Homepage  / Vedete româneşti

Fiica Andreei Marin are o agendă plină. Ce cursuri urmează în paralel cu liceul. Violeta nu a primit inițial aprobarea mamei

Fiica Andreei Marin are o agendă plină. Ce cursuri urmează în paralel cu liceul. Violeta nu a primit inițial aprobarea mamei
10

de Cristina Țapu,

Andreea Marin are toate motivele de mândrie și a oferit noi detalii despre fiica sa, Violeta. Adolescenta se află în clasa a XII-a și învață de zor pentru examenul de Bacalaureat, dar și pentru admiterea la facultatea de Drept din Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, Violeta a luat decizia de urma și cursurile unei alte instituții de învățământ, în paralel cu liceul. Iată detaliile!

Violeta Bănică este o adolescentă ambițioasă

Violeta Bănică este elevă în clasa a XII-a la un liceu privat din București. Recent, mama ei, Andreea Marin, a dezvăluit că tânăra urmează și cursurile unei școli cu un „model educațional inedit,” care îi va oferi un avantaj suplimentar atât pentru admiterea la universități din străinătate, cât și pentru viitor.

Deși are doar 16 ani, Violeta știe foarte bine care îi sunt planurile de viitor și ce își dorește de la viață. Adolescenta intenționează să urmeaze cursurile de Drept în cadrul unei facultăți din Statele Unite ale Americii și învață din greu pentru a-și atinge obiectivul. Mai mult decât atât, Violeta a decis să participe, în paralel cu orele de la liceu, la un un program educațional inedit. Așadar, orele de odihnă sunt limitate, după cum povestește mama acesteia, Andreea Marin.

violeta 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

„Este în ultimul an de liceu, cel mai greu, s-a hotărât să dea admitere la drept în America (are motive bune pentru acest pas, nu e o alegere întâmplătoare) și emoțiile mele sunt mai mari ca niciodată. Mai ales pentru că, pe lângă efortul de învățare aproape fără oprire și voluntariatul care o pasionează și la care nu renunță (doar somnul, și acela impus, poate fi numit răgaz), a hotărât să urmeze în paralel cu liceul ei și un al doilea sistem de învățământ, unic în România, AmSchool, acreditat internațional”. a povestit Andreea Marin.

Andreea Marin recunoaște că inițial nu a fost de acord ca fiica sa să urmeze acest program din teama de a nu se suprasolicita. Violeta a convins-o, însă, să se documenteze mai mult despre programa aceste instituții, iar în cele din urmă, Andreea i-a oferit permisiunea de a studia și la AmSchool.

„Am vizitat școala și am descoperit un model educațional inedit, de care am auzit inițial de la absolvenți ce sunt acum studenți români la universități de top din România, SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Noua Zeelandă sau țări din Asia.

Ei nu învață în clase ca în sistemul clasic, cu profesori pe materii cum am fost noi învățați, ci au antrenori care îi ajută unde nu se descurcă singuri cu studiul, elevii învață în echipe restrânse pe proiecte diverse, nu au teme pentru acasă, nici bacalaureat, însă au acces 24/7 la platforma online de cursuri atrăgătoare cu subiecte fără granițe, au flexibilitatea programului și își dau examenele de evaluare când se simt pregătiți pe parcursul anului pentru a-și obține creditele necesare absolvirii, iar diploma e recunoscută internațional.

Spun sincer că inițial am spus NU ferm, de teama că va fi prea mult efortul adăugat astfel și din lipsă de cunoaștere, recunosc, am crescut în altă generație, cu perspective restrânse față de cele de azi. M-a intrigat, însă, hotărârea sa și am învățat o lecție: să le ascultăm vocea adolescenților noștri!”, a transmis Andreea Marin, pe pagina personală de Facebook.

Violeta trăiește o frumoasă poveste de dragoste

Precum orice adolescentă obișnuită, Violeta are un prieten, căruia deja i-a declarat că-l iubește pe rețelele de socializare. Cu toate că se bucură că fiica sa traversează o etapă atât de frumoasă, Andreea Marin privește cu scepticism povestea de iubire pe care o trăiește Violeta.

„Are 16 ani și e normal la această vârstă să îi placă cineva, sunt deschisă. Cu precauții însă, așa cum gândește probabil orice părinte conștient și responsabil în aceste vremuri tulburi. Îmi place să o văd fericită și în siguranță”, a declarat Andreea Marin, conform Fanatik.

Sursă foto: Facebook

Citește și:




Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton