Homepage  / Vedete româneşti

Ce reguli stricte trebuia să respecte Alexia Eram în perioada liceului. Fiica Andreei Esca a fost o elevă-model

Ce reguli stricte trebuia să respecte Alexia Eram în perioada liceului. Fiica Andreei Esca a fost o elevă-model
11

de Cristina Țapu,

Alexia Eram, fiica Andreei Esca, este foarte deschisă atunci când vine vorba despre aspectele care țin de viața sa personală și nu ezită să povestească, cu drag, despre amintirile din copilărie. De această dată, fiica Andreei a rememorat perioada liceului și a dezvăluit că regulile pe care a fost nevoită să le respecte erau unele foarte stricte.

Ce reguli stricte trebuia să respecte Alexia Eram în perioada liceului

Alexia Eram a urmat un liceu din București cu predare în limba franceză, după care a decis să își continue studiile universitare în Marea Britanie.

Liceul absolvit în România, Liceul Francez Anna de Noailles, cunoscut anterior ca Școala Franceză, nu este deloc accesibil din punct de vedere financiar și urmează programa educațională franceză. Această instituție, subvenționată de statul francez, funcționează ca o școală privată, iar taxele sunt suportate de părinți sunt unele considerabile.

Alexia EramIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Prezentă la un eveniment monden din Capitală, Alexia Eram a povestit că regulile pe care trebuia să le respecte în perioada liceului erau unele foarte stricte, iar directorul instituției de învățământ se asigura că fiecare elev le respectă. Spre exemplu, fetele erau oblligate să poarte fuste care nu treceau de nivelul genunchilor, iar elevii nu puteau lipsi de la ore pentru că accesul se făcea exclusiv pe bază de cartelă.

„Aveam regulă, vara, spre exemplu, fusta trebuia să fie până la genunchi. Era directorul în fața școlii, care te pândea să vadă cum ești îmbrăcat.”, a povestit Alexia Eram.

Fiica Andreei Esca nu a absentat niciodată de la școală, deoarece regulile erau foarte stricte la Școala Franceză. Alexia Eram a povestit că existau bariere accesibile doar cu ajutorul cartelei, iar un paznic era mereu de față pentru a se asigura că nimeni nu părăsea instituția fără un motiv bine întemeiat atunci când se desfășurau orele de curs.

„Nu. Sincer să vă spun, o dată am chiulit în viața mea sau o chestie de genul ăsta. Și oricum a fost pentru că profesorul nu ajunsese la timp și a venit cu o jumătate de oră întârziere. Era o regulă, dacă întârzia 15 minute, puteai să pleci. Nu se putea chiuli, pentru că aveam bariere care se deschideau doar cu cartela. Și dacă puneai cartela, se vedea dacă tu ai ieșit. Și oricum nu puteai să ieși dacă erai în oră, nu te lăsa să ieși. Aveai un paznic, era prea complicat, mai bine nu mai chiuleai”, a povestit Alexia, conform Cancan.

Aris a fost exmatriculat pentru o săptămână de la liceu

Aris a povestit care a fost motivul pentru care a ajuns să fie exmatriculat timp de o săptămână de la instutuția de învățământ pe care o frecventa la vremea respectivă. Aris a urmat cursurile aceluiași liceu pe care l-a finalizat și sora sa mai mare, Alexia.

„Mergem la oră și prietenul meu se duce la baie. Se întoarce stresat. A văzut profesori de fizică și științe care intrau cu mască de gaze. (…) Eram superstresat. Am dat două sprayuri, dar era foarte puternic. A intrat diriginta în clasa noastră, ne-a scos de acolo, zici că eram la poliție, ne-au luat separat să ne întrebe. Ziua următoare s-au închis toate băile, pentru că a intrat în aerisire, și am fost exmatriculat o săptămână”, a povestit Aris, în cadrul podcastului moderat de către Giulia Anghelescu.

Sursă foto: Instagram Alexia Eram

Citește și:



Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton