Homepage  / Vedete / Vedete străine

Alec Baldwin, decizie finală în cazul morții Halynei Hutchins. Ce i se întâmplă acum actorului

Alec Baldwin, decizie finală în cazul morții Halynei Hutchins. Ce i se întâmplă acum actorului
6

de Andra Stana,

Procurorii din New Mexico au făcut un anunț important în ceea ce privește acuzațiile penale depuse împotriva lui Alec Baldwin pentru împușcătura fatală din octombrie 2021, de pe platourile de filmare ale producției „Rust”. Decizia, anunțată cu două săptămâni înainte de proces.

Joi, 20 aprilie, procurorii din New Mexico au anunțat că renunță definitiv la acuzaţiile împotriva lui Baldwin. Apoi, avocaţii actorului au transmis, într-un comunicat, că sunt „mulţumiţi” de decizia de respingere a cazului. „Încurajăm o investigaţie adecvată asupra faptelor şi circumstanţelor acestui accident tragic”, au spus avocații.

Actorul câștigător al premiului Emmy a fost acuzat de două capete de acuzare de omor involuntar din cauza incidentului petrecut în timpul filmărilor la filmul Rust din New Mexico.

Cinematografa Halyna Hutchins a fost ucisă de un glonț real tras dintr-un pistol de recuzită care era folosit de Baldwin.

Anunțul procurorilor vine cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea procesului, scrie bbc.com.

Alec Baldwin, decizie finală în cazul morții Halynei Hutchins. Ce i se întâmplă acum actoruluiIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Ce s-a întâmplat, de fapt, pe platourile de filmare de la Rust

Pe 21 octombrie 2021, în timpul unor repetiții, Alec Baldwin, în vârstă de 65 de ani, a îndreptat pistolul spre Halyna Hutchins, iar arma s-a descărcat, ucigând-o pe directoarea de imagine de 42 de ani și rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Actorul a negat că a apăsat pe trăgaci, deși un raport al FBI a concluzionat ulterior că arma nu ar fi putut fi trasă fără ca trăgaciul să fi fost apăsat. Baldwin a explicat, în schimb, că arma s-a descărcat accidental. De fapt, arma trebuia să fie un „un pistol rece”, adică nu trebuia să fie încărcat sau trebuia să conțină cartușe false.

Baldwin trebuia să se prezinte în instanță pentru o audiere preliminară la 3 mai.

Armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, se confruntă, de asemenea, cu două capete de acuzare pentru omor involuntar. Comunicatul procurorilor speciali precizează că acuzațiile împotriva ei rămân neschimbate.

În februarie, Baldwin a plecat nevinovat și a acceptat condițiile impuse de instanță pentru a termina filmările la pelicula cu buget redus, precum și interdicția de a folosi arme și de a consuma băuturi alcoolice. În acel moment, procurorii au redus gravitatea acuzațiilor și au micșorat potențiala pedeapsă cu închisoarea.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton