Homepage  / Vedete româneşti

Andreea Esca, gata de o nouă aniversare la Știrile Pro TV. Ce-i lipsește? „Un pic de…”. EXCLUSIV

Andreea Esca, gata de o nouă aniversare la Știrile Pro TV. Ce-i lipsește? „Un pic de...”. EXCLUSIV
20

de Cătălina Matei,

„Bună seara, România!”. Iar continuarea „Bună seara, București! Pro TV te salută” se va auzi pentru a 28-a oară pe 1 decembrie, când Andreea Esca va rosti celebrele cuvinte de la pupitrul Știrilor Pro TV. Cuvinte care s-au transformat într-un salut iconic „sinonim” cu faimosul post de televiziune. Cu o carieră solidă și o familie împlinită, ce îi mai lipsește vedetei Pro TV? Aflăm chiar de la ea!

Andreea Esca se identifică cu Pro TV, alături de care și-a început cariera la 1 decembrie 1995, printr-un salut rămas celebru, „Bună seara, România! Bună seara, București! Sunt Andreea Esca. PRO TV te salută! ”. Celebra prezentatoare și-a început cariera la SOTI, la începutul anilor ’90.

Imagini de colecție cu Andreea Esca. Cum arăta vedeta acum 30 de aniIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 20

Apoi a prezentat, constant, Știrile Pro TV de la ora 19.00, de la înființarea Pro TV, cu mici întreruperi datorate doar concediilor de maternitate sau de odihnă.

Astfel, Andreea Esca este cea mai longevivă prezentatoare de știri din România, având o carieră de aproape 30 de ani de prezentatoare de știri pentru postul de televiziune Pro TV.

Ce îi lipsește în momentul de față? Aflăm chiar de la Andreea Esca în cele ce urmează…

28 de ani la pupitrul Știrilor Pro TV… e mult? E puțin? Din punctul tău de vedere…

Cred ca e mult, din punctul oricui de vedere. Dar înseamnă că am o relație fericită cu publicul meu. Ne-am obișnuit să ne vedem seara la masă, și eu să le spun ce s-a mai întâmplat peste zi. Bine, telespectatorii au voie să stea chiar și pe canapea. Și lăsând gluma la o parte cred că cel mai important este că avem o legătură bazată pe încredere, constanță și simpatie. Iar eu simt mereu nevoia să le mulțumesc tuturor celor care îmi sunt alături încă de pe vremea televiziunii SOTI, chiar un pic înainte de PRO TV.

În tot acest răstimp, care au fost cel mai mari provocări?

Transmisiunile în direct cu ocazia unor evenimente foarte importante cum ar fi intrarea României în NATO sau în UE, interviurile care cer o documentare foarte amănunțită, sau perioada care a început cu pandemia și se continuă cu războaiele acestea în care mor atâția oameni nevinovați… și care îmi dau o senzație revoltătoare de neputință…

În continuare, există multe tinere care își doresc „să ajungă precum Andreea Esca”. Care sunt primele 3 sfaturi pe care le-ai da?

Eu cred că acum oricine are un telefon poate să exerseze în a fi jurnalist. Dacă are dorință, curiozitate, tenacitate, putere de muncă, și un pic de har de la Dumnezeu, sigur o să-l sau o s-o remarcăm prin lumea atât de largă a Internetului.

Cât de prezent e micul ecran în viața ta și după orele de program? Ce urmărești?

Mă uit la „Vocea României”, la anchetele colegilor de la „România, te iubesc!” și la câte un film bun sau o emisiune reușită a colegilor de la alte televiziuni.

Dincolo de televiziune, ești implicată și în alte proiecte. În care te regăsești cel mai tare?

Toate proiectele în care mă implic, îmi plac. Problema e că îmi plac prea multe. Dar aș zice că tot ce construim în jurul brandului AListMagazine îmi dă multă satisfacție. Mai ales dacă are legătura cu susținerea micilor antreprenori, designeri, artiști români. Cred că încă există în țară oameni foarte talentați și deștepți care au nevoie de un pic de ajutor pentru a se face cunoscuți și pentru a rezista pe piața dură a celor “mari”. Așa că magaziul AlistDesigners Boutique sau târgurile cu produse ale designerilor români și în general colaborările cu ei îmi aduc multă bucurie.

Andreea Esca și Corina Caragea, îmbrăcate la fel la gala Premiilor TVmania 2023. „Chiar așa am venit” (18)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 20

Ce crezi că îți lipsește în momentul de față?

Un pic de liniște.

Și cum crezi că va arăta viitorul în condițiile în care Inteligența Artificială e din ce în ce mai prezentă? Chiar și tu ai avut parte de o „ședință foto” cu AI, în cel mai recent număr „A List Magazine”…

Cred că Inteligența Artificială e și bună și rea, depinde cine și în ce scop o folosește. Ca multe altele, de fapt… Dacă o folosim ca să vindece oameni, să ne îmbunătățească viața, să ne ajute în rezolvarea unor probleme, e bine venită. Când e folosită în detrimentul omului, nu-i ok…

Foto: Pro TV; Facebook

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton