; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Andreea Berecleanu

Andreea Berecleanu, noi detalii despre plecarea de la Antena 1: „Mi-am dat seama că ar putea fi vorba despre o înțelegere”

27 March 2020

Andreea Berecleanu este vedeta alesă pentru coperta lunii aprilie a revistei Viva. Fosta prezentatoare a „Observatorului' de la Antena 1 a oferit detalii amănunție în cadrul unui amplu interviu care explică ce a stat la baza deciziei de a părăsi trustul după 17 ani.

 

„Decizia mea a fost luată pe parcursul a câteva zile, nu a fost ceva premeditat. Iar conducerea, deși în mod aparent a insistat să rămân în grup, oferindu-mi diverse proiecte și funcții, știa că nu voi accepta. Să știi că nu-mi lipsește flexibilitatea, sunt un om care înțelege multe, altfel nu puteam lucra într-o redacție, unde timp de 17 ani au fost schimbați zeci de șefi. Dacă e să mă întrebi pemine, evoluția e benefică, dar nu schimbi niciodată acolo unde lucrurile merg excelent. Să detaliez puțin.

Toate sondajele de opinie, toate studiile de impact, de branding mă plasau într-o zonă de top. Imagine, notorietate, profesionalism, rezistență în timp, seriozitate etc. Relația mea cu echipa redacțională era foarte bună, contribuția mea pe partea creativă fiind importantă. De asemenea, audiențele. Au fost multe dăți în care am bătut concurența, deci oricum aveam audiențe bune. Și chiar și audiențele nu depind doar de prezentator.

Un prezentator de știri bun și apreciat poate aduce maximum 3 puncte de rating. Asta spun studiile internaționale. Asta îmi dă de înțeles că sunt multe dedesubturi.

„Începând din luna februarie a acestui an, în momentul în care mi-am dat seama că ar putea fi vorba despre o înțelegere între conducerea stației și Sandra Stoicescu'

 Nu a încolțit înainte, nu aveam motive să mă gândesc la plecare. Mai mult, am trecut cu brio peste momente critice pentru grup, mai ales odată cu sechestrul pus pe sedii. Atunci, totul a venit la pachet cu multe, inclusiv probleme tehnice majore în timpul emisiilor. Am făcut tot posibilul să nu se observe nimic, chiar dacă au fost perioade teribil de stresante.

Începând din luna februarie a acestui an, în momentul în care mi-am dat seama că ar putea fi vorba despre o înțelegere între conducerea stației și Sandra Stoicescu, un om foarte apropiat familiei Voiculescu, am privit cu detașare tot. Ea era în concediu postnatal, trebuia să se întoarcă la Antena 3, la emisiunea ei de acolo. Dar a vrut altceva și s-au potrivit interesele comune. Nu e prea complicat, știi cum sespune: „așa e în tenis!.

Culmea e că Sandra fusese eliminată de la Observator acum 10 ani, în urma unor studii nefavorabile atât pentru ea, cât și pentru colegul ei de atunci, Lucian Mîndruță. Acum, revenită la Observator, după 10 ani de jurnalism militant la Antena 3, este greu să se impună unui public de masă. Și chiar e debusolant pentru privitor.

Publicul nu înțelege de ce s-a făcut această schimbare și o consideră inutilă, ba chiar nepotrivită. Oamenii îmi scriu mie pe rețelele de socializare aceste mesaje, dar se vede deja în audiențe o scădere dramatică. Dar nu știu cât au fost luate încalcul aceste riscuri. Cred că a fost altceva mai important', au fost declarațiile Andreei Berecleanu, oferite în exclusivitate revistei Viva.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare