Homepage  / Seriale româneşti

Ana Dumitrașcu este vecina „cuminte” de la „Scara B”. „E primul meu rol principal pe micul ecran”. EXCLUSIV

Ana Dumitrașcu este vecina „cuminte” de la „Scara B”. „E primul meu rol principal pe micul ecran”. EXCLUSIV
9

de Cătălina Matei,

Ana Dumitrașcu a atras atenția cinefililor în 2021 când a jucat rolul principal din pelicula „Imaculat”. Acum, la aproape 27 de ani ai săi, tânăra actriță are parte de o altă provocare pe micul ecran: o interpretează pe Cosmina, „vecina cuminte” din serialul de comedie „Scara B”.

Din 12 septembrie, la Pro TV, printre locatarii din serialul de comedie „Scara B” vom avea ocazia să o vedem pe Cosmina, o tânără foarte echilibrată care împarte chiria apartamentului 79 cu o prietenă. O experiență cu multe provocări pentru Ana Dumitrașcu, cea care a avut rolul Dariei, personajul principal al lungmetrajului „Imaculat” – producție care a fost premiată la Festivalul de film de la Veneția și a ajuns nominalizarea României la Oscar.

Care sunt provocările de acum, din „Scara B”? Aflăm din ce urmează…

Cum ar suna o scurtă prezentare a personajului pe care îl interpretezi?

Cosmina e idealistă. Nu suspectează niciodată intențiile ascunse ale oamenilor și prețuiește prietenia, fiind gata să lupte pentru ea cu orice preț. E calmă, ambițioasă și citită, dar încrederea în bine o face uneori vulnerabilă și ușor de păcălit. E fascinantă în felul ei pur. Mi-ar plăcea să pot gândi ca ea.

Și care este relația cu ceilalți vecini?

Cu vecinii are o relație cordială, dar păstrează o anumită distanță. Nu se bagă în discuții inutile, dar când cineva are nevoie de un sfat sau de ajutor, ea este acolo, calmă și de încredere. Cosmina preferă să observe, să își facă păreri din umbră și să acționeze doar când e necesar.

În ce categorie locatari se încadrează – disciplinat, cu întreținerea la zi sau, dimpotrivă,  petrecăreț și cu mute reclamații la activ?

Cosmina este clar din categoria locatarilor disciplinați. Întreținerea este la zi, curățenia e făcută și vecinii nu au nimic de comentat despre ea. Nu o vei găsi organizând petreceri zgomotoase, dimpotrivă.

Scara B – foto interior (1)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Care a fost cea mai mare provocare pentru tine cât timp ai filmat pentru acest proiect?

Provocarea a fost să mențin echilibrul între calmul Cosminei și haosul care o înconjoară. Într-un univers plin de momente comice și colegi atât de talentați și de amuzanți (și nu-s ironică, distribuția acestui serial este BOMBĂ), a trebuit să o fac pe Cosmina interesantă fără să pară că e mereu „fata cuminte”. Contrastul dintre subtilitatea ei și excentricitatea celorlalte personaje a fost o provocare, dar și o experiență care m-a maturizat ca actor.

Este primul tău rol pe micul ecran, pe marele ecan ai deja experiență. Cum crezi că vei fi percepută de telespectatori?

Da, e primul meu rol principal pe micul ecran și sunt foarte fericită că e ăsta, Bogdan (n.r. Bogdan Cotleț) și Dan (n.r. Rădulescu) au făcut o treabă foarte bună cu scenariul și sunt mândră să fac parte dintr-un serial cu așa o distribuție. Am mai apărut în ,,Brigada Nimic”, tot pe Pro TV, unde am interpretat un rol complet diferit. Cosmina contrastează destul de mult cu mine, dar avem în comun iubirea pentru animale. Eu am creat personajul inspirându-mă de la cineva din viața mea și sper ca telespectatorii să descopere în Cosmina aceleași trăsături speciale pe care le-am găsit eu în acea persoană.

Dintre colegii din distribuție, cu cine crezi că te-ai înțelege cel mai bine și din ipostaza de vecini? Și de ce?

Cred că m-aș înțelege super bine cu Cătălina Mihai ca vecină. Deși ea ascultă rock (din ce știu), iar eu sunt mai mult pe muzică electronică, sunt convinsă că am găsi un echilibru perfect. Ne-am respecta momentele muzicale fără să ne deranjăm una pe alta – poate chiar am face schimb de piese din când în când și aș lua-o la petreceri, iar ea pe mine la concerte. Sunt sigură că am fi genul de vecine care ar băga o bârfâ și o cafea rapidă în bucătărie. Mi-a plăcut mult să stau cu ea pe set, e o fată foarte mișto și o actriță foarte talentată pe care o admir mult.

Sursă foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton