; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Al Pacino îl va juca pe Henri Matisse

15 February 2011

al pacino2Actorul american (70 de ani) va intra în pielea legendarului pictor francez în pelicula Masterpiece', care se va concentra pe relaţia artistului cu muza sa, Monique Bourgeois, potrivit FemaleFirst.co.uk.

Matisse şi Bourgeois s-au cunoscut în 1942, când ea avea 21 de ani, iar pictorul era deja septuagenar, însă au fost despărţiţi de al Doilea Război Mondial până în 1946, când s-au reîntâlnit.

Monique devenise călugăriţă şi l-a inspirat pe Matisse în realizarea uneia dintre cele mai cunoscute opere ale sale, monumentala lucrare de decorare a capelei Rosaire', în mănăstirea călugărițelor dominicane din Vence, în apropiere de oraşul francez Nisa.

Filmul Masterpiece' va fi regizat de Deepa Mehta. Ultima apariţie a lui Pacino pe marile ecrane a fost în pelicula Crime justificate' (2008), însă celebrul actor a mai jucat în filme TV ca You Dont Know Jack', apărut anul trecut.

Anul acesta, însă, proiectele cu Pacino pe post de cap de afiş s-au înmulţit: fostul laureat cu Oscar joacă în Mary Mother of Christ', Hands of Stone', King Lear' şi The Son of No One'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare