Modifica setarile cookie
Homepage  / Televiziune

Cine este Alexandru Procopiu, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite 2024, sezonul 14

de Roxana Mirea,

Alexandru Procopiu a primit cuțitul de aur de la Ștefan Popescu, în ediția de miercuri, 27 noiembrie 2024, a emisiunii Chefi la cuțite, difuzată la Antena 1. El va merge direct în etapa battle-urilor între echipe. Alexandru este un bucătar la început de drum, fără prea multă experiență în bucătărie.  

Alexandru Procopiu, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite 2024 

A fost seara lui Chef Ștefan Popescu la Chefi la cuțite! Juratul a obținut victoria la amuleta jurizată de Carmen Grebenișan și a fost primul Chef care a dat cuțitul de aur în acest sezon: Alexandru Procopiu este concurentul care va merge direct în etapa battle-urilor între echipe.  

Ediția de ieri Chefi la cuțite le-a adus juraților provocarea grea a roții nebune a ingredientelor. Astfel, Chef Richard Abou Zaki a fost nevoit să creeze o farfurie cu caise confiate, fulgi de nucă de cocos și fudulii de curcan, în vreme ce Chef Alexandru Sautner a gătit o rețetă cu fasole, biscuiți și fulgi de cocos, iar Chef Orlando Zaharia a combinat freshul de portocale cu anșoa și pufarinele. Chef Ștefan Popescu a avut noroc aseară, roata oferindu-i ca ingrediente biscuiți, șofran și fresh de portocale. Juratul le-a îmbinat pe toate într-un desert cu ciocolată care a cucerit-o pe invitata la degustare Carmen Grebenișan, Chef Ștefan obținând astfel prețioasa amuletă și 5 puncte. Chef Richard a primit 4 puncte, preparatul lui Chef Sautner a fost notat cu 3 puncte, în vreme ce Chef Orlando s-a situat pe ultimul loc, cu 2 puncte. 

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

De partea cealaltă, arena audițiilor le-a oferit multe surprize plăcute juraților: de la întâlnirea cu Babasha și sora lui la descoperirea mai multor povești interesante. Ambițios și sigur pe preparatul său, Alexandru Procopiu le-a prezentat juraților un desert cu ciocolată, creme anglaise de rozmarin și jeleu de portocală, totul deghizat sub forma unei gustări cu o frigăruie și un ou ochi. Forma ingenioasă și tehnica, dar și personalitatea lui Alexandru l-au convins pe Chef Ștefan să-i ofere cuțitul de aur.  

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 12

În vârstă de 26 de ani, Alexandru este bucătar de doi ani și jumătate, după ce a renunțat la meseria de programator.

Sunt bucătar de doi ani și înainte de asta am fost programator, lucram în IT. Nu mă regăseam, așa că am decis să încerc altceva. După ce am făcut o școală horeca, am făcut și alte cursuri, apoi am început de jos, la curățat cartofi”, a povestit tânărul, odată ce a ajuns în fața juraților.

În prezent, locuiește în București și nutrește o imensă pasiune pentru poker, pe care a descoperit-o încă din copilărie. Deși a lucrat ca programator, pasiunea pentru gătit a prevalat, iar acum își dorește să devină un bucătar de renume, visând chiar să obțină o stea Michelin.

„O să dau tot ce-i mai bun din mine. Sper să fiu și în viitoarele battle-uri pe placul Chefilor”, a declarat concurentul. 

Sursa foto: Antena 1

Citește și:

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te