; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Viorel Dragu

Am vorbit cu prezentatorul emisiunii „Show de seară”. Viorel Dragu: „Am încercat să stăm departe de politică”

24 March 2017

Din 3 aprilie, îl vom vedea pe Viorel Dragu la Comedy Central prezentând emisiunea „Show de seară'. Până să ajungă pe sticlă, am fost prezenți la prima zi de filmare și am stat de vorbă cu el despre show.

Viorel Dragu

Viorel Dragu

„TVmania': Cum ai ajuns să faci parte din acest proiect?

Viorel Dragu: Totul a început acum doi ani, după un spectacol de stand, când mi-a zis Sergiu Floroaia, care era în public în acea seară, că m-ar vedea peste câțiva ani prezentând un „Late Night'. I-am spus: „În niciun caz, stai liniștit!', pentru că nici nu-mi trecea prin cap așa ceva. Peste ceva timp, iar ne-am întâlnit, iar mi-a spus că ar trebui să încerc să prezint o emisiune. Am fost de acord, am zis: „Hai să vedem ce trebuie să facem'. Am pus echipa cap la cap, a fost un proces destul de simplu. De când ne-am apucat să scriem, a durat cam un an până să ajungem pe Comedy Central.

„TVmania': Cum faci selecția subiectelor?

Viorel Dragu: Fiind o echipă mare de scenariști, se aruncă zeci de idei și glume, iar foarte multe din ele sunt proaste. 🙂 Cam ăsta e principiul, din ele se selectează câteva care ajung în emisiune. Bine, ultimul factor este să fiu eu confortabil când spun acele glume, deși până acum n-a fost cazul să dau peste unele la care să zic: „Ah, eu n-aș spune așa ceva niciodată'. În primul rând, vrem în emisiune glume cinstite și bune.

„TVmania': Cât de mult ați căutat „glumele cinstite și bune'? Câte variante de scenariu ați avut pentru primul episod?

Viorel Dragu: Nu pot spune „variante', a fost un volum mai mare din care a rămas ce filmăm. Am intervenit de șase ori asupra materialului care trebuia să fie inițial în primul episod.

„TVmania': Cât urmărești prompterul și cât improvizezi?

Viorel Dragu: 75% prompter, 25% improvizație. Cu timpul, sper să improvizez mai mult, că pare mai natural. Asta am observat și făcând stand-up comedy.

„TVmania': Nu te deranjează că nu abordezi subiecte de actualitate?

Viorel Dragu: Focusul nostru au fost glumele, ne-am dorit un show amuzant. Am filmat primul episod pe 21 martie, însă el va fi difuzat pe 3 aprilie. Dincolo de acesta și de al doilea, restul vor fi filmate de la o săptămână la alta, așa că subiectele vor fi mai actuale, din săptămâna care s-a încheiat. Noi am încercat să stăm departe de politică, nu ne băgăm acolo. Deja se fac multe glume în direcția asta, politica e o glumă, e ca și cum ai face o glumă la glumă, ceea ce în comedy nu se face. Plus că nu stăpânim subiectul. Preferăm subiecte mai light, mai cotidiene. Poate la un moment dat, cine știe, vorbim și despre politică, nu exclud nimic.

Citește și:

În aprilie, Comedy Central lansează o nouă emisiune 100% autohtonă. Cine va fi amfitrionul „Show de seară'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare