Andreea Ignat a câștigat Chefi la cuțite 2024, sezonul 14. Cuțitul de aur al lui Chef Richard Abou Zaki a plecat acasă cu marele premiu de 30.000 de euro și a primit oportunitatea de a realiza un stagiu la restaurantul cu o stea Michelin Retroscena.
de Roxana Mirea,
Andreea Ignat a câștigat Chefi la cuțite 2024, sezonul 14. Cuțitul de aur al lui Chef Richard Abou Zaki a plecat acasă cu marele premiu de 30.000 de euro și a primit oportunitatea de a realiza un stagiu la restaurantul cu o stea Michelin Retroscena.
Andreea Ignat a câștigat Chefi la cuțite 2024, sezonul 14, după ce a luptat pentru marele premiu cu Michele Răduță și Daniel Dumitrache. Cei trei au avut de înfruntat o cursă în trei etape desfășurată sub puternica presiune a celor mai înalte așteptări.
Fiecare dintre cei trei finaliști și-a alcătuit strategic o echipă din concurenții acestui sezon, pe care a condus-o de-a lungul a trei sesiuni intense de gătit. Misiunea lor a fost mai dificilă de această dată – fiecare s-a putut baza pe sprijinul unei echipe formate din doar patru concurenți, pentru pregătirea unui starter, a unui fel principal și a unui desert. Juriul Finalei a fost alcătuit din nume sonore ale gastronomiei din țara noastră. Unii dintre cei mai apreciați bucătari ai României, specialiști care au analizat atent fiecare farfurie, au decis câștigătorul după cele trei etape ale degustării.
La final, Irina Fodor a anunțat care este marele câștigător. Andreea Ignat a plecat acasă cu trofeul și titlul de câștigătoare a sezonului 14 „Chefi la cuțite”.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 14Andreea Ignat a primit cuțitul de aur de la Richard Abou Zaki în ediția de marți, 3 decembrie 2024, a emisiunii „Chefi la cuțite”, difuzată la Antena 1. Performanța ei remarcabilă a impresionat jurații, cucerindu-i cu un desert de excepție. Pasionată de patiserie și cofetărie, Andreea Ignat are 35 de ani și locuiește în Reghin. La preselecții, concurneta i-a impresionat pe chefi cu un tropical dessert.
„Mama soțului meu făcea niște prăjituri fabuloase, de-aici pasiunea mea pentru dulciuri”, a povestit Andreea, care a deschis în Reghin un bistro ce s-a bucurat de un mare succes. „Era coadă afară… Pe timpul pandemiei, am început să facem eclere, care au fost foarte apreciate. O prietenă de-ale noastre, care se mutase la Cluj, a început să posteze pe rețelele sociale despre eclerele noastre. Ne-a ajutat, pentru că așa am început să avem comenzi de la Cluj și a trebuit să găsim o cale să ajungem acolo cu produsele, întrucât cerere exista. Am reușit să deschidem și acolo o locație și a fost un succes incredibil: lumea stătea la coadă în fața vitrinei goale. A fost o nebunie: în pandemie livram eclere cu mașini închiriate și afară era coadă”, a povestit Andreea.
Jurații au rămas impresionați de povestea concurentei, dar mai ales de desertul ei. Chef Richard Abou Zaki i-a făcut o surpriză extraordinară Andreei și i-a oferit cuțitul de aur.
„Ești cuțitul meu de aur din acest sezon! E ceva super important pentru mine! Când am degustat desertul m-a dus cu gândul la desertul meu cel mai faimos și am avut așa o vibrație. Ai un suflet super frumos, super călduros, iar emoția ta mă onorează și emoția asta o să ne ajute pe amândoi în concursul acesta!”, i-a spus Chef Richard.
Sursa foto: Antena 1