; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Amy Macdonald s-a făcut mare

26 February 2010

Amy Macdonald le aminteşte criticilor de vocalista Dolores, de la The Cranberries, care e audiţie obligatorie în rock-ul britanic

Cu doi ani în urmă, ar fi fost aproape imposibil să găseşti vreun meloman amator de ieşit în cluburi care să nu ştie la perfecţie refrenul „Where you gonna go/ Where you gonna sleep tonight'. Acest reper anunţa irezistibilul single „This Is the Life', cu care tânăra scoţiană Amy Macdonald (22 de ani) a luat cu asalt Europa. Pe 8 martie, Amy revine cu al doilea său album, „A Curious Thing'.

Primul album al tinerei scoţiene, intitulat tot „This Is the Life', s-a vândut în 600 de mii de exemplare doar în Marea Britanie. Nu-i rău pentru o puştoaică din suburbiile Glasgowului, care a învăţat chitara cu ajutorul lecţiilor de pe internet, pentru că voia să cânte o piesă a formaţiei Travis.

Trei ani mai târziu, cu niscai festivaluri şi premii în spate, Macdonald e gata să demonstreze că nu a avut norocul începătorului. Sau, în cuvintele ei, „Dont Tell me That Its Over' („Nu-mi spune că s-a terminat', n.r.).

Amy s-a „înrăit'

Acesta e numele primului single de pe următorul disc al lui Amy, intitulat „A Curious Thing' şi programat pentru apariţie chiar de Ziua Femeii. Piesa a debutat în Marea Britanie pe 11 ianuarie, intrând apoi în circuitul din restul Europei, inclusiv la posturile româneşti.

La o primă audiţie, piesa indică într-o direcţie ceva mai „abrazivă' decât baladele înduioşător-adolescentine de pe discul de debut. Dacă şi restul albumului e la fel, înseamnă că acele comparaţii cu Dolores ORiordan, de la The Cranberries, încep să fie justificate.

Single-ul „Dont Tell Me That Its Over' va fi lansat, în format fizic, pe 1 martie, iar Amy îşi semnalează intenţiile rock şi cu piesa aleasă ca „B-side' – un cover după melodia „Town Called Malice' a trupei punk The Jam.

Pe lângă cele 12 piese de pe „A Curious Thing', ediţia „deluxe' a albumului va conţine şi un al doilea CD, cu 14 versiuni live ale pieselor lui Amy Macdonald.

Cariera înaintea căsniciei

Amy Macdonald e logodită, de 18 luni cu fotbalistul scoţian Steve Lovell, de la echipa de liga a doua Partick Thistle. Cu toate acestea, cântăreaţa a spus că ar fi prea stresant să jongleze planurile de nuntă cu cariera muzicală, într-un interviu cu publicaţia Daily Record.

„Stevie şi cu mine suntem fericiţi cu lucrurile aşa cum sunt acum şi vom aştepta să am un an de pauză, ceva de genul ăsta. Altfel nu m-aş putea bucura şi nu aş avea amintiri plăcute', a explicat Macdonald.

Ea a mai spus că nu se teme ca Steve să aibă aceleaşi metehne ca mult mai celebrul fotbalist John Terry (Chelsea Londra), ale cărui infidelităţi au umplut paginile tabloidelor engleze.

„El ar face acelaşi lucruri şi dacă ar fi bancher sau dacă ar munci într-un birou. Eu şi Stevie ne descurcăm foarte bine, vorbim tot timpul, iar în fiecare weekend am timp să ajung acasă. Nu e nevoie de telefoane la ore târzii ca să ne spunem cât de mult ne ducem dorul unul altuia', a povestit Amy.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare