; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Amalia Enache a străbătut Marocul de la sud la nord

30 January 2012

Amalia Enache, cea pe care telespectatorii Pro TV o pot vedea de luni până joi alături de Cristian Leonte la pupitrul Ştirilor nopţii, şi-a petrecut vacanţa de iarnă în Maroc, o ţară pe care a încercat să o cunoască cât mai bine şi tocmai de aceea a străbătut-o de la sud la nord.

„Marocul e în final pentru mine ca şi amintirea unei porţii de tajin sau cuscus, în varianta lor locală: cu zeci de condimente într-o singură porţie, cu amestec de carne ce se topeşte în gură, legume şi prune ori stafide dulci. Odată ce ai înţeles gustul, ţi-e foame mereu să mai iei o porţie.', a mărturisit Amalia.

Amalia şi-a început călătoria din sud, „din Agadirul care sclipeşte în soare lângă ocean', povesteşte Amalia, care a rămas fascinată de suk – numele local pentru târg, cel mai mare din nordul Africii, aşa cum spun chiar localnicii.

„Acolo te izbesc aromele zecilor de condimente, acolo portocalele şi bananele sunt în grămezi atât de mari încât îţi răzbună copilăria în România comunistă, acolo am dat prima dată de mirosul şi gustul pâinii marocane, un fel de lipie pufoasă făcută pe vatră şi scăldată apoi în mălai', a mai spus ştirista.

Casablanca e ca un decor pentru filme

Marrakech a fost următoarea destinaţie în care Amalia s-a oprit. În piaţa Jama el Fna, Amalia s-a bucurat de spectacolul oferit în plină stradă. „Aici toţi saltimbancii lumii par să-şi fi dat întâlnire, de la cei care fac şerpii să danseze, până la cei care încearcă să pescuiască sticle de suc cu o undiţă de care atârnă un covrig', a povestit prezentatoarea, amuzată.

Dacă în Marrakech a ajuns cu autobuzul, spre Casablanca Amalia a luat trenul.

„Am luat trenul până în incredibila Casablanca. Acolo, clădirile sunt în stiluri ce-ţi arată că locurile au cunoscut nu doar un Ev Mediu înfloritor, ci şi nişte ani 40 cu influenţe franţuzeşti de mare putere şi stil, dar care noaptea se transformă într-un decor în care puteai oricând să-ţi imaginezi un film cu gangsteri', a mai dezvăluit vedeta.

dscn0231_resize

Picture 1 of 11

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare