Homepage  / Vedete româneşti

Andreea Esca, imagini emoționante cu părinții ei. Vedeta Pro TV a spus tot ce a învățat de la tatăl său

Andreea Esca, imagini emoționante cu părinții ei. Vedeta Pro TV a spus tot ce a învățat de la tatăl său
12

de Roxana Mirea,

Pe Andreea Esca o cunoaște o țară întreagă, dar prezentatoarea Știrilor Pro TV nu a uitat niciodată de unde a plecat. Dumitru și Lucia Esca sunt extrem de mândri de fiica lor, iar vedeta Pro TV le este recunoscătoare pentru tot ce au făcut pentru ea. Andreea Esca publică imagini cu părinții ei și a vorbit, într-un articol, despre tot ce a învățat de la tatăl ei, în vârstă acum de 85 de ani.  

Cine sunt părinții Andreei Esca 

Andreea Esca publică imagini cu părinții ei pe rețelele sociale și nu ezită să spună cât de recunoscătoare este pentru tot ce au făcut pentru ea.  

Dumitru Esca, tatăl vedetei, a fost inginer constructor, este pasionat de drumeții și de înot și are mereu o energie molipsitoare. Lucia Esca, mama Andreei Esca, a fost asistentă medicală, deși și-ar fi dorit să fie actriță, potrivit libertateapentrufemei.ro. 

Tatăl Andreei Esca, pe care familia îl alintă Giovanni, a împlinit 85 de ani pe 31 octombrie 2023, moment în care Andreea Esca a publicat un video emoționant. 

„Când să caut o poză cu Domnul Esca, zis Don Giovanni, ca să îi urăm la mulți ani, mi-a apărut acest filmuleț montat de telefon! Și mai bine, că nu știam ce poză să aleg. Deși aș fi pus și una cu el june. Ideea e că azi împlinește 85 de primăveri și nouă ne este foarte drag! La mulți ani, Tata!”, a scris vedeta PRO TV, în octombrie 2023, pe Instagram.  

Andreea Esca, text emoționant despre tatăl ei 

Andreea Esca a scris un text emoționant despre tatăl ei pe care l-a publicat pe blogul AList în ziua în care acesta a împlinit 80 de ani. Vedeta Pro TV a vorbit despre copilăria ei și despre tot ce a învățat de la Dumitru Esca.  

„Tatăl meu este deştept, frumos, slab, cu părul creţ şi lucrează pe şantier. Este un inginer foarte apreciat. Este foarte sever şi când ajunge acasă la sfârşitul săptămânii eu trebuie să-l aştept cu carnetul de note şi mama cu ciorbă. Altfel, îmi petrec mare parte din vacanţa de vară cu el, la ţară, la mătuşa lui, Tuşa Viki. 

Acolo îmi dă o libertate incredibilă la care niciodată nu aş putea să visez la Bucureşti. Tata era ca teza! Trebuia să mă pregătesc când venea, mi-era teamă ca nu cumva să greşesc ceva şi nu prea mai puteam să ies la petreceri. Nu aveam voie să ies la joacă dacă era tata acasă, până nu terminam şi «textele facultative» de la lecţii.    

Andreea Esca, text emoționant despre tatăl ei  (1)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Îmi plăceau tare vacanţele la ţară cu tata. Dacă îmi făceam numărul de probleme la matematică stabilit şi «lecturam» cât era norma pusă de el, lumea era a mea. Tata m-a învăţat să preţuiesc autenticitatea satelor româneşţi, să iubesc ţara asta cu toate hibele ei, să fiu corectă în relaţii şi să înţeleg valoarea lucrurilor. 

El m-a forţat să fiu foarte bună până când am crezut că aşa vreau eu să fiu. Tata m-a ţinut într-o lesă foarte scurtă şi cred că s-a prefăcut în situaţiile în care mai rupeam lanţul că nu vedea ce fac. M-a bătut la cap până când am dus la bun sfârşit lucruri pe care nu aveam chef să le fac şi pe care nu le-aş fi făcut niciodată fără cicăleala lui, şi n-ar fi fost bine…    

Tata m-a învăţat că la operă, la teatru mergi în rochie şi cu pantofi şi dacă e potop. Vii în cizme, te schimbi la garderoba şi intri cu respect faţă de actul de cultură şi faţă de tine. Tata mergea cu mine în Poiana Braşov la schi şi dârdâia o zi întreagă ţinându-mi rândul la schi-lift pentru că voia să schiez cât mai mult, nu să pierd vremea la coadă. Tata merge foarte mult pe jos şi înoată zeci de bazine, aproape zilnic“. 

Tata a spus mereu că el nu este tatăl Andreei Esca, ci ea este fiica lui. Tata mă sună întotdeauna să-mi atragă atenţia dacă am greşit ceva, aproape niciodată ca să mă laude, pentru că, zice el, de felicitat, te felicită destui. Eu nu cred că din această cauză. Ci pentru că pur şi simplu aşa e el. 

Este foarte atent la greşeli. Tata este Scorpion. Mă anunţă imediat când am prea multe kilograme sau dacă e cazul să mă mai tund. (…) Tata este Moşu’ acum, cum era şi bunicul meu Moşu’ pentru mine, că aşa-s toţi bunicii în Ardeal. Iar Moşu’ e înţeleptul casei pentru copiii mei. La mulţi ani, Moşule! Te iubesc!“, a fost omagiul pe care Andreea i l-a adus tatălui ei. 

Sursa Foto: Facebook

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton