; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Andreea de la “Mondenii”, între televiziune şi teatru

27 May 2010

Andreea Grămoşteanu, una dintre vedetele emisiunii Mondenii Show', de la Prima, mărturiseşte că o atrag personajele care au o anumită inocenţă. Un exemplu, dintre cele pe care le parodiază, este Mitzura Arghezi.

Nu rataţi ultima ediţie a show-ului care a făcut-o cunoscută publicului românesc pe Andreea Grămoşteanu

.
Un nou sezon de „Mondenii Show' ia sfârşit joi, 27 mai, aşa că Andreea a fost în dispoziţia necesară pentru bilanţuri şi amintiri. Până la urmă, ceea ce a pornit ca o binevenită curiozitate în grila de programe a Prima s-a transformat în unul dintre cele mai apreciate show-uri umoristice de la noi, prin forţa unor actori tineri şi talentaţi.

Din echipa iniţială a „Mondenilor', care debuta în 2006, au mai rămas doar cele două fete, Andreea şi Mirela Zeţa. Diferitele schimbări şi micile cutremure interne nu au afectat, însă, succesul pe termen lung al producţiei.

„Chiar zilele trecute mă gândeam că, la viteza cu care trece timpul, începem şi noi să devenim nişte «clasici în viaţă»', ne spune Andreea. „Avem, însă, norocul să fie cu noi, în faţa şi în spatele nostru, un om care este direct responsabil pentru împrospătarea formatului şi găsirea acestor noi provocări. Este vorba despre regizorul nostru, George Dogaru. Dacă el n-ar fi la cârma acestei corăbii, călătoria aceasta minunată n-ar mai fi la fel'.
.
Andreea Grămoşteanu iubeşte improvizaţia
Dincolo de regizor şi echipa din spatele camerelor, „Mondenii' funcţionează, din toamna trecută, fără fostul lor lider neoficial, Mihai Bendeac, însă cu aportul unei întregi echipe de colaboratori, care completează trio-ul Grămoşteanu-Zeţa-Angel Popescu.

Printre ei se numără Andrei Mateiu (îl imită, printre alţii, pe Ştefan Bănică Jr.), Florin Lăzărescu (Nicolae Guţă) şi Răzvan Oprea (Sorin Oprescu).

„Pentru mine, venirea colegilor a însemnat un suflu nou adus produsului', explică Andreea. „Au venit cu forţe proaspete, cu bucurie, iar noi am adus experienţa brand-ului', a adăugat ea.

Asta nu înseamnă, însă, că actriţa a avut mai puţin de muncă. Ca şi până acum, Andreea are în „panoplie' nume ca Mihaela Rădulescu, Romaniţa Iovan şi Monica Gabor, printre multe altele.

Când vine vorba de alegerea personajului preferat, ea ne surprinde cu trăsătura pe care o caută: „Îmi plac personajele care au candoare. Asta cred că e o trăsătură definitorie a modului în care facem noi lucrurile. Mitzura Arghezi este un asemenea personaj. În ceea ce priveşte scheciurile, au fost multe pe care le-am iubit, dar cele mai bune sunt cele care se nasc din improvizaţie'.

Modelele nu reprezintă, însă, o problemă, deoarece „Mondenii' îşi trag seva din „preaplinul vieţii româneşti. Este o sursă bogată de inspiraţie şi o găseşti la tot pasul'.
.
Cu ochii pe Eugenia Vodă
Deşi „Mondenii' îi ocupă aproape tot timpul, Andreea Grămoşteanu nu renunţă la prima dragoste a oricărui actor, teatrul: „Am avut timp pentru că mi-am dorit acest lucru, chiar dacă uneori părea aproape imposibil. Am reuşit să scot două premiere la Teatrul Foarte Mic în ultimul an, şi anume «Blocaj în trafic» şi «Google ţara mea!»'.

Când nu e în faţa camerelor din platourile TV sau pe scena de la teatru, ea devine, uneori, un simplu telespectator. „Încerc să urmăresc emisiuni care să nu-mi invadeze creierul, aşa că privesc cu mare bucurie emisiunea lui Cătălin Ştefănescu, «Garantat 100%», sau «Profesioniştii», realizată de Eugenia Vodă (ambele de pe TVR 1, n.r.)', povesteşte Andreea.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare