu oamenii apropiați mie.

Și în ce ai investit cel mai mult până acum? Din punct de vedere financiar…

Sincer să fiu, sunt destul de cumpătat când vine vorba de cheltuieli. Clar mașina este cel mai scump lucru în care am investit până acum.

andrei-banuta-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Ce faci când ajungi acasă, la Eforie?

De fiecare dată când ajung la Eforie, stau cât mai mult cu Tătuțu. Fiind tot timpul ba la studio, ba la filmări, ba prin țară, pe la cântări, nu ajung acasă atât de des pe cât mi-aș dori și, de aceea, încerc să fug din când în când la Eforie, să mă rup de agitația orașului și să mă bucur de timpul petrecut cu el.

 Foto: Global Records; Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton