Homepage  / Vedete româneşti

Andreea Marin se pregătește să stea departe de fiica ei. Violeta va studia Dreptul în America. „O susțin, dar nu-mi e ușor”

Andreea Marin se pregătește să stea departe de fiica ei. Violeta va studia Dreptul în America. „O susțin, dar nu-mi e ușor”
11

de Roxana Mirea,

Violeta Bănică a început cursurile în ultimul an de liceu și se pregătește să dea la facultate. Tânăra vrea să studieze Dreptul în Statele Unite, iar Andreea Marin, deși este foarte mândră de fiica ei, are inima strânsă când se gândește la momentul despărțirii. Recent, Andreea Marin a vorbit despre următoarea etapă din viața Violetei și a spus cât de intens se pregătește aceasta pentru facultate.  

Andreea Marin, alături de fiica ei 

Violeta Bănică a început cursurile în ultimul an de liceu. Fiica Andreei Marin este elevă acum în clasa a XII-a la un liceu privat din București. Fiica Andreei Marin s-a hotărât deja ce vrea să studieze după terminarea liceului. „Eu vreau să dau la Drept în State, să vedem. Visul meu este să devin avocat în Boston sau New York”, mărturisea Violeta Bănică în emisiunea „La Măruță”. 

Acum, Andreea Marin a fost invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță, de la Pro TV, a spus cât de greu îi este să știe că Violeta urmează să plece departe de casă.  

„Spun cu sinceritate, e foarte greu ca singurul copil să se pregătească să dea la facultate pe un tărâm îndepărtat. E clar că gândul ei spre o facultate din Statele Unite. Nu e o chestiune de snobism. Are motivele ei bine întemeiate. O susțin cu tot sufletul, dar nu-mi e ușor. Spun cinstit lucrul ăsta. E un sistem care o atrage mai mult, un sistem de învățământ, la asta mă refer. Nu spune nimeni că nu s-ar putea întoarce apoi în România să lucreze. Și eu am făcut specializare în Statele Unite la un moment dat și asta nu înseamnă că viața mea nu e aici. Vom vedea unde o duc pașii, dar sistemul acela o atrage. Trebuie să recunosc că am învățat acolo și știu ce înseamnă această diferență față de Europa. Îmi făcea plăcere să merg la școală și cu asta am spus tot.  

Nu mi-a plăcut America. Nu pot să spun că îmi place mai mult decât Europa, din punct de vedere cultural, al atracțiilor turistice și așa mai departe, însă sistemul de învățământ excepțional, cel puțin acolo unde am ajuns eu într-o Univeristate și e clar că sistemul e altul”, a declarat Andreea Marin, în emisiunea „La Măruță”. 

Violeta Bănică se pregătește pentru facultate  (2)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Violeta Bănică se pregătește pentru facultate 

Andreea Marin a mai povestit cât de intens se pregătește Violeta pentru facultate. Vedeta a spus că fiica ei și a lui Ștefan Bănică are de făcut un dosar stufos pentru a intra la facultatea dorită, dosar la care lucrează de câțiva ani de zile.

Ea trebuia să ia la facultate. Acum se pregătește. Este foarte bună la învățătură. I se face un dosar uriaș, lucrează de ani de zile la acest dosar și încă mai sunt lucruri de completat, lucruri pe care le face în practică. De doi ani de zile, cel puțin (n.r. lucrează Violeta la dosarul respectiv). Pentru că ceea ce faci în ani de zile trebuie trecute acolo și urmărite. Ei vor să vadă că ai continuitate. (…) Până să meargă ea la facultate, împreună cu colegii ei de echipă, au fost la faza semifinală în Suedia la o competiție mondială, World Scholar’s Cup, și au câștigat dreptul de a merge în finala care este la Universitatea ei. Deci tot în Statele Unite, chiar acum în noiembrie, așa că va merge la acea Universitate pentru competiția aceasta”, a mai declarat Andreea Marin.  

Andreea Marin, alături de fiica ei în prima zi de școală 

Violeta Bănică este în ultimul an de liceu. În prima zi de școală, mama ei i-a fost alături, iar Andreea Marin a vorbit despre emoțiile începutului de an școlar într-o postare pe rețelele sociale. 

An de an, de când era de-o șchioapă, fotografia din curtea școlii, împreună. Dar azi, a fost o emoție specială și lacrimi ascunse de partea mea: e ultimul an de studiu în locul în care a început la vreo 3 anișori ca un țânc de grădiniță, a continuat cu primii ani de școală primară, gimnaziul și acum e anul final de liceu”, a scris Andreea Marin.  

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton