Homepage  / Vedete româneşti

Anca Lungu, detalii dureroase despre prima sarcină. „Am simțit că ceva nu e bine. Medicul era mai atent și mai tăcut”

Anca Lungu, detalii dureroase despre prima sarcină. „Am simțit că ceva nu e bine. Medicul era mai atent și mai tăcut”
8

de Roxana Mirea,

Anca Lungu, care a fost prezentatoare de știri la Antena 1, a făcut mărturisiri dureroare despre sarcina cu fetița ei. Totul s-a întâmplat în urmă cu 10 ani, când a aflat că va deveni mama unui bebeluș prematur. „Am simțit că ceva nu e bine”, și-a început confesiunea Anca Lungu.   

Anca Lungu, detalii dureroase despre prima ei sarcină 

Anca Lungu a fost prezentatoare de știri la Antena 1, până când s-a mutat în Franța, alături de soțul ei, Harry Arampatzis. Cei doi au împreună un băiat, pe Georgios, născut pe 14 iulie 2018. Anca Lungu mai are o fată, pe Natalia, în vârstă de 10, din relația cu fostul soț, Ștefan Lungu, de care a divorțat în anul 2017. 

Recent, Anca Lungu a făcut mărturisiri durroase despre prima ei sarcină. Vedeta spune că, acum 10 ani, a aflat că va deveni mama unui bebeluș prematur, ceea ce a fost o lovitură cumplită.  

Am simțit că ceva nu e bine. Medicul era mai atent și mai tăcut în timpul consultațiilor care deveniseră săptămânale. Îngrijorarea creștea, burta nu, așa că în mai, acum 10 ani, am primit vestea că voi deveni mama unui bebeluș prematur. Asta însemna că înainte de a ajunge în camera pregătită cu multă dragoste acasă, bebelușul meu avea nevoie de o cameră mult mai mică, cea mai mică dintre toate! E cumplit să-ți vezi puiul conectat la aparate în burta unui incubator, cu respirația monitorizată și hrănit printr-un tub, dar mult mai cumplit e ca maternitatea în care a venit pe lume să nu aibă aceste aparate care pot face diferența dintre viață și moarte. Din păcate în România, țara în care una din zece nașteri este o naștere prematură, încă mai există instituții medicale cărora le lipsesc astfel de dotări. Organizația Salvați Copiii continuă misiunea de echipare a spitatelor și maternităților din țară cu incubatoare, iar voi puteți cumpăra viață pentru viitorii copii ai României redirecționând 3,5% din impozitul pe venit”, a scris Anca Lungu pe Instagram.  

Anca Lungu, detalii despre prima ei sarcină  (8)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Anca Lungu a pierdut o sarcină anul trecut 

Anul trecut, Anca Lungu a trecut printr-o cumpănă grea și abia în ianuarie și-a făcut curajul să vorbească despre momentul dificil prin care a trecut și care o afectează și în ziua de astăzi. Fosta prezentatoare a dezvăluit că a pierdut o sarcină și s-a confruntat cu o tristețe profundă. 

„Au trecut 365 de zile de când mi-am pierdut cel de-al 3 lea copil. Sunt încă o mamă îndoliată. Am avut nevoie de 1 an pentru a găsi curajul de a scrie aceste rânduri. O fac cu lacrimi în ochi. E un subiect tare sensibil și de cele mai multe ori minimizat: «gândește-te că ai doi copii sănătoși acasă”, “mai bine că s-a întâmplat acum, decât mai târziu”, “e selecție naturală”, “se întâmplă des, li se întâmplă multor femei”, “e doar o sarcină, ești încă tânără”. Dacă vi se întâmplă să fiți în preajma unei femei care trece prin așa ceva, nu folosiți niciuna dintre frazele enumerate mai sus! 

Nu invalidați suferința unor mame care își pierd copiii! (…) Pierderea unei sarcini e dureroasă, iar femeile aleg tot mai mult să nu vorbească despre asta. Lipsa de empatie și invalidarea durerii lor sunt cu siguranță o parte dintre motive. 

O îmbrățișare simplă și sinceră poate cântări mult mai mult decât vă puteți imagina! Eu am avut parte de astfel de îmbrățișări și m-am simțit binecuvântată”, a povestit Anca Lungu, pe contul personal de Instagram. 

Sursa Foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton