Homepage  / Filme Online / Disney Plus

Albă ca Zăpada nu va mai avea pitici. Noul film Disney stârnește alte controverse, după ce a apărut prima imagine

Albă ca Zăpada nu va mai avea pitici. Noul film Disney stârnește alte controverse, după ce a apărut prima imagine
10

de Andreea Hentea,

Versiunea live-action a celebrei animații Disney se amână deocamdată, iar noi controverse se adaugă la cele existente deja. Care sunt motivele pentru care premiera filmului „Albă ca Zăpada” a fost mutată în anul 2025.

Remake-ul live-action al celebrei animații „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” (1937), prima lansată de studiourile Disney, este cel mai recent proiect amânat din cauza grevelor de la Hollywood. Premiera filmului cu Rachel Zegler în rolul titular nu va mai avea loc în martie 2024, ci în martie 2025, informează newsweek.com.

Noul proiect care o are eroină pe Albă ca Zăpada a avut parte de controverse încă de la început, cele mai contestate fiind deciziile studioului privind distribuția.

Efecte CGI în loc de actori, în noul film Albă ca Zăpada

Recent, intențiile celor de la Disney de a folosi efecte computerizate pentru a-i recrea pe cei șapte pitici au stârnit însă și mai multe reacții. După publicarea unei imagini cu Rachel Zegler costumată în Albă ca Zăpada, așezată pe un scaun și înconjurată de cei șapte pitici și după anunțul conform căruia, în loc să angajeze șapte actori individuali cu nanism pentru roluri, studiourile Disney au ales un singur actor cu nanism, Martin Klebba, să joace toate cele șapte roluri, folosind efecte CGI, utilizatorii rețelelor de socializare au sugerat că „filmul ar trebui anulat”.

În timp ce unii au sugerat că „e o aiureală”, alții au spus că „arată înfiorător”, au cerut direct „amânarea” ori au comentat că „unele filme clasice ar trebui, pur și simplu, lăsate în pace”. Mult mai puțini au fost cei cărora li s-a părut „frumos și nostalgic” sau care și-au exprimat curiozitatea cu privire la „noile elemente pe care le filmul i le va adăuga personajului”.

„Rușine și furie”

Aceste reacții sunt doar cele mai recente controverse legate de viitorul film. În luna iulie a acestui an, fotografiile realizate în culise arătau un grup divers de posibili viitori interpreți ai celor șapte pitici. Cum substituenții sunt aleși să semene fizic cu actorii care îi vor interpreta, din motive de lumini și estetică, fanii s-au întrebat dacă imaginile respective semnalau o distribuție pentru remake alcătuită pe considerente de incluziune.

Studiourile Disney declarau, la acea vreme: „Ne dorim o abordare diferită legată de aceste șapte personaje și ne-am consultat cu membrii comunității nanismului în privința lor”. Apoi, într-o declarație exclusivă pentru publicația americană Newsweek, Dylan Postl, vedetă de wrestling profesionist cu o înălțime de 1,35 m, a ripostat dur cu privire la acele fotografii din culise, spunând că alegerile „progresive” de casting ale studiourilor Disney îi distrug cariera. În acel moment, toți ceilalți șase interpreți aflați lângă el, ca membri ai unei potențiale distribuții, aveau înălțimi aflate în parametrii obișnuiți. „M-am simțit atât de dezamăgit. Am trecut prin atât de multe emoții, am simțit rușine și jenă, apoi furie, a povestit el. M-au uimit, pur și simplu. Cum au putut să creadă că o astfel de distribuire este o idee bună? În ochii mei, acestea sunt șapte roluri principale care ar fi putut merge la oameni cu nanism”, a spus Postl.

Peter Dinklage, despre faptul că Albă ca Zăpada nu mai are pitici

Dylan Postl nu este singura vedetă cu nanism care a criticat studiourile Disney din cauza filmului „Albă ca Zăpada”. În ianuarie 2022, actorul Peter Dinklage a criticat puternic studiourile Disney, luând peste picior remake-ul la „Albă ca Zăpada”. Vedeta din „Urzeala tronurilor”, care s-a născut cu acondroplazie, o formă de nanism, a vorbit despre problemele care îi afectează pe actorii cu această afecțiune.

În cadrul podcastului săptămânal „WTF with Marc Maron”, Peter Dinklage a spus că nu vrea să ofenseze pe nimeni, dar că a fost puțin surprins când studiourile au anunțat, cu mândrie, că au ales o actriță latino în rolul Albă ca Zăpada”. El a mai spus: „Vă considerați progresiști, pe de-o parte, dar insistați să faceți povestea aia nenorocită despre șapte pitici care trăiesc împreună într-o peșteră?”.

„Game of Thrones” Season 8 (2019) Episode 6Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Comentariile lui Dinklage au divizat ascultătorii. În timp ce organizațiile caritabile care îi sprijină pe cei cu nanism l-au lăudat pe câștigătorul Globului de Aur pentru că i-a criticat pe cei de la Disney, alte personalități publice cu nanism – inclusiv Postl și culturistul Choon Tan – l-au etichetat drept „egoist”. „E un ipocrit. E de-a dreptul egoist din partea lui, pentru că a reușit, iar acum le răpește altor oameni cu nanism această șansă”, a spus Choon Tan (28 de ani) în timpul unei apariții la emisiunea britanică „This Morning”.

Dylan Postl a comentat, și el, despre Dinklage: „El distruge șansa a șapte actori cu nanism care visează să apară într-un film Disney. După cum știm, studiourile Disney nu fac lucruri la scară mică, mai ales cu o astfel de poveste. Filmul va fi uriaș”.

Reproșuri pentru Rachel Zegler

Problemele legate de film au început cu distribuirea lui Rachel Zegler în rolul Albă ca Zăpada, în 2021, împărțind utilizatorii internetului. Unii fani Disney au fost nemulțumiți atunci de alegerea unei actrițe latino. „Albă ca Zăpada nu va fi salvată de prinț și nu va visa la dragoste, ci își dorește să devină liderul care știe că poate fi și fiica pe care răposatul ei tată a învățat-o să fie curajoasă, sinceră și devotată”, a spus Zegler despre noul film în timpul unei apariții la evenimentul Disney Expo, în 2022.

După ce a recunoscut că a văzut filmul original doar o dată, în copilărie, și că nu i-a plăcut, considerând-o „înfiorătoare”, iar pe prințul un fel de „hărțuitor”, Rachel Zegler a fost ținta multor atacuri furioase online, după cum a povestit atunci, în lacrimi, într-o secvență video.

Newsweek.com a contactat studiourile Disney prin email, pentru comentarii, dar deocamdată nu a sosit niciun răspuns.

„Shazam! Fury of the Gods” PremiereIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 10

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton