; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mamma mia

Povestea filmului „Mamma mia”

25 August 2008

“Mamma mia! – Filmul” ofera combinatia perfecta pentru divertisment la cinema: muzica fredonabila, actori celebri, o poveste simpla, un deznodamant fericit.

Muzicalul “Mamma Mia!” a fost vazut de peste 30 de milioane de oameni (de la lansarea in West End, Londra, in 1999), a facut incasari de 2 miliarde de dolari, a fost jucat de mai multe ori ca “Sunetul muzicii”, in 11 limbi si este una dintre cele mai longevive productii muzicale de pe Broadway.

Toate aceste argumente ar trebui sa fie de ajuns pentru a promova pelicula bazata pe acest muzical, dar trebuie spus ca daca nu suportati versurile simple si refrenele care nu-ti mai ies din cap odata fredonate, atunci e putin probabil ca veti suporta filmul de fata. Si asta pentru ca scenariul e impanat cu cele mai cunoscute melodii Abba, iar pelicula e ca un sirop rece intr-un pahar cu gheata: te racoreste pe moment, dar nu pentru toata vara.

Cine-i tata?

Subiectul din “Mamma mia! – Filmul” e acelasi ca cel din muzicalul de pe Broadway: tanara Sophie (Amanda Seyfried) locuieste cu mama ei, Donna (Meryl Streep), pe o insula greceasca, unde aceasta din urma administreaza o pensiune. Sophie se afla pe ultima suta de metri cu pregatirile de nunta cu iubitul ei (Dominic Cooper), dar insista sa fie condusa la altar de tatal ei.

Cum Donna nu i-a spus niciodata cine este acesta, tanara citeste jurnalul mamei ei si ii invita la nunta pe cei trei posibili tati – Sam (Pierce Brosnan), Harry (Colin Firth) si Bill (Stellan Skarsgård). Reuniunea celor trei incepe bine, continua prost, dar se termina cu bine, in ciuda faptului ca nunta aproape ca nu mai are loc.

Toate acestea se intampla pe fundalul unor hituri ca “Honey, Honey”, “Mamma Mia”, “The Winner Takes It All”, “Money, Money, Money”, “Dancing Queen” sau “Super Trouper”.

Pelicula te binedispune, iar incasarile foarte bune la box-office sunt dovada acestui fapt: bugetul de 52 de milioane de dolari a fost depasit deja de cinci ori, iar fanii se inghesuie in continuare la cinema. Chiar daca actorii nu au voci excelente, coregrafia e cam siropoasa si multe dintre melodii fie nu au legatura mot à mot cu scenele, fie au versuri modificate, pelicula formeaza un tot unitar distractiv si plin de energie.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare