; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Alex dima drama

Alex Dima, mărturisiri cutremurătoare despre moartea soţiei: „Foarte multă vreme mi-am reproşat”

07 May 2021

Alex Dima este unul dintre cei mai apreciați oameni din televiziune și un om dedicat meseriei sale. Departe de micul ecran, viața lui nu a fost una deloc ușoară. 

Duminica trecută, Alex Dima a fost invitatul lui Cătălin Măruță în podcastul „Acasă la Măruță'. Reporterul emisiunii „România, te iubesc!' și-a deschis sufletul în fața tuturor și a povestit detalii din drama vieții lui, moartea soției sale care s-a petrecut în urmă cu 12 ani, dar şi despre revenirea spectaculoasă, de dragul fetiţei lui, Sara.

 Când s-a angajat la Pro TV, Alex Dima abia se căsătorise cu Roxana, femeia alături de care are și o fetiță. Căsătoria a fost una de poveste, Alex organizând ceremonia în detaliu pe un acoperiș de bloc, fiind o surpriză pentru partenera lui de viață de atunci. La doi ani de la marele eveniment, cei doi deveneau părinți, însă implinirea a fost umbrită de o veste curtemurătoare: Roxana era diagnosticată cu cancer. 

Alex și-a dedicat din acel moment tot timpul și toate resursele încercând să își salveze soția, însă 6 luni mai târziu s-a stins din viaţă, lăsându-l singur, cu o fetiţă de doar un an şi câteva luni.

„În 2009, am făcut un material la New York cu prinţesa Marina Sturza, care are un centru de îngrijire paliativă pentru bolnavii de cancer, Hospice Casa Speranţei de la Braşov. Şi îmi aduc aminte foarte bine cum insistam să o cunosc, să înţeleg ce o determină să facă ceea ce face, să lucreze cu bolnavii de cancer în fază terminală. O întrebam dacă nu o încarcă să fie într-un centru paliativ. Iar ea mi-a răspuns că nu, pentru că sunt oameni acolo şi asta e misiunea ei. Am rămas cu treaba asta în mine. Se întâmpla undeva la sfârşit de noiembrie 2009, pe 1 decembrie a intrat materialul cu ea la Pro TV, iar o lună mai târziu am aflat că soţia mea are cancer. Când eram jos, oamenii de aici, de la Pro TV, m-au luat şi m-au ridicat', a povestit Alex Dima în podcastul lui Cătălin Măruță.  

„E cumplit când afli o astfel de veste. Probabil dacă nu era Sara, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat'

 Fiica lui a fost persoana care l-a făcut să trecă peste cel mai greu moment din viața sa:

„E cumplit când afli o astfel de veste. Probabil dacă nu era Sara, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat, probabil o luam razna sau probabil nu mai ştiaţi nimic de mine niciodată în România, pentru că am avut foarte multă ură pe locul acesta. Pe locul ăsta pentru că (soţia mea-n.r.) a ajuns într-un spital, la un doctor care nu a tratat-o aşa cum trebuie. I-a dat nişte creme. Te duci la doctor şi ţi se spune că eşti bine, ai chestia asta, nu ai nimic, du-te acasă şi vezi-ţi de viaţă şi acolo era o boală care s-a dezvoltat fără să ştim. Boala asta se dezvoltă fără să ştii. Când am aflat a fost prea târziu, mult prea târziu. Cu siguranţă, dacă mergeam în altă parte… Foarte multă vreme eu mi-am reproşat, pentru că eu am dus-o la medicul acesta şi eu am insistat să meargă la doctorul acesta, pe care l -am dat apoi în judecată şi colegiul medicilor l-au oprit să mai fie doctor', a explicat Alex Dima drama prin care a trecut şi într-un interviu pe care i l-a acordat Andreei Esca, la Europa FM. „Am fost un pic supărat pe Dumnezeu, dar nu am vrut să fiu foarte supărat pentru că ştiam că ea s-a dus acolo la El şi aş putea să-i stric ei ploile acolo sus, fiind eu supărat aici jos', a mai adaugat prezentatorul tv. 

Alex și-a dedicat din acel moment toată viața fiicei lui, Sara:
„M-am dus acasă, unde era mama şi dormea cu Sara. Am trezit-o, am luat-o în braţe şi am început o altă viaţă. (…) Mi-a zis odată, cred că avea doi ani jumătate-trei, m-a luat de mână şi mi-a zis «tu eşti ca o mamă pentru mine». Ne-am oblojit rănile unul la altul. Am încercat să fiu şi mamă pentru ea…', îşi aminteşte Alex. 

Alex Dima iubește din nou 

După mulți ani de la pierderea suferită, Alex Dima a reușit să își deschidă din nou sufletul. Acesta a povestit cum a întâlnit-o pe noua sa  parteneră, fără să ofere însă prea multe detalii din viața personală:
„Am văzut-o în aeroport, la Timişoara, unde eram la un eveniment, s-a băgat în faţa mea la check-in. Am râs, apoi am privit-o, după filtru am văzut-o iar, priviri în sala de aşteptare, priviri în avion. Trei luni mai târziu, am fost invitat într-o bancă să vorbesc despre copiii din MagicCamp. Şi acolo era ea, s-a ocupat de povestea asta! Şi de atunci e bine. Suntem de aproape 6 ani împreună. Mi-au atras atenţia ochii, zâmbetul şi tupeul', încheie Alex, care nu vrea să dea tot din casă. 
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare