Homepage  / Vedete româneşti

AMI, peste 1 milion de vizualizări pe YouTube cu „Nostalgia”. „Niciodată nu spun niciodată”. EXCLUSIV

AMI, peste 1 milion de vizualizări pe YouTube cu „Nostalgia”. „Niciodată nu spun niciodată”. EXCLUSIV
10

de Cătălina Matei,

De mai bine de 10 ani, AMI este un reper în industria muzicală românească. Andreea Ioana Moldovan, numele său real din buletin, a demonstrat că talentul și perseverența reprezintă „rețeta succesului”. O combinație pe care artista, care a lansat recent un alt hit, „Nostalgia”, a folosit-o cu succes și în show-urile TV în care a participat. Ce urmează?

AMI este una dintre cele mai apreciate artiste din industria românească, atrăgând atenția publicului încă de la primul său single, care a devenit hit,  „Trumpet Lights”, lansat în 2012. Vocea sa unică și stilul remarcabil, cu influențe latino, o fac una dintre cele mai distinse artiste din România.

În 2013, a avut cea mai de succes colaborare a anului. Colaborarea cu Grasu XXL, „Deja Vu”, a dominat Media Music Awards Romania în 2014, câștigând 4 premii (Best Hip-Hop, Best Featuring, Best YouTube ș Pro FM Award). AMI este, de asemenea, cunoscută pentru abilitățile sale în limba spaniolă, iar piesa sa „Otra Vez”, lansată în 2013, a fost unul dintre cele mai mari hituri ale verii acelui an. „Playa En Costa Rica” a fost un alt succes uriaș, o piesă lansată în 2014.

Au urmat și alte hit-uri, iar artista și-a surprins fanii când a lansat „Enigma” cu Tata Vlad, în 2021.

Cel mai recent single a lui AMI, „Nostalgia”, este deja pe locul #4 în topul celor mai ascultate piese de la radio și are peste un milion de vizualizări pe YouTube.

Aflăm mai multe din cele ce urmează… chiar de la AMI!

,,Nostalgia” se aude la radio din ce în ce mai mult… cum ai ajuns să compui această piesă?

Am avut nevoie să mă întorc puțin în trecutul meu într-o perioadă de introspecție, ca să mă împac cu câteva experiențe trăite, dar și să-mi readuc aminte de clipele frumoase pe care le-am trăit. Sunt o nostalgică, dar știu să trăiesc clipa! Iar din câteva gânduri s-a născut ,,Nostalgia”, piesa care îmi definește cel mai bine stările din prezent, și anume vulnerabilitate și forță, în același timp.

Dacă ai putea da timpul înapoi ce ai schimba în viața ta?

Nimic. Toate drumurile și provocările m-au adus aici și au format omul și artistul care sunt azi. Chiar dacă în trecut am regretat anumite decizii ori mi-ar fi plăcut să fac lucrurile într-un mod diferit, realizez că altfel n-aș fi învățat lecții mari de viață, n-aș fi avut aceleași cunoștințe, ori poate că n-aș fi întâlnit oamenii frumoși pe care îi am în prezent lângă mine.

Și ce ai retrăi cel puțin încă o dată?

Toată copilăria, anii de liceu și de facultate. Cei mai frumoși ani, cu cele mai multe amintiri, trăiri. Aș retrăi orice clipă, pentru că a fost frumos și intens.

Cât de ușor / greu este să faci compoziție?  E un avantaj faptul că poți să te transpui 100% în ceea ce cânți?

Depinde. E mai greu dacă nu ai inspirație sau ceva de la care să pornești. Când ideile curg frumos și se leagă natural, e cel mai simplu. Am și sesiuni în care rămân fără inspirație și ceva nu se leagă acolo la versuri sau linia melodică, ori nu reușesc să transpun tot ceea ce trăiesc. Iar atunci pun deoparte ideea respectivă și o reiau atunci când am puzzle-ul complet.

Eu nu am compus dintotdeauna versuri și linii melodice, am cântat și piese compuse de alți songwriteri, în care m-am regăsit, și faptul că m-am putut transpune în acele piese, le-am simțit și am pus amprenta mea, poate fi un avantaj, pentru că vorbim despre emoție. Muzica este emoție. Dacă nu simt ceea ce cânt, nu pot nici transmite mai departe.

Legătură profundă dintre AMI și Laura Stoica

Dintre artiștii de la noi, cine te-a marcat cel mai tare? Și de ce?

Laura Stoica. La vârsta de 3 ani (1993) cântam pentru prima oară pe scena unui concurs și-n fața unui public numeros, piesa „Un actor grăbit”. Mi-a marcat acel moment, fiindcă atunci am și câștigat primul premiu din carieră, trofeul. E cea mai vie amintire care se derulează frecvent în mintea mea.

Ce stil muzical crezi că nu ai aborda niciodată?

Mie îmi plac toate genurile muzicale. Ascult orice fel de muzică, de la clasică până la jazz, raggae, house, chill, country, trupe rock etc. Mai puțin rockul acela gălăgios, heavy metal, cu care nu prea rezonez și nici nu mi s-ar potrivi mie vreodată.

În ce producții TV vrea AMI să revină

Nici televiziunea nu ți-e străină, ai participat în diverse show-uri, la Pro TV și Antena 1. Care ți-a dat cele mai multe bătăi de cap?

Bătăi de cap îmi dă orice, atâta timp cât mă scoate din zona de confort. Într-o junglă ca la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” nu aș mai merge niciodată, chiar dacă a fost o experiență revelatoare pentru mine, din care am venit cu multe lecții învățate și mult mai puternică. La „Te cunosc de undeva” aș spune oricând „DA”.

Ce crezi că nu ai putea face niciodată? Atât în muzică cât și în televiziune…

Niciodată nu spun niciodată. Viața nu știu ce-mi rezervă, însă întotdeauna sunt pregătită pentru noi provocări. Îmi plac provocările și orice m-ar putea scoate dintr-o zonă de confort, iar în astfel de momente sunt spontană.

Care sunt lucrurile care te binedispun cel mai mult? Dincolo de muzică…

Natura, prietenii, familia, animăluțele, sportul, călătoriile, mâncarea…  E o listă lungă de lucruri cu care mă înconjor și locuri dragi pe care le vizitez când mai fac pauze de la muzică.

Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Mai bine îți spun cum arată o zi neobișnuită. (râde) E atunci când mă relaxez total și nu fac absolut nimic, doar stau pur și simplu. Mai rare sunt astfel de zile, însă o zi cu adevărat obișnuită din viața mea e atunci când am proiecte în derulare, lansări de piese, când de dimineața până seara e un haos organizat. De la sesiuni în studio, filmări, concerte, interviuri, meeting-uri cu echipa, repetiții cu band-ul etc. This is my ordinary life & I love it!

Sfaturi pentru tinerele aspirante la o carieră în muzică

Și cum te vezi peste 5 ani, să zicem? Mămică, poate…

Un singur lucru e cert. Mă văd făcând același lucru și peste 5 ani, muzică. Dar mai bogată în cunoștințe și experiențe. Mă văd și mămică. Mă văd și la bătrânețe cu nepoți. Mă proiectez în viitor în cea mai bună variantă a mea.

Apropo de copii… ce sfat i-ai da unei tinere aspirante la o carieră muzicală în industria de la noi?

Să fie autentică! Să aibă încredere și asumare, pentru că talentul nu va fi de ajuns. E mai mult despre muncă și perseverență în drumul spre succes, care nu a fost niciodată ușor și mai ales să te menții pe acel drum. E plin de sacrificii, de noi provocări, de experiențe menite să te învețe, dar care merită într-un final, mai ales dacă ești pasionat de ceea ce faci. O echipă care să te pună în valoare, de la care poți să înveți și lângă care simți că evoluezi. Și multe alte lucruri pe care trebuie să le descoperi singur, atunci când te avânți într-o aventură de acest gen. Când ai atins primul vârf, vei vrea să-l escaladezi pe următorul!

Foto: Global Records; Instagram

ami-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton