Homepage  / Seriale / Netflix

Am stat de vorbă cu Camille Razat și Lucas Bravo, actorii din „Emily în Paris”. Ce surprize rezervă finalul celui de-al patrulea sezon, pe Netflix. EXCLUSIV

Am stat de vorbă cu Camille Razat și Lucas Bravo, actorii din „Emily în Paris”. Ce surprize rezervă finalul celui de-al patrulea sezon, pe Netflix. EXCLUSIV
14

de Andreea Hentea,

Finalul sezonului al patrulea din „Emily în Paris” ne invită într-o călătorie seducătoare în inima însorită a Romei, rezervându-le personajelor mai multe ocazii de-a medita la ce își doresc cu adevărat și aprofundând, cu sensibilitate, comunicarea și motivațiile lor.

Multicolorul „Emily în Paris” / „Emily in Paris” revine pe Netflix, din 12 septembrie, cu cele cinci episoade care constituie a doua parte din sezonul al patrulea. Povestea o duce pe entuziasta Emily Cooper (Lily Collins) în decorul de vis al Romei. Irezistibila americancă se delectează acum cu plimbări prin Trastevere, la Fontana di Trevi, pe Via Appia și prin Piazza Navona, în compania unui tânăr și curtenitor italian, Marcello Muratori (Eugenio Franceschini), aflat în atenția lui Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu) și a colegilor de la agenție.

Între timp, Camille (Camille Razat) se află mereu în preajma lui Gabriel (Lucas Bravo), iar Mindy (Ashley Park) o îndeamnă pe Emily să acționeze spontan și să pornească în aventură. La agenție își face apariția încă o americancă tânără și energică, Geneviève (Thalia Besson, fiica celebrului regizor Luc Besson și a producătoarei Virginie Besson-Silla), pe care Sylvie o ia, din motive sentimentale, sub aripa ei.

Peisaje și costume de vis în serialul „Emily in Paris”

Plină de peisaje superbe, care ne poartă prin Paris, Roma, dar și în splendida stațiune Megève, din inima Alpilor, această a doua parte a noului sezon ne rezervă energie, umorul bine cunoscut, o dinamică interesantă a îndrăgitelor personaje. La nivel estetic, designerul de costume Marylin Fitoussi (care a înlocuit-o pe inventiva Patricia Field după sezonul al doilea) s-a întrecut pe sine, iar din ținutele lui Emily nu au lipsit, nici acum, trimiterile la emblematica Audrey Hepburn (de data aceasta, la neuitatul „Vacanță la Roma” și la sofisticatul „Șarada”).

Lily Collins a declarat: „Marylin Fitoussi este, înainte de toate, un geniu creativ, iar colaborarea cu ea este de vis. De fapt, ne-am întâlnit cu aproximativ un an înainte de a începe producția și am început să vorbim despre transformarea lui Emily pentru acest sezon și despre ideile pe care le avea, noi palete de culori, noi designeri, noi imagini structurale pentru ținute și, de asemenea, noi oportunități de a avea piese personalizate”. Actrița a povestit, de asemenea, cum s-a desfășurat proba inițială de costume la Paris: „Intru într-o încăpere unde sunt rafturi peste rafturi de haine și încep să probez aceste piese, iar Marylin îmi prezintă piese vestimentare de tranziție de-a lungul întregului sezon. Anul acesta a fost diferit, pentru că acțiunea se desfășoară în sezonul de toamnă/iarnă, așadar sunt încorporate țesături noi, paltoane și cizme. După ce Emily a bătut străzile pavate cu piatră cubică din Paris cocoțată pe tocuri înalte, am vrut să trecem la o încălțăminte ceva mai confortabilă.

În acest sezon, în special, mi-am exprimat cu mai multă claritate preferințele vestimentare, care aproape întotdeauna au coincis cu cele ale lui Marylin. Mă refer la diferite culori pe care Emily le poartă, mai mult roșu în acest an, la mai multe costume cu pantaloni, pentru că Emily se simte un pic mai încrezătoare, la mocasini, la seturi asortate sau la accesorii precum camee, haine vintage sau noi. Există câteva momente cheie în acest sezon care mă entuziasmează foarte mult, în care designerii care sunt prieteni apropiați și surse constante de inspirație pentru mine au creat piese pentru serial. Iar Marylin a fost deschisă să colaboreze cu ei, ceea ce a fost minunat”.

Darren Star a spus, la rândul său: „Marylin are, în multe privințe, una dintre cele mai dificile sarcini din serial, fiind capabilă să gestioneze multe lookuri și personaje în același timp. Mă uimește. Și nu este vorba doar de ceea ce poartă aceste personaje, ci și despre crearea tuturor opțiunilor diferite pentru fiecare scenă. Pentru fiecare ținută pe care o vedeți, există probabil alte patru opțiuni care au fost discutate, iar aceasta este cea pe care a ales-o ea. Există mii de variații pentru toate personajele”.

Maturizarea lui Emily

În cadrul conferinței de presă, Lily Collins a vorbit despre schimbările imense prin care a trecut personajul său, spunând că „Emily a venit la Paris fără să fi fost niciodată în Europa și având nevoie să experimenteze o nouă cultură și să iasă din zona ei de confort. De fapt, nu cred că știa exact câtă nevoie avea înainte de a veni. Dar, după patru sezoane și cinci ani, vedem că Emily a devenit mai încrezătoare în ea. Nu mai trebuie să-și demonstreze tot timpul personalitatea, este o persoană strălucitoare, îndrăzneață, cu experiență, care nu se mai scuză tot timpul pentru ce face. Acum o vedem exprimând mai mult și fiind mai discretă ca apariție, pentru că a devenit mai capabilă să-și exprime emoțiile. Ea și-a acceptat vulnerabilitatea și chiar o vede ca pe un punct forte, nu ca pe o slăbiciune. Are încredere în oamenii din jur și are relații cu ei.

Există o putere reală a ei în acest sezon, care a fost mereu acolo, dar care nu fusese încă exercitată. Cu mine, personal, probabil că s-a petrecut ceva foarte asemănător. La fel ca Emily, eu am devenit mai puternică, mai vocală, mai dornică de stabilitate. Este, deci, și o creștere personală. A fost o experiență frumoasă să fiu atât de strâns legată de acest serial. Când mă uit înapoi, oare văd momente când filmam la «Emily… » sau momente de pauză de la filmările pentru «Emily… »?”. „Și mi-am făcut cea mai bună prietenă, pe viață, în acest serial, iar asta ești tu”, a mai spus Lily Collins, adresându-i-se colegei ei, Ashley Park.

Noi vedete și vechi cunoștințe

Noile episoade din sezonul al patrulea ne dau întâlnire inclusiv cu figuri noi. Pe lângă Eugenio Franceschini, care îl joacă pe fermecătorul Marcello Muratori, și Thalia Besson, care o joacă pe Geneviève, vom mai vedea câteva vedete. Celebra și eleganta Anna Galiena o joacă pe Antonia Muratori, mama lui Marcello și capul familiei, Raoul Bova îl interpretează pe Giancarlo, un regizor de spoturi publicitare din Roma și fost profesor de cinema al lui Sylvie, iar Rupert Everett este Giorgio Balducci, proprietarul unei firme internaționale de design interior cu sediul la Roma și prieten cu Sylvie de zeci de ani.

Nostalgie pentru Roma

Întreaga distribuție a fost încântată de filmările amețitor de frumoase de la Roma, însă probabil cea mai emoționantă confesiune a fost cea a lui Philippine Leroy-Beaulieu, interpreta irezistibilei Sylvie Grateau. Fiica actorului Philippe Leroy și a modelului Francoise Laurent, actrița s-a născut și a crescută la Roma până la 16 ani, când a plecat la Paris să studieze actoria împotriva sfaturilor părinților ei (tatăl ei, în special, încercând fără succes să o împiedice să-i calce pe urme).

Ea a debutat, la 20 de ani, în comedia „Surprise Party”, regizată de Roger Vadim. Despre filmările la Roma pentru serialul „Emily în Paris”, Philippine Leroy-Beaulieu a spus: „Cum a fost să filmez la Roma? Pentru mine, totul la Roma este ca și cum m-aș uita în permanență spre casa mea. Când mă plimb pe aici, când sunt la Roma, mă simt întotdeauna înconjurată un sentiment foarte matern. Orașul a fost ca o mamă pentru mine, oriunde am fost, oriunde am filmat, chiar și pe străduțe. Îmi plac detaliile, nu neapărat lucrurile grandioase. Scările sunt foarte frumoase, pentru că oamenii merg pe ele de mii de ani, și clanțele ușilor și toate acele mici lucruri, detaliile de care sunt atașată. Totul a fost fantastic”.

La rândul său, Andrew Fleming (care a regizat 22 din cele 40 de episoade ale serialului – n.r.) a spus despre prilejul de a filma la Roma: „Ne-am obișnuit să filmăm la Paris, care este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Dar să venim aici și să avem o arhitectură complet nouă, o paletă cu totul nouă, a fost uimitor pentru mine, ca regizor. Să avem Fontana di Trevi și Treptele spaniole doar pentru noi și acel mic sat de la marginea Romei, Borgo di Ostia, locuri precum statuia lui Garibaldi – fiecare dintre ele ne-au făcut să fim copleșiți de emoție. A fost uimitor să putem filma în aceste locuri, am simțit că este un privilegiu. Echipa a fost extrem de caldă, iar acest oraș este extrem de fotogenic. A fost ca un fel de Disneyland, dar mult mai bine! Și este un compliment din partea mea”.

Întâlnire cu distribuția

TV Mania a avut ocazia de a participa la conferința de presă organizată de Netflix cu ocazia lansării celei de-a doua părți a sezonului al patrulea. La conferință au participat Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park, Lucas Bravo, Camille Razat, Samuel Arnold, Bruno Gouery, William Abadie, Eugenio Franceschini, producătorul executiv și creatorul serialului, Darren Star, precum și producătorul executiv Andrew Fleming.

Lucas Bravo și Lily Colllins în „Emily în Paris”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Cu ocazia acestei întâlniri, am întrebat-o pe Camille Razat, interpreta lui Camille, cum vede relația tot mai specială care se dezvoltă între ea și Emily Cooper pe parcursul acestei părți a poveștii, când în relația dintre Gabriel (Lucas Bravo) și cele două femei pentru care are atâta afecțiune se petrec numeroase schimbări.

TV Mania: Cum ați simțit că evoluează, în cele din urmă, relația dintre Emily și Camille?

Camille Razat: „Cred că relația dintre vși Emily este, încă, foarte complicată, dar, până la urmă, amândouă sunt femei foarte inteligente și sensibile, care încearcă să o facă să funcționeze, ceea ce este cel mai important lucru pentru mine”.

De la Lucas Bravo am vrut să aflăm dacă s-a identificat cu rolul până într-acolo încât să învețe el însuși să prepare ceva.

TV Mania: Ați învățat să gătiți pentru rolul lui Gabriel? Și dacă da, aveți vreun fel preferat?

Lucas Bravo: Voi răspunde, chiar dacă am mai fost întrebat așa ceva de vreo 200 de ori! În anii mei ca actor aspirant, lucram într-un restaurant ca barman. Poți învăța atâtea la bar. La un moment dat, sous-chef-ul a părăsit restaurantul, iar eu am întrebat dacă pot să intru și să pregătesc salate sau câte ceva. Destul de amuzat, bucătarul mi-a dat o șansă și, încet, încet, am început să fac mai multe în bucătărie. Acea perioadă a durat cam șase luni. Se întâmpla chiar când castingul pentru „Emily în Paris” a ajuns în oraș, așa că am avut grijă să menționez asta în timpul audiției mele, acest lucru era în avantajul meu. Felul meu de mâncare preferat se schimbă constant, nu am un lucru pe care să-l iubesc.

O: Emily in Paris, Marea Britanie/SUA, 2020 R: Andrew Fleming D: Lily Collins, Lucas Bravo, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park, Camille Razat, Lucien Laviscount, Samuel Arnold, Bruno Gouery, William Abadie, Thalia Besson, Eugenio Franceschini.

Sursă foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton