Homepage  / Cinema

Al Pacino și Jessica Chastain joacă în „Lear Rex”. Ce știm până acum despre noua producție. Filmările vor începe curând

Al Pacino și Jessica Chastain joacă în „Lear Rex”. Ce știm până acum despre noua producție. Filmările vor începe curând
11

de Andreea Hentea,

Filmul „Lear Rex”, cea mai recentă ecranizare a celebrei piese „Regele Lear”, a lui William Shakespeare, are o distribuție de excepție, în frunte cu Al Pacino și Jessica Chastain. Ce știm, deocamdată, despre producția ale cărei filmări vor începe foarte curând.

Regizorul și scenaristul britanic Bernard Rose a alcătuit o distribuție de excepție pentru această nouă versiune a celebrei tragedii shakespeariene „Regele Lear”, scrie deadline.com.

Al Pacino și Jessica Chastain joacă în „Lear Rex”

Rolurile principale sunt jucate de legendarul Al Pacino și de carismatica Jessica Chastain (laureată cu Oscarul pentru „The Eyes of Tammy Faye”), cărora li se alătură Ariana DeBose (câștigătoare a Oscarului pentru rol secundar pentru „Poveste din cartierul de vest”), Rachel Brosnahan (câștigătoare a două premii Emmy pentru excelentul „Minunata doamnă Maisel”), Peter Dinklage (premiat cu patru Emmy pentru rolul din „Urzeala tronurilor”), LaKeith Stanfield (nominalizat la Oscar pentru „Iuda și Mesia negru”) și multe alte nume sonore.

O poveste cu valoare universală

Piesa lui William Shakespeare urmărește destinul vârstnicului rege Lear, care vrea să se retragă de la domnie și să își împartă pământul între cele trei fiice ale sale, Goneril, Regan și Cordelia, pentru a preveni conflictele viitoare.

Înainte de a hotărî cât îi revine fiecăreia dintre fiice, el le cheamă și le cere să declare cât de mult îl iubesc. În timp ce cele două fiice mai mari îl lingușesc și îl ridică în slăvi, mezina, Cordelia, cea cu adevărat sinceră și loială, îi spune simplu că îl iubește „așa cum îi dictează datoria de fiică, nici mai mult, nici mai puțin”. Furios, Lear o alungă și își pune încrederea în celelalte două fiice.

Al Pacino a devenit din nou tată, la 83 de ani. Ce nume special a primit bebelușulIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Răuvoitoare, interesate și veninoase, acestea îi iau toată puterea și averea, împreună cu soții lor, condamnându-l la neputință și nebunie. Părăsit, regele rătăcește pe câmpii, prin furtună și trăsnete, alături de singurii curteni care i-au rămas credincioși – contele de Kent, Edgar, fiul contelui Gloucester și bufonul său. Într-un târziu, regele înțelege iubirea nemăsurată și puritatea Cordeliei, care îi oferă liniștea în ultimele clipe.

Mari talente în distribuție

Jessica Chastain joacă rolul lui Goneril, fiica cea mare, Rachel Brosnahan este Regan, fiica mijlocie, iar Ariana DeBose o interpretează pe Cordelia, fiica cea mică a regelui. Peter Dinklage este bufonul regelui, Danny Huston („21 de grame”) este ducele de Albany, soțul lui Goneril, Chris Messina („Argo”) este ducele de Cornwall, soțul lui Regan, LaKeith Stanfield îl interpretează pe Edmund, comandantul oștilor britanice, iar Ted Levine („Tăcerea mieilor”) joacă rolul contelui de Kent.

Filmul este produs de Barry Navidi, care colaborează pentru a cincea oară cu Al Pacino (după „Neguțătorul din Veneția”, documentarul „Wilde Salomé”, regizat de Al Pacino, în care acesta explica modul în care a ajuns la drama lui Oscar Wilde, apoi drama „Salomé”, ecranizarea după Oscar Wilde regizată de Al Pacino la doi ani după documentar, în care acesta a jucat tot alături de Jessica Chastain, precum și la filmul „Modi”, din 2024, regizat de Johnny Depp, la care s-au încheiat recent filmările și care imaginează o rătăcire a celebrului Modigliani – interpretat de Ricardo Scammarcio – pe străzile Parisului). Directoarea de casting a filmului este Sharon Howard-Field, care împărtășește, de asemenea, o îndelungată colaborare cu Barry Navidi.

Un proiect privilegiat

Regizorul și scenaristul Bernard Rose a spus: „Este extrem de interesant să am ocazia de a lucra cu acești actori extraordinari, pe care Al, Barry și Sharon i-au adus împreună pentru a aborda această adaptare îndrăzneață, dar accesibilă, a celei mai mari piese a lui Shakespeare”.

Barry Navidi a declarat, la rândul său: „Sunt încântat că am ocazia să colaborez cu Bernard Rose. Viziunea sa artistică, alături de o distribuție super-talentată, în frunte cu Al Pacino, promite să ne ofere o experiență cinematografică remarcabilă și de neuitat. Vom uni lumea lui Shakespeare și Hollywoodul. Acest film marchează începutul unui nou capitol interesant, unul în care Al și-a pus toată inima și sufletul. Este un privilegiu pentru mine să-mi unesc forțele cu dragul meu prieten încă o dată și să contribui la moștenirea lui artistică substanțială”.

Filmările pentru „Lear Rex” vor începe pe 12 august, la Los Angeles.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton