; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Amalia Enache

Amalia Enache, vacanţă de vis în Statele Unite

18 September 2013

Amalia Enache, prezentatoarea ştirilor de noapte de la Pro TV, povesteşte ce i-a plăcut din vacanţa petrecută în Statele Unite.

Cel mai mult, Amalia a fost impresionată de politeţea de care dau dovată americanii.

“«Ce rochie frumoasă ai» şi «Ador rochia ta!». Într-o zi, am numărat şapte necunoscuţi care mi-au spus asta pe stradă, dintre care unul era poliţist. N-a fost zi în America să nu aud complimentul acesta. “Wow, eşti cumva actriţă? Arăţi minunat”, “ce frumos îţi stă părul” sunt alte politeţuri adiacente”, a povestit Amalia Enache.
[Not a valid template]

Două săptămâni de vacanţă au trecut ca două zile

“N-aş putea să spun exact ce am făcut, doar că m-am plimbat şi am privit, că totul îmi plăcea şi că, de dimineaţa până noaptea târziu, timpul a zburat ca o clipă. Sunt o fiinţă fundamental urbană, cred că de-a dreptul dependent-urbană, n-am nostalgia liniştii patriarhale, aşa că New York-ul s-a dovedit a fi unul dintre locurile cu care mă pot asorta imediat”, a mai spus vedeta Pro TV.

“Mi-a plăcut la nebunie High Line, o fostă cale ferată suspendată construită în 1929, după un proiect ce data încă din 1847, abandonată apoi în anii 80 și refăcută, de curând, sub formă de grădini suspendate, cu vegetație, fântâni, șezlonguri, mini-parcuri la înălțime, un loc de promenadă de un kilometru și jumătate, sus, printre clădiri, în Chelsea, un cartier pe vremuri industrial, azi cel mai căutat cartier al boemilor, artiștilor, galeristilor de artă contemporană și odată cu ei al celor care caută ceea ce e cool. Tot în cartierul acela este și Chelsea Market, un fel de bazar alimentar, însă într-o variantă extrem de modernă. Mi-a plăcut în zonă designul multor spații, galeriile de artă, la fel cum, dintre zonele din New York dragi mie, a devenit și Soho.

Nimic nu mi-a plăcut totuși mai mult decât priveliștea Manhattan-ului de pe roof top-uri, terasele de la mari înălțimi,  mai ales noaptea. E magic! Și tot de sus, de foarte sus am și survolat cu elicopterul Manhattan-ul, tot încercând să mă satur de priveliște. Nu m-am săturat!

Am fost la cel mai în vogă musical al momentului de pe Broadway și aproape 3 ore am râs și am simțit că așa trebuie să faci pe orice scenă și de ce nu, în viață, să dai totul, cum fac artiștii aia. Și pentru că în zilele în care am fost eu acolo America era marcată de împlinirea a 50 de ani de la discursul lui Martin Luther King-I have a dream, mi-am luat prietenii albi sau de culoare, și ne-am dus să-l ascultăm pe președintele Barack Obama, care a ținut un discurs exact în locul din DC unde, în urmă cu 50 de ani, se schimbă istoria Americii.

Fierbeam să merg acolo, aproape că îmi părea rău că sunt în vacanță și nu ca jurnalist acreditat la eveniment. În mulțimea aia de zeci de mii de oameni strânși la discursul lui Obama, mă gândeam numai la ce aș fi filmat și cum aș fi redat atmosfera. La ce aș fi spus, dacă eram acolo jurnalist și nu în vacanță. Așa că, bine v-am regăsit!”.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare