Homepage  / Vedete româneşti

Amalia Enache, planuri pentru o călătorie de vis în Asia. „Finalul verii sper să mă prindă în Japonia”. EXCLUSIV

Amalia Enache, planuri pentru o călătorie de vis în Asia. „Finalul verii sper să mă prindă în Japonia”. EXCLUSIV
14

de Cătălina Matei,

După două luni de vară pline cu escapade pe la diferite festivaluri de film și muzică, Amalia Enache este gata de o aniversare specială: fiica sa, Alma, va împlini 8 ani peste câteva zile. Prezentatoarea știrilor Pro TV i-a pregătit puștoaicei un cadou aparte... o excursie în Japonia.

Sufletul Amaliei Enache… la propriu și la figurat este Alma, fetița sa de aproape 8 ani, pe care îi va împlini pe 9 august. În limba spaniolă, numele puștoaicei înseamnă „suflet”, iar cele două nu stau prea mult timp despărțite una de cealaltă. Iar peste puțin timp, prezentatoarea Știrilor Pro TV ar putea ajunge în Țara Soarelui Răsare, o experiență-cadou pentru fiica sa.

Aflăm mai multe detalii de la Amalia Enache!

Chiar dacă suntem în ultima lună de vară… toamna e departe!  Care au fost cele mai intense experiențe pe care le-ai trăit în acest sezon estival?

Am ajuns pentru prima dată la Festivalul de Film de la Cannes, m-am bucurat enorm să merg ca în fiecare an la Cluj pentru TIFF și Electric Castle, la Sibiu pentru Festivalul de Teatru, ajung și la Anonimul în Deltă la mijloc de august, am fost mai multe weekenduri la mare în câteva locuri foarte frumoase, iar finalul verii sper să mă prindă în Japonia, un loc pe care îmi doresc demult din tot sufletul să îl vizitez.

În curând va fi și ziua de naștere a fetiței tale. Ce i-ai pregătit Almei?

Excursia în Japonia este cadoul pentru anul acesta, îmi doresc mult să îi ofer Almei mai degrabă experiențe, călătorii, cunoaștere prin întâlniri cu oameni și locuri decât ceva material. Chiar de ziua ei, va avea o mică întâlnire cu prietenele ei.

Puștoaica merge cu tine cam peste tot, inclusiv la festival. Care a fost cea mai lungă perioadă în care ați stat departe una de cealaltă?

Nu mai mult de două nopți la rând, în mod obișnuit. Dar Alma merge încă de anul trecut atât vara într-o tabără, cât și iarna într-una de ski, ceea ce înseamnă că atât cât e tabăra, câte o săptămână, bate recordul de distanță și timp una față de cealaltă.

Amalia-Enache-si-Alma-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Cât de mult te regăsești în Alma? Și care sunt cele mai intense provocări pentru tine din ipostaza de părinte?

De pildă, noi locuim foarte aproape de Parcul Cișmigiu și deja de multă vreme Alma nu mai intră deloc în spațiile de joacă, ci explorează, pescuiește (mai degrabă broaște), își face prieteni noi dintre cei ca ea, mai „Cireșarii”, așa. În asta mă regăsesc, nici eu nu aș fi suportat prea mult țarcurile, îngrădirea, să repet aceleași mișcări, în aceleași locuri cum sunt cele de joacă. Eu am avut norocul să copilăresc la țară, unde totul în jur era de fapt un nesfârșit loc de joacă. Altfel, e mult mai neînfricată, mai îndrăzneață decât mine. Nu însă și la fel de disciplinată cum eram eu la vârsta ei. Așa încât, cea mai mare provocare pentru mine este să-i accept personalitatea și spiritul și să nu tot încerc să le modelez după gustul meu. Și să o fac să iubească temele. (râde)

Cât de mult sunt prezente ecranele în viața voastră? Și cum reușești să găsești un echilibru în toată explozia asta de tehnologie și informație, la care au acces acum copiii?

E foarte încurcată treaba cu ecranele. După mine sunt pacoste, pur și simplu. Mi se pare că un pic dacă las garda jos, îmi pot fura copilul. Alma e un copil foarte sociabil și care se joacă mult cu alți copii și chiar singură, are imaginație și energie, e o fire energică, sportivă, timp în care nu are nicio intenție de ecran. Dar în momente de drumuri lungi, așteptări mai lungi sau când am eu mare nevoie de odihnă ori ceva presant de lucru, se uită la filme ori la altele pe cât posibil inofensive. Cert e că eu nu agreez deloc, deloc pierderea de vreme în general și în mod special cu ochii în ecrane la ce fac alții, așa că descurajez pe cât pot. Iar când are școală, chiar nu are deloc timp de ecrane, are un program foarte lung de școală.

Ce programe urmăriți la TV ori pe platformele de streaming?

Filme pentru copii, iar ei îi plac în mod special serialele pentru copii cu detectivi sau echitație. Are o mare pasiune pentru cai în ultima vreme. Mai punem muzică, e un DJ mai priceput ca mine, iar seara mai ascultăm câte un teatru radiofonic pentru copii.

Amalia-Enache-4Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 14

Și care a fost serialul tău preferat în copilărie / adolescență?

Twin Peaks, Mash, Seinfeld.

Dincolo de știri, în ce altă producție TV ți-ar plăcea să te implici?

Nu am alte planuri în acest moment.

Cum se anunță toamna aceasta pentru tine?

Încă nu mă gândesc la întoarcerea la ritmul obișnuit de lucru care vine odată cu toamna, îmi place că vara am mai multă tihnă, căci în rest sunt dintre oamenii pentru care 24 de ore sunt prea puține într-o zi pentru câte ajung inevitabil să fac.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton