Homepage  / Vedete străine

Alain Delon a murit la 88 de ani. Din 2019, starea actorului se deteriora de la o zi la alta. Mesajul celor trei copii

Alain Delon a murit la 88 de ani. Din 2019, starea actorului se deteriora de la o zi la alta. Mesajul celor trei copii
16

de Cristina Țapu,

Alain Delon, simbolul cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 88 de ani. Anunțul a fost făcut de către cei trei copii ai săi, printr-o declarație oficială acordată pentru Agenția France-Presse.

Alain Delon a murit la 88 de ani

Alain Delon a murit la 88 de ani, iar în ultimele clipe de viață familia i-a fost aproape. Anunțul privind decesul actorului a fost făcut public de către cei trei copii ai starului, în cadrul unei declarații comune oferite pentru o agenție de presă din Franța.

„Alain Fabien, Anouchka și Anthony, împreună cu (câinele său) Loubo, sunt profund întristați să anunțe moartea tatălui lor. El s-a stins din viață în liniște în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi și de familia sa. (…) Familia sa vă roagă să îi respectați intimitatea în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se arată în comunicatul familiei.

Anthony Delon Accuses His Sister AnouchkaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 16

De la începutul lunii ianuarie, cei trei copii ai starului francez sunt implicați într-un conflict intens, purtat atât în presă, cât și în instanțe, fiecare declarând că dorea să îl protejeze pe celebrul actor, a cărui sănătate se deteriorase după un accident vascular cerebral suferit în 2019.

Fiii actorului, Anthony (59 de ani) și Alain-Fabien (29 de ani), susțineau că sora lor, Anouchka (33 de ani), le manipula tatăl și ascundea presei adevărata stare de sănătate a acestuia, cu intenția de a-l muta în Elveția. În cel mai recent episod al acestui conflict, Anouchka Delon i-a dat în judecată pe frații săi pentru încălcarea vieții private, după ce o conversație dintre ea și tatăl lor a fost făcută publică.

Cariera lui Alain Delon a început în anii 1950, când a fost descoperit de regizorul Yves Allégret. În 1957, Delon a primit un rol minor în filmul Quand la femme s’en mêle, dar a fost suficient pentru a atrage atenția criticilor și a publicului. În scurt timp, talentul său actoricesc l-a propulsat în centrul atenției.

Alain Delon a avut o carieră impresionantă în cinematografie

Ascensiunea lui Delon a fost rapidă, iar în 1960 a jucat în filmul Plein Soleil (Soare plin), regizat de René Clément. Interpretarea sa a fost foarte apreciată, iar filmul a devenit unul dintre cele mai importante din cariera sa.

Una dintre cele mai notabile colaborări ale sale a fost cu regizorul italian Luchino Visconti, în filme precum Rocco și frații săi (1960) și Ghepardul (1963). Aceste filme au consolidat poziția lui Delon ca fiind unul dintre cei mai importanți actori ai epocii.

Succesul lui Delon nu s-a limitat la Europa. În anii 1960 și 1970, el a jucat în filme americane, colaborând cu regizori de renume și actori celebri. În 1966, a apărut în filmul Lost Command alături de Anthony Quinn și Claudia Cardinale. Deși cariera sa la Hollywood nu a fost la fel de prolifică ca în Europa, Delon a rămas o figură respectată în cinematografia internațională.

Un alt moment de referință în cariera lui Delon a fost colaborarea cu regizorul francez Jean-Pierre Melville, un maestru al filmului noir. Filmele lor împreună, precum Le Samouraï (1967) și Cercurile roșii (1970), sunt reprezentative pentru filmul noir și au consolidat reputația lui Delon ca unul dintre cei mai buni actori ai filmului de acest tip.

În 2008, a jucat în filmul Asterix la Jocurile Olimpice, iar în 2019, a primit un Palme d’Or onorific la Festivalul de Film de la Cannes pentru întreaga sa carieră. În discursul său, Delon a recunoscut că se simte onorat să primească această distincție în ciuda controverselor din viața sa personală.

Ultimii ani ai vieții lui Delon au fost marcați de probleme de sănătate, inclusiv un accident vascular cerebral suferit în 2019. De altfel, în trecut, Alain Delon a vorbit despre dorința sa de a fi eutanasiat în cazul în care starea sa de sănătate se va degrata atât de mult încât să-i împovăreze pe cei dragi lui.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton