; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Anca Lungu a respectat toate tradiţiile greceşti de nuntă

Anca Lungu a respectat tradiţiile greceşti de nuntă

16 July 2013

După o logodnă-surpriză ȋn Toscana și o cununie civilă la București, Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de Weekend de la 19:00, de la Antena 1 a avut parte de o nuntă plină de tradiţii greceşti.

Cei doi miri au ales ca locaţie pentru cununia religioasă o frumoasă biserică din Lefkada, Grecia, aflată chiar pe malul Mării Ionice.

Întreaga ceremonie a fost planuită pas cu pas, asemeni ceremoniei surpriză de logodnă pe care Ştefan i-a pregătit-o frumoasei prezentatoare.

Alături de ei s-au aflat naşii şi trei prieteni

Anca și Ștefan Lungu au respectat tradiţiile meleagurilor elene, astfel că: „Înainte de a pleca spre biserică am spart o farfurie în pragul casei, aruncând-o peste cap.' Acest ritual reprezintă începutul unei noi etape din viaţă, în care mireasa nu trebuie să privească înapoi, spărgându-se, astfel, toate ghinioanele.

Prezentatoarea a mai povestit că ei şi-au cumpărat cununiile pe care preotul le aşază pe cap mirilor în timpul slujbei. Spre deosebire de această tradiţie, în România, există în biserică o singură pereche de cununii pe care preoţii o folosesc în timpul slujbei. „În Grecia, fiecare cuplu îşi aduce cununiile şi apoi le păstrează ca amintire a celei mai frumoase zile', spune Anca.

Anca și Ștefan Lungu au avut o nuntă intimă, grecească, cu masa plină de bucate tradiționale elene și au dansat, până în zori, pe malul mării, pe ritmurile lui Zorba.

Citeşte şi:

FOTO: Anca Lungu s-a cununat religios în Grecia

Anca Rusu a fost cerută de soţie în Toscana

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare