; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Alex dima

Alex Dima, despre noile ediții „România, te iubesc”: „Avem nevoie de exemple pozitive”

04 December 2020

După o perioadă în care și-au ajutat colegii de la știri să facă față unei perioade provocatoare, reporterii de la „România, te iubesc!' au revenit cu reportaje noi. La un sfert de secol de Pro TV, echipa emisiunii a căutat și găsit oameni de 25 de ani, demni de a ne fi prezentați ca modele.

 

 

TVmania: După o oarecare pauză, „România, te iubesc!' se întoarce cu ediții noi în decembrie. Ce a pregătit?

Alex Dima: Am căutat oameni faini, care la vârsta de 25 de ani, varsta PRO TV, se pot lăuda cu realizările lor. Și am găsit foarte mulți, iar această descoperire ne dă speranță. O să-i vedeți pe 1 decembrie la Știrile PRO TV și în edițiile viitoare, la „România, te iubesc!”.

Să înțelegem că va fi o serie exclusiv pozitivă?

Avem nevoie de exemple pozitive, de oameni care ies din rând, care nu mai așteaptă să vină cineva să facă. Fac ei. Iar exemplul lor trebuie urmat. Sunt mulți oameni în jurul nostru care sunt în slujba binelui. Pe ei trebuie să-i cunoaștem și să-i promovăm. Ei sunt dovada că se poate, că putem.

Încă mai sunt destule realități care nu ne fac cinste în toată țara. De ce ați ales să vă concentrați pe un aspect pozitiv?

Trebuie să scoatem în față partea frumoasă a României, motivele acelea pentru care spui din tot sufletul „România, te iubesc!”. Avem nevoie de astfel de dovezi, mai ales în aceaste vremuri când limanul nu știm pe unde este. Și atunci trebuie să punem lumina pe frumos, pe bine. Să ne încărcăm.

Generația tânără are și muguri frumoși, dar și uscături . Credeți în puterea ei de a schimba în bine România?

E în puterea noastră să schimbăm în bine România. Nu contează vârsta. Trebuie să vrem, să pricepem că putem, că împreună suntem o forță. 

Care dintre poveștile acestor tineri de 25 de ani v-a impresionat cel mai mult? De ce?

Răzvan vede doar 1 la sută. Asta nu îl încurcă să facă escaladă, ba chiar să fie antrenor, căpitan al Lotului Național de Paraclimbing și să-i ajute pe alții să fie independenți. E o forță și un izvor de optimism și inspirație. 

Și Pro TV-ul împlinește tot 25 de ani. Cu ce se poate lăuda la această aniversare?

Cu multele schimbări pe care le-a adus în societatea noastră. PRO TV ne-a îndemnat să gândim liber. Aici au fost multe campanii care au schimbat destine, au salvat multe vieți. PRO TV ne pune o oglindă în față, de un sfert de veac, în care ne vedem cu bune și rele și lasă în istorie dovezi cu sunet și imagini despre cum am fost noi, românii, în acești 25 de ani.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare