Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Alex Dima, despre motivul pentru care s-a mutat la țară. „Am luat o bucată de pământ de la niște băbuțe”

Alex Dima, despre motivul pentru care s-a mutat la țară. „Am luat o bucată de pământ de la niște băbuțe”
6

de Andra Stana,

Alex Dima, în vârstă de 46 de ani, face parte din echipa Pro TV. Recent, jurnalistul de la „România, te iubesc” a fost invitatul lui Mihai Morar, în cel mai nou episod al podcastului „Fain & Simplu”.

Invitat în podcastul „Fain&Simplu” al lui Mihai Morar, jurnalistul Alex Dima a dezvăluit că s-a retras la țară.

Nu mă simt (bătrân, n.r.). (…), dar la un moment dat simți nevoia de timp pentru tine. Și la mine la țară încerc să-mi fac timp pentru mine. Pe dealurile alea pe unde am copilărit eu. Mă duc și trag cu praștia. Am luat o bucată de pământ de la niște băbuțe. Nu fac nimic pe ea deocamdată, am băgat bani și… “, a povestit Alex Dima în podcastul lui Mihai Morar.

Alex Dima, despre motivul pentru care s-a mutat la țarăIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Alex Dima a mai explicat că oamenii ar trebui să învețe să trăiască în pasul boului.

Omul ăla mergând pe lângă bou, care nu poate să alerge, era obligat să meargă și el agale, pâș, pâș. Să stea el cu el și cu gândurile lui. Noi nu mai facem treaba asta. Te urci în mașină, alergi de colo-colo. Te duci la cumpărături, ieși de la cumpărături, ajungi acasă, te uiți la televizor, închizi televizorul, te culci obosit, sună telefonul, te trezești, te duci la sală sau habar n-am. Intri în meeting-uri, task-uri, toate lucrurile astea. Și descoperi că nu trăiești în pasul boului, că tu ești boul”.

Eu la țară și nu numai acolo, când am posibilitatea, am la portbagaj o cutie cu zgârciuri, să trag cu praștia”, a explicat Alex Dima. Jurnalistul a dezvăluit că, atunci când suferea de gastrită, un medic l-a sfătuit să caute o modalitate prin care să se relaxeze. Așa a ajuns să tragă cu praștia.

Alex Dima a fost profesor de religie

Alex Dima a studiat, timp de nouă ani, Teologia și a fost profesor de religie. Apoi, viața i s-a schimbat radical și a ajuns să se dedice jurnalismului.

Alex Dima a dezvăluit că la 20 de ani era profesor la o școală I-VIII. Timp de un an, jurnalistul a predat religia. Despre acea perioadă, el spune că reprezintă una dintre cele mai dragi amintiri ale sale.

Pentru mine, anul ăla e pus într-o căsuță și mă gândesc cu mare drag la el. Eram puștan, aveam 20 și un pic de ani, în blugi. Veneau profesoarele și profesorii vechi de acolo din școală și mă întrebau, „Ce faci?” Pe lângă faptul că nu prea înțelegeam care e treaba cu programa, la un moment dat am înțeles că există o programă și trebuie să te ții de ea, dar orele mele erau deschise”, a povestit jurnalistul în podcastul lui Mihai Morar.

Mai mult discutam cu copiii ăștia. Și copiii au nevoie să fie ascultați. Stăteam pe bancă și stăteam de vorbă cu copiii, mici sau mari. Cu probleme de clasa I sau cu probleme de clasa a VIII-a. Și a fost un an minunat pentru mine”, a mai spus Alex Dima.

Alex Dima: „Am plecat din învățământ din cauza banilor”

În ceea ce privește motivul pentru care a renunțat la învățământ, Alex Dima a explicat că el câștiga foarte puțin. Cu alte cuvinte, din cauze financiare a renunțat la meseria de profesor.

„Am plecat din învățământ din cauza banilor. Eu câștigam pe lună undeva la 70 de dolari. Vreo 200 și ceva de lei. Erau copii prin clase care aveau bani de buzunar cam câștigam eu pe lună. Aici era o bătaie de joc. De aceea la un moment dat m-am oprit și am încercat să găsesc altceva”, a mai explicat el.

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton