Alexandru Sautner ia în calcul să-și deschidă o nouă afacere
Anul acesta, chef-ul a avut o recoltă excepțională din livada sa de pe plaiurile natale, la Drobeta Turnu Severin. Rodul a fost atât de generos încât Sautner își propune să deschidă în curând și o afacere în domeniu.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 12
„Livada de la Drobeta Turnu Severin are 7000 metri pătrați, iar fructele sunt doar pentru mine și pentru prieteni, familie, deocamdată. Am tot soiul de pomi fructiferi, de la diferite sortimente de mere, pere, cireșe, vișine, gutui, nectarine, caise, piersici, până la fructe exotice, cum ar fi kiwi galben, kiwi fără păr, banana nordului, migdale, smochine, fructe de pădure, goji, aronia, alune, curmali chinezești. Momentan, folosesc fructele doar pentru gelaterie și pentru consum propriu, nu le comercializez, cu toate că ar trebui să mă gândesc că ar trebui să fac ceva în sensul ăsta, pentru că, de la an la an, producția este din ce în ce mai mare„, a declarat Alexandru Sautner, în cadrul unui interviu acordat pentru Click!
Alexandru Sautner are o experiență vastă de peste trei decenii în domeniul bucătăriei. În timpul studiilor la Liceul Economic, la secția de administrație publică, Sautner își desfășura orele de practică în diverse restaurante. A început de la spălat vase și a furat secretele bucătăriei de la cei care lucrau în acest mediu, astfel pasiunea sa pentru gastronomie devenind din ce în ce mai puternică de la o zi la alta.
Alexandru Sautner deține mai multe gelaterii în România
După șapte ani, având o experiență diversificată în toate aspectele legate de industria gastronomică, el și-a deschis primul restaurant. În 2003, a urmat al doilea local, iar în 2005, al treilea, toate situate în Stuttgart.
Fiind convins de direcția pe care dorea să o urmeze în cariera culinară și având încredere în abilitățile sale, Alexandru Sautner a avut curajul să își asume riscuri, punându-și în valoare inovația gastronomică. Tot în Germania a avut ocazia de a găti pentru fostul pilot de Formula 1, renumitul Michael Schumacher.
În 2013, Sautner s-a întors în România și a început să-și croiască propriul drum și în industria gastronomică din țara noastră. Alexandru a muncit pe brânci, însă astăzi se bucură din plin de succesul muncii sale, căci este proprietarul a nu mai puțin de 14 gelaterii.
Sursă foto: Instagram – Antena 1
Citește și: