Homepage  / Vedete româneşti

Alice Stroescu, debut în forță la știrile sportive de la Prima TV. „ Am avut mari emoții la prima emisie live” EXCLUSIV

Alice Stroescu, debut în forță la știrile sportive de la Prima TV. „ Am avut mari emoții la prima emisie live” EXCLUSIV
14

de Cătălina Matei,

După ce a prezentat o bună perioadă de timp știri generaliste la Aleph News, Alice Stroescu a decis că e momentul pentu o schimbare. Astfel, de câteva săptămâni încoace, tânăra de 27 de ani prezintă știrile sportive („Focus Sport”) la Prima TV. O nouă ipostază în cariera sa, pe care a început-o cu mari emoții, dar de care se bucură din plin. Mai ales că și dincolo de studio… sportul este prezent în viața ei. Detalii, imediat!

Alice Stroescu, debut în forță la știrile sportive de la Prima TV

De câteva săptămâni încoace, telespectatorii Prima TV au parte de o nouă prezență feminină la știrile sportive. Este vorba despre Alice Stroescu,  fostă prezentatoare de știri la postul Aleph News, care face echipă acum cu Marina Nițoiu. Noua prezentatoare poate fi urmărită de luni până duminică, în jurnalele Focus de la Prima TV, la pupitrul știrilor sportive.

Cum s-a adaptat noului loc de muncă? Și cum arată viața ei dincolo de micul ecran? Aflăm mai multe detalii chiar de la Alice Stroescu din cele ce urmează…

Prezinți deja de câteva săptămâni știrile sportive la Prima TV. Cum te-ai acomodat cu noul loc de muncă?

 Deși nu sunt străină de televiziune, recunosc că Focus Sport m-a scos din zona de confort. Am avut mari emoții la prima emisie live și încă mai am din când în când, dar asta îmi place. Mult. Colegii de la sport, din redacție, m-au primit cu brațele deschise, sunt mereu lângă mine și m-au ajutat foarte tare să mă acomodez rapid. Mi-au dat tips and tricks, ba chiar mi-au dezvăluit și restaurantul secret de unde își iau prânzul, iar acesta e clar un semn că sunt one of them acum. (râde)

Cât de mult te-ai documentat în ceea ce privește sportul? Ai mai prezentat știri, dar nu neapărat știri sportive…

Așa este. Domeniile sociale, politice sau culturale au fost până acum focusul meu principal. Focus Sport aduce acum pentru mine o nouă provocare, aceea de a explora și știrile sportive. Deși sunt încă la început, la nivelul ABC-ului în sport, nu mă simt descurajată. Învăț treptat și sunt sigură că voi reuși să fiu la curent cu toate noutățile, pentru că îmi place să rămân conectată și să înțeleg ce se întâmplă în jurul meu. Sportul este un nou capitol pentru mine și abia aștept să descopăr mai multe despre acest domeniu. Plus de asta, cel mai bun prieten al meu e jurnalist sportiv, și apelez mereu la el să-mi explice ce și cum. E chiar fun!

Apropo de sport, care este disciplina pe care o urmărești cu mare interes?

Urmăresc cu interes fotbalul, însă doar atunci când vine vorba de competiții majore, precum Campionatul Mondial sau Campionatul European. Îmi place atmosfera și energia acestor evenimente și îmi place că pot vedea cei mai buni jucători din lume în acțiune. În afara acestor mari competiții, nu sunt neapărat un fan dedicat al fotbalului de zi cu zi, dar mă bucur întotdeauna să urmăresc echipele de top și meciurile cu miză. Mi se pare că aceste evenimente sunt o combinație perfectă între sport și spectacol.

Cât de des practici tu sport?

Nu prea merg la sală, însă iubesc să încerc sporturi noi și activități care ies din rutina obișnuită. Am fost la cățărat, am făcut scuba diving, am sărit cu parașuta și am experimentat echitația. De asemenea, am zburat cu parapanta, am fost la carting și am încercat raftingul. Îmi plac provocările și senzațiile tari, așa că prefer activitățile care îmi oferă o doză de adrenalină și mă scot din zona de confort.

Alice-Stroescu-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Ce îți place să faci dincolo de micul ecran?

Să dorm. De când am intrat în televiziune, prețuiesc altfel somnul. Este extraordinar. S-au dus vremurile în care petreceam pe la festivaluri sau în club. Iar când nu dorm, îmi place să merg la film, să călătoresc, să găsesc locuri noi în București unde să mănânc un mic dejun bun, îmi place să ascult muzică, să ies cu prietenii și să petrec timp cu persoanele dragi. Apoi încerc să învăț zilnic lucruri noi sau să mă documentez pe diverse hot topics. De exemplu, acum a devenit un hobby să urmăresc interviuri și emisiuni cu și despre candidații la prezidențiale. E un adevărat spectacol. Sau să sap în scandalul cu Puff Diddy.

Care sunt lucrurile/persoanele greu de refuzat?

Îmi este greu să refuz lucrurile care îmi stârnesc curiozitatea sau care îmi oferă o provocare nouă. Și, evident, nu aș refuza nimic din ceea ce îmi cer părinții, iubitul sau prietenii mei, mai ales atunci când simt că au nevoie de sprijinul meu. Îmi place să fiu de ajutor și să fiu alături de ei, așa că mă las convinsă destul de ușor atunci când vine vorba de momente speciale sau de a încerca ceva nou împreună.

Cum reușești să stai departe de tentațiile culinare?

Simplu, nu reușesc. Mănânc orice îmi face poftă, la orice oră. Profit cât mai pot, cât încă mă ajută metabolismul. Îmi place mult să mănânc. Mult de tot.

Care este povestea ta cu chitara? Am văzut un cadru pe Instagram…

În adolescență, am făcut puțină muzică. Canto, chitară, tobe, iar acum vreun an mi-am cumpărat și un pian și am apelat la un profesor. Din cauza faptului că am o problemă în a fi consecventă în ceea ce privește partea non-profesională, nu a durat prea mult și am renunțat. Mai cânt când și când prin casă, dar cam atât.

Apropo de poze pe Instagram… Iubitul tău este și fotograf. Cât de greu sau de ușor îți este să fii imortalizată de el?

Îmi place. Nu mi-e greu deloc. Îmi este drag să fac orice împreună cu el. La început, deși îmi plăcea, eram puțin stânjenită când îmi propunea să trag voci. De ce să trag voci? Pentru că, printre multe altele, el e și producător muzical, în timpul liber, când nu e regizor. Totuși, pentru că este foarte răbdător și mă încurajează constant, am trecut peste acest, să-i zic, trac. Recent, chiar am făcut parte dintr-un videoclip muzical regizat de el și m-am simțit ca peștele în apă.

Foto: Prima TV; Ironic Distors; Instagram

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton