Homepage  / Vedete străine

Alec Baldwin ar putea fi acuzat iar de uciderea regizoarei Halyna Hutchins. Ce informații au apărut

Alec Baldwin ar putea fi acuzat iar de uciderea regizoarei Halyna Hutchins. Ce informații au apărut

de Andreea Hentea,

Procurorii din New Mexico au anunțat recent că vor aborda din nou cazul împotriva lui Alec Baldwin, declarând că „au ieșit la iveală fapte suplimentare” în cazul morții prin împușcare de pe platourile filmului „Rust”, întâmplată în urmă cu doi ani.

Cazul lui Alec Baldwin ajunge în New Mexico

Într-o declarație comună, procurorii speciali Kari Morrissey și Jason Lewis au spus că vor prezenta cazul în fața Marelui Juriu din New Mexico în următoarele două luni, pentru a fi luate în considerare acuzațiile penale, scrie variety.com.

„După investigațiile ample efectuate în ultimele câteva luni, au ieșit la iveală fapte suplimentare, despre care credem că demonstrează că domnul Baldwin este vinovat penal în cazul morții Halynei Hutchins și a împușcării lui Joel Souza”, au afirmat aceștia în declarația lor. „Credem că metoda adecvată de acțiune este să permitem unui grup de cetățeni din New Mexico să hotărască dacă domnul Baldwin ar trebui reținut pentru un proces penal”, au mai arătat aceștia.

În același timp, avocatul lui Alec Baldwin, Luke Nikas, a numit această decizie „regretabilă” și a declarat că o va ataca în instanță. „Este regretabil că o tragedie teribilă a fost transformată în această urmărire eronată”, a precizat el, adăugând: „Vom răspunde la orice acuzație în instanță.”

Halyna Hutchins, directorul de imagine al filmului „Rust”, a fost ucisă de focul tras de revolverul Colt 45 al lui Alec Baldwin, în timpul pregătirii pentru o scenă ce urma să se desfășoare la o fermă situată lângă Santa Fe, în New Mexico. Regizorul filmului, Joel Souza, a fost rănit în aceeași împrejurare. Alec Baldwin a negat însă că a apăsat pe trăgaci.

După mai mult de un an de anchetă, Alec Baldwin a fost acuzat de omor involuntar, în luna ianuarie. Acuzațiile au fost retrase însă în aprilie, în ajunul unei audieri preliminare, după ce avocații apărării lui Alec Baldwin au ridicat îndoieli cu privire la funcționarea corectă a armei.

Posibilă nouă acuzație

În timpul scurs de atunci, procurorii speciali au trimis pistolul la teste criminalistice suplimentare. La un moment dat, ei au declarat – într-un dosar – că Baldwin va fi acuzat din nou dacă se va stabili că arma este funcțională. Un raport făcut public în august a concluzionat că trăgaciul trebuie să fi fost apăsat pentru ca arma să fi fost acționată.

Armurierul filmului, Hannah Gutierrez, se confruntă, de asemenea, cu acuzații de omor involuntar și de falsificare a dovezilor în acest caz. Ea urmează să fie judecată în februarie în Santa Fe și riscă până la trei ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată.

O serie de pași greșiți

În toată această perioadă, cazul a înregistrat o serie de pași greșiți. Acuzațiile inițiale includeau o pedeapsă de cinci ani pentru folosirea unei arme de foc, dar această specificare a fost eliminată atunci când s-a dovedit că legea nu era în vigoare în momentul împușcăturii.

Andrea Reeb, procurorul special care fusese desemnat inițial, și-a dat demisia din caz după ce avocații lui Alec Baldwin au susținut că nu poate avea concomitent calitatea de procuror și de parlamentar. Mary Carmack-Altwies, procurorul districtual ales din Santa Fe, s-a retras, de asemenea, atunci când un judecător a hotărât că nu poate face echipă cu un procuror special pentru a se ocupa de caz. Anterior, ea declarase că biroul ei nu dispunea de personal suficient pentru a se ocupa de acest caz fără ajutor extern.

Anchetatorul procurorului, Robert Shilling, a scris, de asemenea, un e-mail în care spulbera biroul șerifului din Santa Fe pentru gestionarea greșită a anchetei. Acel e-mail a fost însă trimis, din neatenție, apărării.

Peste toate, pistolul Colt 45 a fost deteriorat în timpul testelor efectuate de FBI în 2022, ceea ce a determinat apărarea să susțină că dovezile au fost compromise.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton