Homepage  / Vedete româneşti

Alexandru Papadopol revine într-un serial de comedie. „După 45 de ani, e bine să te rezumi doar la râs”. EXCLUSIV

Alexandru Papadopol revine într-un serial de comedie. „După 45 de ani, e bine să te rezumi doar la râs”. EXCLUSIV
7

de Cătălina Matei,

La mai bine de 4 ani după ce a jucat în producția „Bani negri”, Alexandru Papadopol revine pe micul ecran într-un serial de comedie. Este vorba despre „Brigada Nimic”, unde interpretează rolul polițistului Giovanni Bălășescu, un gigolo trecut de prima tinerețe.

Din 20 mai, la Pro TV și pe VOYO începe un nou serial de comedie, „Brigada Nimic, în care patru polițiști luptă împotriva lumii interlope din București. Printre ei se numără și Giovanni Bălășescu, genul leneș, nu foarte deștept, dar eficient cu doamnele, atât în cadrul secției de poliție, cât și în afara ei.

Iată ce ne-a dezvăluit Alexandru Papadopol (49 de ani) despre personajul său din serialul de comedie „Brigada Nimic”…

Cine este personajul pe care îl interpretezi în „Brigada Nimic”? Și cum ți s-a părut… la prima citire?

Giovanni Bălășescu… Polițist în cadrul Brigăzii Nimic. Numai citind aceste cuvinte, oricine și-ar da seama că este un personaj comic. Încă de la prima lectură a textului mi-a plăcut și m-a „emoționat” candoarea cu care încă vrea să facă față atât îndatoririlor de serviciu și „celorlalte” din viața privată, dar nu își dă seama că nu mai e la prima tinerețe. Mi s-au părut amuzante și situațiile în care ajungea, de multe ori fără voia lui.

Până acum, care au fost cele mai solicitante scene?

În principiu, nu există scene nesolicitante. Toate presupun un grad ridicat de concentrare. Dacă ne referim la scene solicitante fizic, au fost destul de multe. Urmăriri cu mașina, fugă după infractori, bătăi, sărituri… Am fost ajutați și de cascadori. Pe calea asta le mulțumim foarte, foarte tare. Excelenți profesioniști și oameni foarte răbdători și rezistenți.

Crezi câ râsul… îngrașă? Sau este cea mai bună terapie pentru psihic?

Cred că e o bună terapie. Probabil cea mai bună. Dacă vrei să râzi… garantat se ocupă brigada. De îngrășat, îngrașă carbohidrații, dar nu cred că vreau să dezbat subiectul acum. (râde) Și în general, după 45 de ani, e bine să te rezumi doar la râs, nu la râs cu pizza și paste. Dacă reziști.

Inevitabil, titlul serialului te duce cu gândul la seria „B.D.”-urilor. Din vechea gardă, pe cine ți-ar fi plăcut să joci?

Am văzut de nenumărate ori B.D., ca aproape toți românii din toate generațiile. Sunt niște lecții de comedie care și-au păstrat prospețimea și hazul în timp. Ăsta e un lucru extrem de important. Am avut ocazia și privilegiul de a-l avea profesor de clasă pe marele Dem Rădulescu, l-am cunoscut pe Jean Constantin și am legat o relație profesională foarte apropiată cu Sebastian Papaiani, cu care am filmat un timp îndelungat. Eram “greci” amândoi și ne mândream cu asta. Mult, însă, în aceste filme mi-a plăcut Toma Caragiu…

alexandru-papadopol-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Și care este relația ta cu autoritățile, cu poliția în special? Ceva amenzi, discuții amiabile…

Rar iau amenzi… Înainte nu luam deloc. Polițiștii erau mai îngăduitori când am apărut eu la televizor acum muuult timp… Țin minte că am fost vreo 10 minute, pe vremuri, la o emisiune a Mihaelei Rădulescu la PRO TV , acum vreo 20 și ceva de ani, și a doua zi m-a oprit un polițist pentru depășire pe linie continuă și era impresionat că am ajuns în județul Dâmbovița, dar teribil de contrariat că am o Dacie veche. (râde) Evident m-a lăsat să plec și, dacă o să o văd vreodată, să o salut pe Stela Popescu din partea lui. (râde)

Foto: Pro TV; Instagram

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton